• tartismaya acanlarin kendileri de ücretli izinlerinden vazgecmek istiyorsa, buyrun tartisalim diyecegim abuk baslik.
    not: ögretmen degilim
  • profesyonel iş hayatından (mavi, beyaz yaka ya da kamu) zerre haberi olamayanlara feci dert olmuştur. önce şu okullar bitsin karneler geldi mi karneler ?
  • bunu dert edinenler için ücretli öğretmenlik icad olunmuştur.
  • büyük terbiyesizliktir efendim ne hadlerine yazın iki ay hiç işe gitmeden deniz kenarında maaş almak. hepsi hemen maaşlarını iade etmeli ve sözlük ahalisini kıçına batan bu dertten kurtarmalıdır çünkü öğretmenler maaş aldığı için düzgün oturamayan sözlük yazarları vardır.

    ayrıca bu yavşaklara sormak lazım sizler ücretli izin kullanmıyor musunuz?
  • nerden baksan ayıp bir iş. bir an önce maaşları kesilmeli ve devletin buradan elde ettiği gelir büyük ustanın hesabına aktarılmalı.
  • milletvekilleri'nin hiç mi hiç umrunda olmaz bu. sonuçta bir, "2 yıl çalışıp emekli olmak" değil.
  • kendi aldığı 3 kuruşluk maaşı dert edineceğine öğretmenlerin yaz tatilinde maaş almasını dert edinen insanlar olduğu sürece asgari ücret açlık sınırının altında seyreder sende öyle seyredersin hal-i pür melalini...
  • aklıma bir hikaye getiren anlamsız tespit.

    hikaye cehennemde geçiyor. olay bu ya her milletin azap çektiği cehennem çukuru farklıdır. her çukurun başında da kaçmasınlar diye zebaniler nöbet tutmaktadır. bir gün baş zebani maiyetiyle cehennemi teftişe çıkıyor. azap çukurların önünden geçerken gözü o tarafa kayıyor, ingilizlerin bulunduğu çukurda çok zebani olduğunu fark ediyor, baş zebani sebebini sorduğunda yanındakiler ingilizlerin kaçmak için çok organize çalıştığını, fırsat kolladıklarını her daim tetikte olmak gerektiğini söylüyorlar. fransızların olduğu çukurun önünden geçerken nisbeten daha az zebani olduğunu görüyor onları da soruyor ve "onlar daha az organize olabiliyorlar efendim ona göre zebani sayısını azalttık ama yine de tehlikeliler" cevabını alıyor. en sonda da türklerin kaldığı çukur var ama başında kimse yok. baş zebani şaşırıyor "e diyor burası boş mu burada neden hiç zebani yok?" diye soruyor. etrafındakiler gülüşüyor, "efendim orada türkler var, ne zaman bir tanesi dışarı çıkacak gibi olsa aşağıdan birisi tutup onu aşağı çekiyor zaten o yüzden orada nöbet tutmamıza gerek kalmıyor." diyor.

    edit: başlık açacaktım ama değmez diye vazgeçtim. şu sözlükte dershane öğretmeni maaşı diye bir başlık var. içinde de 12 tane entry mevcut. o kadar kötü niyetlisiniz ki öğretmenlerin tatiliyle maaşıyla sayfalarca yazıp uğraşabiliyorsunuz, ama sömürü içinde yaşayan dershane öğretmenleri için kimse kılını kıpırdatmıyor. çünkü öyle yaparsanız iyi bir şey yapmış olursunuz.
  • şöyle yapalım ozaman: misal aylık 2500 lira maaş alan bir öğretmen yılda toplam30.000 lira maaş alır değil mi? (belki bunu anlamayan öküz çıkabilir 30.000/12=2500.) 30.000 lira maaşı 12 aya değil de 9 aya bölsünler ozaman (30.000/9=3.300). 12 ay 2500 yerine 9 ay 3.300 lira alalım. hem yaz tatilinde para almamış oluruz, bazı dangozlar da muradına ermiş olur.
  • sonuna kadar hakettiğim maaş.
    hakkını vererek çalışıyorum tüm yıl yazın da hakkım olan maaşımı alıyorum.
    kılını kıpırdatmadan cebinizden çalanları dert etmelisiniz yıllardır öğretmen maaşının derdine düşenler.
hesabın var mı? giriş yap