• açılımı open source media center olan yazılım. vero, raspberry, apple tv ve i.mx6 ile kullanmak mümkün. raspbmc'nin küllerinden kodi ile doğmuş.

    https://osmc.tv/
    https://www.facebook.com/osmcproject
    https://twitter.com/samnazarko
    https://github.com/samnazarko/osmc
  • 22 megabytelık zip dosyasıyla raspberry'i enfesleştiren güzellik. ssh serverı da var, kore diye bir remote kontrolü de, eklenti desteği de.

    tek sorunu dizi başlayınca otomatik olarak opensubtitlesdan ilgili altyazıyı indirmemesi ama onu da kore'den 3-4 tuşa dokunarak yapabilirsiniz.

    daha ne yapsın. tekrar söylüyorum, 22 megabyte.
  • idle iken %20 civarlarında cpu tüketiyor. xbianile karşılaştırıldığında performans olarak aşağıda. bence.
  • raspberry pi ile yaklaşık 10 dakika içinde akıllı tv edinmenizi sağlayan mükemmel media center. bir mobil app yardımıyla wifi üzerinden uzaktan kumanda edebildiğiniz sistem ile netflix, youtube gibi servisleri yerinizden kalkmadan kullanabiliyorsunuz.
  • raspbian altında güzel bir media center deneyimi alamayan ben cahilliğimden ve merakımdan az kalsın chromecast alacaktım. sonra dedim lan ben ne yapıyorum? yükledim osmc kurdum web serviceleri, yapıştırdım transmissionı, indirdim koreyi.

    allahım ben ne yapıyormuşum ya.

    daha muadillerini denemedim ama raspberryi tam bir mediacenter canavarına dönüştüren bir debian kökenli linux işletim sistemi. kurması oldukça kolay, randıman alması biraz aşinalık gerektirdiğini düşündüğüm bir güzellik.

    sonra açtım dört bölüm seinfeld, vurdum da vurdum. biraz daha kurcalansa neler yapar bu var ya...

    tanrı açık kaynağı korusun.
  • open source media center

    raspbian üzerinde kodi kullanmak sıkıntılı bir olay iken, osmc de kodi tabanlı olmasına rağmen çok rahat. (kodi kullanırken youtubeda siyah ekran alıyordum mesela) bilgisayara indirdiğiniz program ile sd karta imajı yazıyorsunuz. geri kalanı tak çalıştır sayılır. farklı bir şey ile uğraşmak gerekmiyor. samsung ve lg gibi bir çok televizyon markası hdmi-cec teknolojisini destekliyor ve bu sayede klavye ya da fareye gerek kalmadan televizyon kumandasından osmc'yi kontrol edebiliyorsunuz. (play, pause, yön tuşları, ok, back vs.).

    ayrıca belirteyim: spotifyı üçüncü parti bir repo ile kullanabilirsiniz. ancak premium gerekiyor.
hesabın var mı? giriş yap