• evet bir iktidar muhalifi olarak orduyu destekliyorum.

    ordu benim ordum, asker benim askerim; benim kardeşim, ağabeyim, kuzenim, evladım, babam... devlet benim devletim, millet de benim. hoşumuza gitmeyecek birileri yönetiyor diye sahip olduklarımdan, benim olandan, olduğumdan vazgeçecek değilim... evet yeri geliyor hiç istemediğim şekilde, istemediğim ve yanlış olduğunu düşündüğüm şekilde yönlendiriliyor ancak bu gerçeği değiştirmyor.

    doğru ya da yanlış... eğer savaş kapıdaysa siyaset rafa kalkar, milli menfaatler paydasında buluşulur.

    imza: bu olayların buraya kadar getirilmesinin yanlış olduğunu düşünen ancak mevcut şartlarda operasyon yapılmasını gerekli gören ve destekleyen muhalif.
  • ne var bunda. iktidarı desteklemiyoruz, askerlerimizi şehit vermek istemiyoruz.. kendi çocukları gitsin önce bı askere, milletin, garibanın çocukları ölmesin hep..
  • o başlığa ben de yazdım. ne ölü seviciyim ne döneğim. bu kadar yazıp sallamaya ve genellemeye üşenmiyorsan git o başlıkta yazanların profillerine gir, tüm entrylerini incele öyle konuş.

    giden asker ülkemizin askeri. ne diyelim? hükümet gönderdi hepsi ölsün mü diyelim? sen askerlik yaptın mı işkembe? bilir misin emir nedir nasıl uygulanır vs?

    bu hükümete hiçbir zaman oy vermedim. vermem de. sigara yasakları (özel araç hariç) ve poşet uygulamaları haricinde hiçbir kararını desteklemedim. suriye'ye girmesini de hiçbir zaman desteklemedim. yapılanlar başından beri işbilmezlik ve aptallıktan ibarettir. fakat, bu karar öyle ya da böyle alındıysa, ordumun içinde yer alan vatandaşımın da yanında olayım müsaadenle.

    muhalif olmakla kendi askerine düşman olmak arasında fark var. her ne kadar o askerlerin başları boyun eğmiş olsa da birilerine, hala şerefli türk askerleri de mevcuttur orduda.

    hiçbir kürt'e heval demişliğim yoktur. kürt'le pkk'lı benim için aynı anlamları taşımıyor. terörist teröristtir. bunun ırkının olmadığını ışid'in içindeki onlarca milletten insandan anlayabilirsin.

    her konuda olduğu gibi bu konuda da genelleme yapmak yanlıştır, dolayısıyla entryin asılsız iddialarla doludur.

    elbette tariflediğin şekilde insanlar da mevcuttur fakat herkesi aynı kefeye koyamazsın.

    normal şartlarda böyle aptal başlıklar açanlara söverim. sana da söveyim mi şimdi genelleyip? gerek yok değil mi?

    öyle bilip bilmeden atmamak lazım.
  • boş konuşmayın kardeşim... savaş kararı iktidarlar üzeri bir karardır, keyfi alınmış bir durum değil. hatta açık söylemek gerekirse bölgedeki kürt yapılanması zart zurt da kimsenin zikinde değildir, o terör merör işleri işin kılıfı.

    esas mevzu bölgedeki otorite boşluğunun doğurduğu enerji pastasının paylaşımı. elin gavuru amerika onbinlerce kilometre öteden gelip, silah kullanarak cebren söz sahibi oluyorsa bu pastada, almanı fransızı hiç alakası olmadan mısırı söz sahibi oluyorsa, ulan her boku geç bizim koruyup kolladığımız filistin biz olmasak israil'in bir kaşık suda boğacağı filistin atar yapmaya başladıysa kusura bakmayın da bir siktirin gidin artık...

    türkiye yapması gerekeni, çok geç kalarak da olsa yapmaktadır. mevzu bu kadar net. şimdi siktirip gidip megri megri diye ağlayabilirsiniz.
  • iktidarı desteklemiyoruz o halde, vatan haini olmak doğal kafası bu herhalde.

    bakın olası bir operasyona karşı çıkmak ve muhalefet en doğal hakkınızdır. operasyon başladıktan sonra bozgunculuk başka bir şeydir.

    ülkenin savaş karşıtları dahil her kesimi iki adım ötesini düşünmeden konuşuyor. gözünüzün önünde birkaç ülke dağıldı. ama hala ya akıllanmadınız ya da akıllanmayanları bulacağınızı sanan propagandacılardansınız.
  • sözcü yazarı olma olasılığı yüksektir. ya da fox tv'de çalışıyor olabilir.
  • bu tiplerden biri de benim ulan.*atatürk'ü de iyi anlıyorum, merak etme yani. uzun yazmayacağım, iş güç var şimdi.
  • yapılan operasyonun yapılmasını gerekli kılan ortamı hazırlayanların hükümet olduğunu bilen kişidir. bir sürü masum insanın öleceğinin farkında olan, ve durumun bu raddeye gelmesinden esef duyan, ancak realitelerin de farkında olup, bu operasyonun türkiye'nin gelecek 20 yıl boyunca ağır ağır parçalanması ve yabancı güçlerin çıkarları için zayıflatılarak burada yaşayan halkın birbirine kırdırılmasını sağlayacak bir ortamın oluşmasını engellemek için yapıldığını fark edebilecek kadar dış politika ve stratejiden anlayan bir kişidir. türkiye'yi bu hale sokanların yaptıkları gerzek politikaların bedelini ödemesi gerektiğine de inanır bu kişi.

    savaşa hayır diyebilecek kadar naif değildir belki, çünkü bazen, bazı şeyler için savaşılması gerekliliğinin farkındadır.

    (bkz: si vis pacem, para bellum)
  • gevşektir.
  • ideolojiniz ne olursa olsun ordumuzun yanındayız .
hesabın var mı? giriş yap