• içinde standart olarak, bir elektrikli ızgara, mikrodalga fırın, sosis, salam, hazır hamburger köftesi ve cızbız köfte, patates kızartması ve üç çeşit sandöviç bulunan ambulans.

    obezler krize girince arıyor, çağrı alınınca yolda duruma göre hazırlık yapılıyor ve ulaşıldığında ohhh missss..

    son dönem ekşi sözlüğümüzün saçma sapan sıfat tamlamalı başlıklarından biri gibi dursa da öyle değil. hakikaten, sağlık bakanlığı obez hastalar için özel bir ambulans hizmeti başlatıyor.

    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/18546310.asp
  • sağlık bakanlığının iyi hizmetlerinden biri. obez hastaların transferinde standart sedyeler ve ambulanslar kullanıldığında meydana gelen problemler için çok iyi bir çözüm. yalnız üzerinde büyük büyük harflerle "obez ambulans" yazmasına pek gerek yok bence.
  • bugün nüfusunun yüzde 25’i obez olan türkiye’de 110 kilo üzerini taşıyan 91 obez ambulansı var. bu ambulanslar o kadar yoğun ki gelmesi saatler ve hatta günler sürüyor…

    türkiye nüfusunun yüzde 25’ten fazlasının obez olduğunu söylüyor. kordon obezite merkezi’nin geçen yıl yayınladığı bir başka araştırmaysa ülkemizdeki obez kişilerin bölgelere göre oranlarını veriyor: ege’de yüzde 28, marmara ve karadeniz’de yüzde 33, orta anadolu’da yüzde 32, doğu ve güneydoğu anadolu’da yüzde 20… durum böyleyken ambulanslar 110 kilo üzerindeki hastaları sedye kaldırmayacağı için alamıyor, obez ambulansları da yeterli gelmiyor. sağlık bakanlığı’nın bize verdiği bilgilere göre 200 binin üzerinde obez kişinin yaşadığı istanbul’da sadece 2 obez ambulansı var. obez ambulansları konusunda şanslı olan iller ankara ve izmir’de 4’er tane var. aksaray, balıkesir, diyarbakır, edirne ve kırıkkale’de 2’şer, diğer illerde 1’er tane bulunuyor. bingöl ve tunceli’de ise hiç yok…
  • kendisi bir efsanedir. kulaktan kulağa yayılan ama varsa bile ulaşılamayan. evet normal ambulanslar 100 kg üstünü nakil etmiyor arkadaşlar. 112, ankara büyükşehir belediye ve çankaya belediyesinden bir talebimiz oldu ve hepsi birbirine topu attı. neymiş obezsen vatandaş değilmişsin, neymiş sürekli engelsiz hayat diye yapılanlar reklamajdan ibaretmiş. ömründe kaç defa ihtiyaç duyarsınız ki duyduğunuzda da öylece kalırsınız.
    özel ambulans firmalarının insafına kalırsınız. para kazanmak için gelirler ama ekipman 100 kg üstü için değildir ve bin türlü zorluk yaşarsınız, bugün iki dizimde ki ödem ve ayağa kalkamayacak kadar ağrı içinde olan bendenizi iki kere tekerlekli sandalyemsi aletle düşürerek mevcut durumumu daha da kotulestirmislerdir.
    edit: cimere açmış olduğum şikayet kayıtlarına gelen cevaplar şöyle, belediyeden yazanların okuduğunu anlama problemi var. kopyala yapıştır yapınca cevap olmuyor. sizi oraya koyan liyakatin. neyse. 112 ise şöyle dönüş yapıyor ankara'da 1 tane araç var. önce normali gelir değerlendirir sonra siz obez ambulansı ile gitmeniz gerekiyorsa randevu alırsınız. ben size söyleyeyim büyük ihtimalle gelecek olanlar bile bunu bilmiyordur. zaten telefon ettiğimde telefonu açan birimdeki iş bilmez de bilmeden konuşup duruyordu. boşuna para alıyorsunuz sayın ilgisiz ilgililer.
hesabın var mı? giriş yap