• efendim malumunuz rte hazretleri sürekli konuşmakta ve gezmekte, temposu da çok yoğun olduğundan olsa gerek sık sık fazla düşünmeden yanlış anlamalara sebebiyet verebilecek beyanlarda bulunmaktadır. işte bundan dolayı başbakanlık sözcüsü adı altında kadrolu bir "aslında şunu demek istedici" istihdam edilmiştir başbakanlıkta. malumunuz akif beki. örneğin rte "türbanda söz hakkı ulemanındır" der, hemen akif bey devreye girip ulemanın bilginler anlamına geldiğini söyler biz cahil cuhelaya. sayın rte izmir'in akp'yi seçerek olumsuz nitelemeleri sileceğini beyan eder, akif beki hemmen açıklamaya girişir, bu olumsuz nitelemelerden solun kalesi nitelemesinin anlaşılması gerektiğini söyler. böyle böyle misyonunu eda eder yani.

    işte burada konu edeceğimiz açıklamalar da varsayımsal rte beyanlarına karşı olası akif beki açıklamalarıdır. hemen bir örnek verelim. tabi bu vereceğimiz örnek ve bundan sonra yazacaklarımız hayal mahsulüdür. sayın başbakan öyle bir şey dememiştir. gelecekte der mi bilemeyiz. gayret bizden, tevfik tengriden.

    rte: inşallahu teala aziz vatanımızda şeriatı hakim kılacağız. tüm sosyal yaşamı ve bütün ilişkileri şeri hükümlere göre düzenleyeceğiz. cenabı hak yar ve yardımcımız olsun.

    akif beki: sayın başbakan, sözkonusu konuşmasında şeriat derken hukuku kastetmiştir. sözlüklere baktığınızda, şeriat hukuk anlamına gelmektedir. şeri de hukuki demektir. sayın başbakan açıkça hukuk devletine vurgu yapmıştır. her şeyin hukuki olacağını belirtmiştir. bu sözlere karşı çıkanlar hukuk devletini istemeyenlerdir. türkiyenin demokratik bir hukuk devleti olmasını içlerine sindiremeyenlerdir. bu kişileri kamu vicdanına havale ediyoruz.
  • rte: kurban bayramınızı tebrik eder, muhabbetler niyaz eylerim.

    akif beki: bamboocha!
  • rte: aziz cemaat din birleştirici bir çimentodur.*

    akif beki: cemaat topluluk demektir. sayın başbakan cemaat derken topluluk demek istemiştir. ayrıca din birleştirici bir çimentodur derken sosyolojik bir hakikati vurgulamıştır. durkheim sosyolojisine göre de dinin ulusların oluşumunda birleştirici etkisi vardır.

    not: evet rte'nin çimentolu betonlu beyanları üzerine durkheim'dan örnek verenler de oldu. beylerimiz ya muhakeme edemiyorlar ya da kasıtlı olarak böyle tevillerde bulunuyorlar ama kısaca değinelim. emile durkheim ulusların oluşumu bağlamında dinin etkisine değiniyor olsa gerek. ortak bir değer olması hasebi ile. adamın ilkel toplumlarla ilgili yüz küsür sene önceye ait tespitlerini 21. yüzyılda ortaya salınmış bir gafı mantığa bürümeye çalışmak için kullanırsanız komik olursunuz sadece. sanki ilkel bir klan var da dini kullanarak bu klanı birleştirecek muhterem.
  • (bkz: akif de ki)
  • rte: artistlik yapma lan

    akif beki: sayin basbakanimiz burada, sanatin sanatcinin isi oldugunu ve sanatciya olan sonsuz saygisindan dolayi, sanatci olmayan birinin sanatsal eylemde bulunmasinin yanlis oldugunu belirtmistir.
  • rte: al anani git burdan

    akif beki: sayin basbakanimiz, cennetin annelerin ayaklari altinda oldugu ima ederek, vatandasimiza annesini bu sogukta disarda bekletmesinin ve bu yuzden aglamasina sebebiyet vermesinin yanlis oldugunu belirtmistir.
  • bundan tam 13 yıl önce açılmış naif başlık.
    izmir'in gavurluğu o zamanlar da sorunmuş, akp'ye geçince gavurluk bitecekmiş mesela.

    teey tey...
hesabın var mı? giriş yap