• yaptığı terbiyesizliktir.
    akşama kadar milletin ağız kokusunu çeken ve yorgunluktan inleyen insana yapılmış bir terbiyesizliktir.

    sana tutmadım bu yeri denilesi teyze kişisidir.
  • is gidiş dönüş saatlerinde o otobüste bulunması bile yanlış olan ve bu yanlışını yer isteyerek daha da katlayan yaşlı insan modeli.
    onun dışındaki saatlerde yok torununu görmeye gidiyodur, ben gezmeye gidiyorumdur falan, yer vermek mantıklıdır anlarım ama insanların o otobüste olması mecburiyken yaşlı teyzenin makbule hanıma kahveye gidip dönüşünde yer istemesi kabul edilemez.
  • bu teyzeler genelde uyarmadan once sinir edici derecede cantalariyla semsiye gibi uzuvlariyla taciz eden sonra soylenen, yer istedigi kisinin ruh hali, hastaligi ya da otobuste ayakta kaldiginda iki buklum oluyor olmasina onem vermeyen, kendisi kapidan girer girmez yer verilmemesi zaten yeterince canini sikmisken bir de bu ayrintilarla ugrasamayacak derecede yasli* olan kisilerdir. hatta o kadar yaslidirlar ki cevrede ayakta kalanlari kendi iyiligi icin (vallahi giciktan degil) duymazdan gelen, oturan kisiye giciklarini kullanip (onlar da ayakta ya) kendisine destek oldurup bir otobus yolculugunun daha zehir olmasina ve kendilerine bolca kufur ettirmeye kiskirtirlar.

    ek:
    teyzelere kimsenin ozel bir garezi yoktur, ne "kirilan kemik sesleri" ne ise "dustugunde uzerinde tepinme" istegi hissetmektedirler. bu davranisa maruz kalan herkes bir gun yaslanacaginin bilincinde ve turk milletinin sarsilmaz kutsal degeri annesinin de oturmak ihtiyaci hissedecegini dusunebilecek kapasitededir. netekim burda onemli olan ve elestirilen teyzenin yer isteyis seklidir, saygi ne yasla ne tahtla kazanilmadigindan karsisindakine saygi gosteren de saygi gorur bu durumdan dolayi eger ki oturma ihtiyacindaki teyze (veyahut amca ki bu modeller teyzelere gore daha nadirdir) karsisindakinin insan oldugunun bilincinde olabilirse yer istemeyi yine bu cercevede yapacak ve karsisindaki kisi hoduk ya da gercekten oturmaya ihtiyaci olan bir baskasi degilse oraya oturacaktir. goruntuye yansimasa da, dikkatle bakilmadigi takdirde anlasilmasa da insanlar sakat olabilirler, o "gencler tutunsun" diye yapilan borulara tutunarak ve ucarak gitmek bir azap ve gunlerle gecmeyecek baska sorunlara yol acabilir. o kisi yerini veremiyorsa bir baskasi ise elbet verecektir cunku turk milleti boyledir yardim severdir ve zaten o teyze otobuse bindiginde yerini verebilecek olanlar -hodukleri tenzih ederim- coktan "gel teyze gel" diye kolundan tutusturup oturtmustur. ayrica gene yol yordam bilen teyze kisisinin karsisindaki insanin gercekten ayakta giderken zorluk cekecegini anladiginda israr etmeyecegi ve karsisindakini ayiplamayacagi da dusunulebilir -cunku bir gun genclerin yasli olacagi gibi o da genc olmus ve bunlari yasamistir.
    is bu entry'de bahsedilen teyzelerin ise ust modelleri olarak yas ustunluklerini kullanip size emir yoluyla esyalarini tasitan amca ve/veya diger teyzeler sayilabilir.

    *burdaki yasliliktan kasit kafakagidinda yazan degildir efenim, bu "teyze"lerin akil, fikir ve ruh yaslaridir. kendilerinin kimi zaman 20'lerinde kimi zaman 30'larinda olduklari da gorulmustur, bu elbette gercegi degistirmez onlar teyzedirler..
  • öncelikle bu teyzeler ikiye ayrılır:
    1) yere bakan yürek yakan teyzeler
    2) inadım inat teyzeler

    1) yere bakan yürek yakan teyzeler:
    bu teyzeler yorgun ve sevimli bir ifadeyle otobüse binerler. bir ellerinde de mutlaka pazar torbası ve benzeri türde bişeyler olur. teyze ilerler ilerler ve yanı başınızda durur. ama hiç de çaktırmaz niyetini öyle suratınıza bakıp bakıp. başınızda durup offf lar çeker kendi kendine. başını omzuna yaslar dikilir. bir de öyle masum masum bakarki yere aman yani.
    bu teyzeye yer verilmesi onun tek isteğidir aslında. ama teyze gururludur; istemez. dürtmez adamı koludan ensesinden "şşşt sana diom aloo" diye. fakat teyze o kadar çileli bakışlar saçarki, bazen oturanın gözleri yaşarır.
    ve dayanamaz kalkar, "buyur teyzecim" diyerek teyzeye yer verir.
    aferindir yardım sever delikanlıya. aslında teyzeye aferindir ama neyse, çaktırmayalım. (vay cin teyze vay)

    2) inadım inat teyzeler:
    bu teyzelerde durum tamamen farklıdır. diğer teyzeyle tek benzer noktası yine elinde bulunacak olan pazar poşetidir.
    teyze koşaraktan atlar otobüse. en genç görünenin yanına yanaşır. ve dik dik bakar gencin yüzüne. yer verilmiyceğini de anlarsa iyice sinirlenir. genç kafayı çevirir ama kar etmez. bu teyze diğer teyzeye benzemez. oturanın koluna bacağını ittirir. genç yine umursamamazlıktan gelirse, teyze bu sefer elindeki poşeti gencin kucağına koyar. (bu arada gencin kafasına kanlar sıçrar haliyle) bazen "hayrola teyzecim" de diyemez insan. teyze öyle bi bakarki adamın suratına hakkaten, bakabilene helal olsun. sonra teyze abanır da abanır üstünüze. bi eli ön koltukbaşında, diğer eli gencin koltukbaşında, 15 kiloluk memeleri de gencin kafasnda. bir yandan da güneş ağzınıza öyle bi vurur ki; artık otobüs cehenneme dönmüştür. kafayı yer adam. biri kalkmamaya diretir, biri kaldırmaya. ve bu mücadele bitmek bilmez. terler dökülür teyzenin gıdısından saçlara. genç ittirir, teyze bastırır.
    bu çetin mücadeleden son hız devam ederken bir de bakmışsın; durağa gelmiş otobüs. tieeey diye doğrulur ve koşarak kaçarsınız otobüsden; "ohhhh."
    ve teyze oturmuştur, mutludur. (vay delidana teyze vay)

    onun için teyze diyip geçmemek lazım. adamın ağzına sıçar bu teyzeler..
  • insanı, hasta rolü yapmaya teşvik eden teyze modelidir...uzak durulmalıdır,tartışmaya girilmemelidir. o koltuğu ele geçirmek için herşeyi yapabilir,yapar.
  • - çocuum az sonra yer isteyeceğim. lakin bu yirmi yıllık sahte deri çantayı kafanıza gözünüze vurabilirim. zira yer isterken bazen kendimi kaybedebip vahşileşebiliyorum. önceden uyarayım dedim.
    - lafı mı olur teyze, buyur otur.
    - ah, çok teşekkür ederim evladım, çok düşüncelisin. istemeden yer vermen büyük incelik.
  • eğer ki mücadele bu inadım inat teyzeyle geçioyasa bir de şu yönden sıçtınız; teyzeyi geçtim, yanda oturan adam bikere; "cık cık cık ayıp baksana kocaman kadın insan yer verir" diyecektir, der, demek zorundadır. sonra ayaktaki diğer insanların tepkisini toplarsınız; "a aaa şuna bak, kalk da yer verrr teyzeye". en dellendiricisi de senden 5 yaş küçük olan artist dallama zibidi muavinin (ki ben bu zibidi muavini bi gün sikecem) yerinden kalkıp "şşşş alo kalksana saygısız" diye 5 metre öteden bağırmasıdır.
    vay ki ne vay halinize yani. kabus kabus. "tieeeeeeeeyt yettiniz lan canıma" diyip tabancayla bam bam bam diye vurası gelir insanın herkesi. ama tabanca yoktur ne yazıkki. kötü şans.
  • bu teyzeler genellikle huysuzluk ederekten yer isterler. yada vermeyene öyle bir bakarlarki mümkün değil huzur bulamazsın oturduğun yerde, hadi kalktın verdin gun olur devran doner bu tur teyzelerden biriyle karşılaşırsın
    bekara kiralık ev vermeyiz derler. uyarılmadan yada uyarılarak* yer versen; o anda, "efendi çocukmuş aferin" gibi alkışlayıcı bakışlar toplarsın. ancak bir kaç daire sahibi bir teyzeyle evini tutmak için müşerref olduğunda potansiyel ırz düşmanı olursun.
  • bir de; minibüste ortalığı yaygaraya verme suretiyle uyarı yapan sonra da boşaltılan yere fütursuzca oturan modelleri vardır.
  • acındırma ve duygu sömürüsü kullanıp genç bedenlerin aklına girmeye çalışan bir nevi diablo ruhlu teyzeler grubu.

    -teyze : evladım ayağım çok ağrıooo..... ıhhhhhh.....
    -*d : teyzecim ayağınız mı ağrıo
    -t : evet evladım. çok ağrıooo... ıhh....
    -d : geçmiş olsun teyzecim ! (devildragon önüne döner yolculuğuna devam eder)
hesabın var mı? giriş yap