• (bkz: ölümsüzler köyü)

    trt2'de az sonra izleyeceğim iran filmi. yaşlılara dışarı çıkma yasağının da geldiği bugünde yayınlanmasını da manidar buldum * çünkü filmin fragmanından anladığım kadarıyla azrailin uğramadığı köy olarak tasvir edilen bir yerde geçiyor film.. kimsenin ölmediği, yaşlıların sürüsüne bereket olduğu su günler icin hayli ütopik! sayilabilecek bir senaryo..
  • hamam sahnesi ile çok güldürmüştür. korona günlerinde böyle vakit geçiriyoruz.
    #evdekal
  • yönetmen reza jemali'nin mizahi bakışı ile çağdaşları arasında çok başka bir yerde olduğunu gösteren filmi. en azından öyle hissettirdi.
    iran-azerbaycan aksında bir yönetmenin işi üstelik hiç de sevimli olmayan unsurlardan örülü bir film. corona günlerinde hiç sempatik gelmiyor kulağa. çünkü o coğrafyada ancak acı yüceltilir pek mizaha rastlamayız. reza jemali başladığı gibi devam ederse bu anlamda güzel bir bakışa sahip bir yönetmen kazanmış olacağız.
    ölemeyen bir yaşlı grubunun hikayesi fakat o kadar güzel işlenmiş ki absürt sinemaya güzel bir katkı olmuş. ayrıca kerpiç evlerde kullanılan mavi boya çok tatlı bir kontrast yapmış. haricinde neredeyse bütün açık alan sahnelerinde tarif edilemez bir huzur var.
  • neden iran sinemasını takip etmemiz gerektiğini gösteren bir film. gerek kültürel gerekse coğrafi olarak bu kadar yakın olan iki toplumun bu kadar ayrı düşmesi akıl alır gibi değil.
  • ölümün dahi ne kadar büyük bir nimet olduğunu gösteren film.
  • iran'ın azeri türkü köylerinden biri olabilir güzel filmdi azrailin uğramadığı köy 100 yaş ortalama fakat şu da bı gerçek ki doğu insanı çok yaşar bizim doğu karadeniz doğu anadolu iran azerbaycan dolaylari buranın insanları çok yaşar ve yaşlılarda daha diri dinç görünür galiba soğuk iklim insanı dinç tutuyor ege'de 60-70 yaşındaki insanlar daha çökmüş yüzler daha kırışık ege de uzun yıllar yaşayıp gözlemleyip karsilastirinca bu sonuca vardım vay be ölüm bile zamaninda güzel
  • tablo gibi film.

    trt2'ye ve emeği geçenlere teşekkürler; bu kadar güzel bir filmi bizle buluşturdukları için.

    (bkz: ölümsüzler köyü)
  • iran sinemasının bizden fersah fersah ötede olduğunu gözümüze sokan film.
  • herhalde hayatımda izlediğim en iyi kara komediydi. görüntü, kurgu, senaryo ve oyunculuk muazzam. film boyunca gülerken sonunda gözlerim doldu. iran sinemasının kalitesini en iyi şekilde gösteren film.
  • bana godot'yu beklerken'i hatırlatmıştır. birinde yaşamın diğerinde ölümün beklendiği iki tezat yapıt.

    --- spoiler ---

    godot'yu beklerken sahne dekorlarında kullanılan kurumuş ağaç yaşamın yokluğunu ve tanrının gelmesi ile yaşamın geleceğini vurgular. burada ise tam tersi azrail gelsin de nasıl gelirse gelsin... ancak manidar bir son yapılmış filmde. kanımca beckett'in godot'yu beklerken'inden esinlenilmiş...
    --- spoiler ---

    ayrıca emmisi, dayısı, dedesi bol bir filmdir. kamera kullanımı hoşuma gitmiştir. açılar, ışık ve renkler bence fena değildi. kullanılan azeri lehçesi konuşmalar ise çok daha sempatik bir hava katmış filme.
hesabın var mı? giriş yap