• 1994-1997 yılları arasında yayınlanmış avustralya yapımı dizi. uzaydan gelen ve su altında uzun mesafeler yüzebilen, kambur balinası olan ve su altında bir piramide girip çıkan bi' kızın hikayesi anlatılıyordu. insanların da su altı plantasyonlarında yaşayabildiği bir dünya işte.

    bir ara trt'de yayınlanıyordu, bitti zaten sonrasında. şimdi nerden geldiyse aklıma.
  • başrolündeki neri (bkz: marzena godecki) (bkz: polonya)lıdır ve neri rolünü 500 kadar kız arasından seçilerek kapmıştır, jeneriğini çok sevdiğim ve rahatlatıcı bulduğum, 90'ların (bkz: avustralya)'sında çekilse de aslında diziyi izlerken hikayenin 2100'lü yıllarda falan geçtiğini düşündürtüyor. kullanılan efektler günümüzde izlendiğinde gerçekten gülünç ama dönemin şartları deyip geçiştirmekte fayda var, tıpkı çoğu yapımda yaptığımız gibi çünkü şartlar aynı değildi ve efektler çok sırıtsa da ellerinden geleni yapmışlar.

    4. sezon olan final sezonu da diğer üç sezona göre daha şiddetli ve gerilimlidir ayrıca ve kalite olarak biraz bozulduğunu hissettiriyor. ilk 3 sezondaki başarıyı son sezonda alamadım ben. (bkz: jonathan m. shiff)'in en gurur duyduğu yapımı olabilir çünkü avustralya'dan çıkan en popüler çocuk dizilerindendir, pek çok ülkede yayınlanmıştır bu yüzden büyük bir hayran kitlesi olmuştur ve yakın geçmişte çıkan (bkz: mako mermaids) de kendisine ait olup bu diziden esinlenildiği bariz bir şekilde belli bence.

    diziyle ilgili en genel eleştirim her sezon çıkan karakterler olup, yenileri girmiştir ama bu karakterlerin neden çıktığına ya da ne yaptığına dair kimse bir şeyden bahsetmiyor, öyle ki sanki hiç dizide olmamışlar gibi bir hava veriliyor, herkes işine bakıyor. vanessa'nın ayrılmasını hiç istemezdim mesela, sert bir kız olsa da diziye hava katıyordu ama ayrılışından kimse bahsetmedi.
hesabın var mı? giriş yap