• bundan yaklaşık 200 yıl önce insanlar marsın, jüpiterin vs. varlığından haberdarken dibimizdeki antartika kıtasının varlığından habersizdi.....
  • acılı yemeyi sevmenin aslında fizyolojik bir bağımlılık olması:

    (bkz: #24792468)
  • bu başlık sayesinde ögrendiğimiz şeylerdir.
  • ufku iki katına çıkaran bilgilerin olduğunu bilmiyordum.
    kısır döngüye girdim, sonsuzluk.
    yardım edin.
    aydınlandım.
  • bilgisayar dünyasının belki de en önemli üç ismi tim berners lee, steve jobs ve bill gates'in 1955 yılında doğmaları.
  • çakmağın kibritten önce bulunmuş olması.

    ne iki katı, yirmi katına çıkardı bu bilgi.
  • moran cerf tedx konuşması merak edenler için

    daha önce yazılmış olsa da yorum yazabilmek için profesorun savını yazıyorum: insanlar birlikte zaman geçirmeye başladıklarında, beyin daglalarının benzer göründüğünü, hatta bazı case'lerde birebir aynı olduğunu tespit etmiş bir neuroscience profesorüdür. bir nevi elektrik senkronizasyonu imiş bu durum.

    çiftlerin ya da arkadaşların benzer davranma sebeplerini buna bağlayabilir miyiz bilmem ama gerçekliğimizi kaybettiğimiz aşikar. kendimiz olabildiğimiz ufak anlar da silinip gittiğinde bir başkası ve bir başkasının özelliklerini taşıyan yapay zekalar gibi olabiliriz

    neuroscience moran cerf- business insider

    p.s. moran cerf bir neuroscience profesörüdür.
    israil asıllı profesör neuroscience'a dogru kaymadan önce bankaların ve finans hizmeti veren kurumların hacker'lığını yapar, onların hesaplarına sızarmış ve bu kuruluşların gerçek kötü adamlardan korunması için güvenliğin geliştirilmesinde rol oynarmış.

    edit: öncesinde bir yazar alıntılamış. uyarı üzerine içerik düzeltildi. yorum ve ek kaynaklar kaldi.
  • sevgili dünyalılar sizlere hepimizin çokça yaptığı ama yanlış bildiğimiz bir gerçekten bahsetmek için buraya topladım hepinizi, hatta yeşil ışıklarınızı falan yaktım.

    her gün kendisiyle bitişik halde yaşadığımız hatta utanmadan uyurken yastık altına koyup, sabah uyandığımızda popomuzun altından çıkan telefonlarımızın sinyalleriyle ilgili bir bilgi vereceğim.

    evde, okulda, yolda, tuvalette, ve bilimum yerlerde sinyalinizin çekmediği için o elinizi havaya kaldırıp ya çekerse diye uğraşıyorsunuz ya.

    işte o uğraş boşunaymış.

    bildiğiniz gibi sinyaller havada homojen bir biçimde dağılmış durumdadır, dolayısıyla yere yakın olmanız ile uzak olmanız arasında hiç bir fark yoktur.

    sinyalin yetmediğini düşündüğünüz anlarda mevcut konumunuzu değiştirmeniz gerekmektedir, kolunuzu hava kaldırmanız değil.

    https://www.youtube.com/…wdphm9zsc&feature=youtu.be şuradan izleyebiliteniz var.
  • insanın aklına gelenler şu biçimde olsa da, bilimde yenebilir türdeki qr kodların icat edilerek, ''geleceğin ilacı'' şeklinde lanse edilmeleri. enteresan.

    araştırmacılar püskürtmeli yazıcı teknolojisinden faydalanarak hastanın kişisel ihtiyaçlarına göre düzenlenmiş qr kod şeklinde ilaçlar üretmiş.

    ''kopenhag üniversitesi’nde yapılan yeni bir araştırma, gelecekte ilaçların daha kolay yutulabileceğini ve bugünkü haplardan daha akıllı olacağını gösteriyor. ilaçlar tüketilmeden önce qr kod okuyucusuyla tarandığında prospektüs bilgilerine ulaşılabiliyor.

    bu yaklaşımın sunduğu en büyük yenilik kişiye özel ilaç üretilebilmesi. qr kod ise, her türlü şekil verilebilen ilaçları daha kullanışlı hale getirmek için uygulanan bir yöntem.

    tüm bunların yanında, tek bir dozun miktarının ayarlanabiliyor olması da bir başka yenilik. yazıcıdan üretilen ilaçlar, hastanın ihtiyaç duyduğu miktarda yazdırılabilir. böylece hasta gün içinde birçok doz almak zorunda kalmadan ilaçları içebilir. ayrıca hastalar kendi ihtiyaçlarına en yakın olarak üretilen dozda ilaçları değil gerçekten ihtiyaç duydukları dozda ilaçları tüketebilir. hatta hastanın tüm dozlar için tek bir ilaç içmesi ve o dozların belirli aralıklarla hastanın vücuduna salınması da mümkün olabilir.

    farklı ilaçlar için farklı renkler kullanmak, ilacın yoğunluğuna göre renk yoğunluğunu artırmak mümkün olabilir. bu yaklaşım ile sahte ilaçların önüne de geçilebilir. qr kod şeklinde ilaç yazdırmak kolay olsa da bu ilaçlara yerleştirilecek florasanlı mürekkep ya da hologramlarla ilacın orijinalliğini teyit etmek kolaylaştırılabilir.

    bu araştırmanın amaçlarından biri de ilaç üretirken okunabilir qr kodları da yazdırmak. bu yaklaşım özellikle hastaya önemli bilgiler vermek için kullanılabilir. qr kod tarandıktan sonra akıllı telefon ekranında hastanın adı, alması gereken doz, ilacın son kullanma tarihi, üretici bilgisi, kullanım talimatı gibi veriler kullanıcıya sunulabilir. daha fazla bilgi için qr kod bir web sayfasına da yönlendirilebilir.

    araştırmada üretilen ilaçlar nemli koşullara maruz kalmalarına rağmen ios ve android cihazlarda okunabilirliğini korudu. araştırmacılar bu işlem için haloperidol adlı antipsikotik ilacı laktik asit ve etanol içinde çözdürdü ve beyaz bir alt katman üzerine yazdırdı.

    yöntemin bazı eksiklikleri de yok değil. öncelikle, hasta bu hapı kullanabilmek için şarjı olan bir akıllı cihaza ihtiyaç duyacak. hatta veriler internet üzerinden sağlanacaksa bir internet bağlantısına da ihtiyaç duyulabilir. ayrıca kodların zarar görmesi ya da zaman içinde solması durumunda ilaçla ilgili bilgiler erişilmez olabilir. bu sebeple, daha sonra bu alanda yapılacak çalışmalar ışığa, ısıya ya da neme dayanıklı ilaçlar üretmeye odaklanabilir. bu tekniklerle hastaların ilaçlar hakkında bilgisinin artırılması hedefleniyor. ekibin hazırladığı araştırma yazısı uluslararası eczacılık dergisi’nde international journal of pharmaceutics'/ international journal of pharmaceutics'de yayınlandı ve çaılşmaların devam ettiği belirtildi.

    kaynak: https://www.dunyahalleri.com/…-yenebilir-qr-kodlar/
  • "bir yıldıza şöyle bir bakıp geçmek –yan gözle bakmak, retina’nın kıyılarına aksetmesini sağlayacağı için (kıyıları hafif ışıklara karşı ortasından daha duyarlıdır), o yıldızı iyice görmek demektir –parıltısını tam olarak tatmak demektir– bakışlarımızı doğrudan doğruya onun üzerine çevirdik mi, donuklaşıverir. gerçi bu durumda göze daha çok ışık gelir, ama öbür durumda tertemiz bir kavrayış gücü vardır. yersiz bir derinlik düşünceyi karıştırır, zayıflatır; bir noktaya toplanmış, devamlı, dümdüz bir dikkatle bakarsanız, çoban yıldızı bile gökyüzünden silinip yok olabilir."

    morgue sokağı cinayeti / edgar allan poe
hesabın var mı? giriş yap