• bir dönem saçlarım yine oldukça uzundu ve arkadan bağlıyordum. askere gitmeme az kala kestirmiştim. gidip gelince ailemden ayrı yeni bir ev tuttum. bir tanecik köpeğimi de yanıma aldım. yeni evime yani taşındığım sıralardı ve televizyonum, anten kablosu olmadan sadece trt ve kanal 7'yi çekiyordu. o da var yok arası. eşyalar pek bir eksikti evde.

    evi sevgilim ve bir kaç arkadaşımın da yardımları ile akşam saatlerinde toparlıyorduk. bir akşam sevgilimle yatağı kurduk ve sağlamlığını test ettik. elimize sağlıktı. test heyecanıyla izleyici olarak eşlik eden köpeğimi uzaklaştıramadım. test esnasında belli belirsiz bir farklılık hissetmiştim ki testin hemen akabinde malum bir bölgemde kuru ve yapış yapış bir his olayı az çok belli etmişti. sevgilimin en de teste uygun olduğu zaman değildi o akşam.

    test biraz susattı tabi. evde dolap falan olmadığından bakkala gidip su, kola vs. almıştım. eve dönüp tuvalete girdim. genelde beraber girerdik ama o akşam yalnız başıma bir duş aldım. sevgilim evine gitti. ben de yattım. sabah kalktığımda evde bir ses olsun diye açtım televizyonu. ekrandaki hocaya bir soru gelmişti ve kanal 7'de dini yorum yapan lincoln sakallı dede cevaplıyordu:
    -hocam eşlerimiz bizi muayyen günlerimizde ilişkiye zorluyor, ne yapmalıyız?
    -efendim konuya evvelden değindik ama son bir kez daha anlatalım...
    hoca ıkına sıkına ilerliyordu. topu sağa sola açıp, gerekli gereksiz paslaşmalar yapıyordu.
    -öncelikle cima nasıl yapılır? helal olacak evvela. niyet edilecek, üstü açık ya da yanında çocuk, hayvan falan varken yapılmayacak...
    "ohoo" dedim dakika bir gol bir. "hoca taktı bana" diye gevrendim bir de hatta.
    -arkasından gusül edilmeli. ama hemen cima biter bitmez değil. tuvalete gidilmeli biraz yürünmeli, ne bileyim bakkala falan gidilmeli gusülden önce...
    "iyi bari oradan toplamışım tutar bir iki şey" dedim. hoca devam etti.
    -gusül nasıl yapılır?
    hoca niyetten girip toplu iğne başı gibi detaylardan çıktı. helali olanla niyet bozulmadan beraber gusledilebileceğini, kadınların abdest esnasında (örülüyse) saçlarını açmak zorunda olmadıklarını anlattı. "ama" dedi:
    -erkeklerin de saçları uzun oluyor artık. olabilir, sünnettir, omuzdan daha aşağı inmemelidir. erkek saç örmez, arkadan bağlamaz ve abdestte de açık tutmalıdır saçlarını...
    hoca bana bir gol daha atmıştı. saçlarıma da taktı. bakalım daha neler gelecekti.
    -bu da önemli, tuvalette abdest için niyet edilmez, abdestten sonra hamd da edilmez. dışarıda niyet edin. banyo ile tuvalet aynı bölümdeyse ve perde falan değil de kabin gibi bir bölmesi varsa bunları ayıran, o zaman olabilir...
    evet benikmi perdeliydi ve ben arada aklıma gelince (o zamanlar) direkt içeride tamamlıyordum tüm seremoniyi.
    hoca abdesti, haramı, helali bitirip, cima konusunda da bir iki nasihati daha tam benim kafama kafama attı ki ben artık müptela gibi izlemeye başlamıştım:
    -yani bu dönemlerde açıkça ifade ediliyor ki, hanımlarınızla ilişkiye girmek yasak...(hoca kıvranma konusunda zirveye çıkmıştır. ağzında büyümüştür adeta söyleyemedikleri. 5-6 saniye falan duraksayıp patlatmıştır en sonunda seyircinin cevabını)
    -önden de yasak arkadan da yasak!

    kendimden geçmiş vaziyette olduğumdan yanlış duydum sandım. sabah 8'de, kanal 7'de bir adam bunları söylüyordu. inanılır gibi değildi. olamazdı. hoca devirdiği çamı fark edip savunmaya başladığında ben de olayın olduğuna inandım.
    -aynı soruyu sorup durmayın artık diye ben de net bir cevap vermek istedim, gerektiğinden fazla net oldu
hesabın var mı? giriş yap