• avrupa birligine girmek isteyen turkiyenin gumruk birligi anlasmasindan sonra dustugu durumu alayci bir sekilde ele alan cumledir bu uktenin manasi..gumruklerimizi tek tarafli actigimizdan dolayi denmistir..bizi pazar yapip kendi mallarini satmislar ancak bizi haliyle gelecek 100 yil icinde ortak yapmiyacaklar..
  • sloganin menseini bilmiyorum ama sebebi tansu cillerdir.
  • "işte ortak pazar", diye de sona eren, eski bir fkf/dev genc sloganidir, ayrica (bkz: altinci filo)(bkz: kanli pazar)

    yayilmaci ve anamalci bir iktisâdi bütünleşme taslagi olan, neo liberal küresellesme blogunun yaninda, bati sermayesi ve kapitalizmin bir parcasi haline gelme sürecinde, avrupa birligi projesi icin kullanilmasi, yanlis olmaz, bilakis, genclerin degimiyle, cuk oturur. aet->ab (bkz: kob)
  • 1977'de yunanistan başvururken, yunanistan ile birlikte ab'ye adaylık başvurusu yapmama nedenimizi formüle eden slogan.
    dönemin başbakanı sayın ecevit, bu sloganın ardına sığınıp tarihi bir fırsatı kaçırdı. yunanistan başvurusundan dört beş sene sonra tam üye oldu ve 2000'lere kadar türkiye'nin üyeliği için köstek oldu.
    türkiye tam üyelik başvurusu tarihi ise 1987'dir. yani on sene sonra.
  • bülent ecevit tarafında sarfedilen söz.

    şimdi sher gün sabah-akşam kafasını saatlerce duvara vursa ne yazar.
  • "üye olamazsın türkiyeeeee
    onlaaar ortak biz pazaaaar!" tekerlemesinin 2. mısrası...
    (bkz: kabaramazsın kel fatma annen güzel sen çirkin)
  • ab'ye degil de avrupa ekonomik toplulugu'na* basvurmazken soylenmis laftir. hatta basvuru cagrisini avrupalilar yunanistan ve turkiye'ye esit davrandiklarini gostermek icun kendileri yapmislardir. ecevit cagriyi "petrol sorunu var" diyerek reddetmistir. ama benim bildigim kadariyla esas sorun koalisyon ortagi 22 bakanligin 7'sinin sahibi olmaz olasica milli selametciler istemezukdiye aet perspektifini baltalamislardir. baltalama amaclari da ecevit'in erbakan'in baskan olmasina karsi cikmasidir.
  • karma kazan ben kepçe yaklaşımı ile paralel bağlanmış bir konu sanki...
  • başlangıçta adı “ortak pazar”dı. altı ülke kurucu olmuştu. bize “siz de kurucu üye olun” dediler. bülent ecevit'in başbakanlığı döneminde "onlar ortak, biz pazar olmayı kabul edemeyiz... bizi sanayileşmiş avrupa'nın bahçıvanı yapmak istiyorlar. bahçıvanlığı kabul etmeyeceğiz..." şeklinde sarfettiği cümle, buna binaendir. dönemin kamuoyundan büyük övgü ve destek aldığı da bir gerçektir.
hesabın var mı? giriş yap