• 2015 bahar döneminde çıkan yeni bir anime. bu sezonun izlenesi animelerindendir, mangası da bana kalırsa iyi gidiyor. yalnız manga aylık değil de haftalık olsa daha güzel olabilir. şu an 12'şer bölümden 2 sezona bölünmüş durumda. 2. sezon ise sonbaharda başlayacak.

    konusuna gelirsek, günün birinde gizemli bir virüs dünyada 13 yaşın üzerindeki enfekte olan tüm insanları öldürüyor. aynı zamanda da vampirler ortaya çıkıyorlar, insanlığı esir alıp dominant güç haline geliyorlar. kahramanımız ufaklık hyakuya yuuichirou, onun bulunduğu yetimhanedeki çocuklarla ve oradaki en iyi arkadaşı hyakuya mikaelaile birlikte vampirlerin şehrinde canlı besi olarak yaşamaktadırlar. esarette bile yuuichirou vampirlerin hepsini öldürmenin hayallerini kurmaktadır. olaylar gelişir.

    ayrıca animenin jeneriği ve kapanışı bol bol spoiler içerir.
  • süresi çok kısa gelen animedir.güzel olmasından mı kaynaklı tam anlayamadım ancak hemen bitiyormuş izlenimi veriyor.
  • çok güzel bir anime aksiyon ve vampir sevenler izleyebilir.
    not:arkadaş bir animede tahmin edin hep bu kadar güçlü olacağını düşünmemiştim diyorlar.
  • 8 bölüm boyunca ana karakterlerin silah alma hikayesini bize izleten animedir. baygınlık vermiştir güzelim karakterleri ve aksiyon potansiyelini ziyan etmiştir. sonlarda yuu'nun geçirdiği ichigo vs aizen vari değişim az da olsa heyecanlandırmıştır son bölümde ise ferid piçliğini iyice kanıtlamıştır (bence krul'u devirmek istiyor). özet olarak konu karakter bakımından güzel işleniş bakımından sıkıcı olan anime.
  • karakteri bol shounen animeleri severim fakat bunun eksik taraflari coktu.1.sezon 12 bolumluk anime.devami gelecek belli ettiler.çerezlik izlenebilir--- spoiler ---

    simdi hikayemizde 13 yasindan buyukler bir virus salgini sonucu ölüyorlar.kalan cocuklari vampirler beslenmek icin yanlarina aliyor.fakat ana karakterimiz sonradan ogreniyor ki butun yetiskinler olmemis.bunun sebebini aciklamiyorlar.bir kopukluk oluyor belki diger sezonda aciklarlar gorucez. ana karakterimiz yu vampirlerle olan buyuk savasta dostlarini kotu durumda gorunce birden icinden seytanimsi bir canavar cikiyor (cizimi igrencti hic begenmedim) zar zor eski haline donen bu cocuga kim nasil bir deney yapmiski bu cocuk bu hale geliyor anlamis degilim.ama genellikle insan irki iyidir vampir irki kotudur insanlik kazanicak algisi vardir hep.bu animede yok oyle bir dunya.son bolumlerde insan irkininda bir haltlar karistirdigini vampirlerle isbirlik olan insanlarinda var oldugunu gorduk.bunun disinda aksiyon dovus sahnelerini yetersiz buldum.silahlar cok iyi seytan ele gecirmeli manyak bir guc gelgelelim dogru durust iki dovus sahnesi gormus degilim.2.sezonda goruruz umarim.son olarak genel olarak izlenebilecek bir anime vakit oldurmelik izleyin.
    --- spoiler ---
  • 2. sezonun sezon final ile allah belanı... diyerek bizi merak içinde bırakan animedir kendisi. bakalım neler olcak.

    --- spoiler ---

    krul'umu nasıl ellediniz ha oç'ler. ferid olm öldüğün gün halay çekecem.
    --- spoiler ---
  • son dönemin revaçta olan animelerinden biridir. konu itibari ile de insanoğlunun nüfusunun onda birine düştüğü ve ortalığın vampirlerden, şeytanlardan ve bilimum yaratıklardan geçilmediği post-apocalyptic bir dünyada geçmektedir. şahsen çizimleri hoşuma gitti ama ilk sezon biraz ite kaka ilerleyebilir aldırış etmeyiniz ikinci sezon itibariyle her şey daha güzel olacaktır.

    animenin bence en sallantıda olan yönü karakter değişimleri, sanki biraz keskin gibime geldi. dövüş sahnelerini de kalbur üstü olarak nitelendirsek yanılmış olmayız.
  • muhtemelen mangası bittiği zaman üçüncü sezonu yayınlanacak vampirler ile insanlar arasındaki güç savaşını anlatan shounen tarzı karanlık fantazi serisidir. mangasını veya sadece baş rolünün guren olduğu light novelini okumadım lakin animesinin bazı bölümleri, özellikle aksiyonun hırla gittiği bölümler baya sürükleyici olmuş animesinde. lakin bu seri ile aramdaki en büyük problem ve bu entryi de girmemdeki asıl neden sanırım son zamanlarda izlediğim insanı kanser eden ana karakteri olan yuuichiro'dur. insan tamam şu yaşına kadar nasıl geldiğini bildiği için ister istemez empati duyuyor bu karaktere. ama dünyanın artık haşat olduğu, sadece güçlünün ayakta olduğu ve bundan da önemlisi adaletin olmadığı bir dünyada idealist düşüncelere sahipsen kusura bakma ama bir numaralı enayi ve saf karaktersin. senin gibi insanlara bu dünyada yer yok ayrıca geysin de sırf mikail'i kurtaracam diye başkalarını umursamayıp sürekli kendini tehlikeye atman yüzünden.

    --- spoiler ---

    sadece yuu'da değil. dediğim gibi mangaka neden survival of the fittest yani güçlünün egemen olduğu bir dünyada idealist karakterleri işler ki? özellikle shinoa'nın yüzünden sırf yuu mikail ile gitsin diye şu sahnede bölükteki onca kişinin hayatını riske atıp narumi'nin grubundaki kişilerin boku bokuna ölmesi acayip kanıma dokundu.

    http://imgur.com/a/nei0l

    bu saatten sonra bu ailemi kurtarıcam. arkadaşlık bağları, nakama olayı benim için birinci sırada gelir diye boş idealleri mangaka suratıma atmaya başlayınca bu temanın iyice son zamanlarda canımı sıkmaya başladığının farkına vardım. tamam insanlar arasında kurulan bağların üstünde hiç bir şey yoktur her şeyden değerlidir lakin sırf bu idealist düşünceyi kendine uygularsan işte o zaman bu bencillikten başka bir şey değil. daha kurallara uymayıp, kendi bildiğini okuyup üstelik üstlerinin emirlerine karşı gelerek onca insanın hayatını tehlikeye atmak hangi mantıklı bir rasyonel düşüncenin ürünüdür? bu yüzden kendimi sırf her ne kadar eli tamamen boka batmış olan ordunun başı olan kureto'nun yaptıklarına hak verirken buldum kendimi. eğer insan ırkının hayatta kalmasını istiyorsan emirlere itaat edeceksin ve kurallara da amenna diyeceksin. bizim ordumuzda da böyledir. verilen emri ya ölüm keser ya da komutan. lakin yuuichiro'nun sürekli ergen modunda kendi bildiğini okuması, her hangi bir tehlike karşısında arkadaşlarının canını hiçe sayıp bu tehlikeye atılması seri boyunca beni kendisine baya kıl etti. mikail yuuichiro'ya nazaran daha iyi baş rol karakteri olurdu. adam sırf insanlığını korumak için seri boyunca krul'un kanını içti ama ne zaman yuu ile bir araya geldiler adam sırf o sidikli ideali uğruna kendi kanını içirtti adama var mı daha ötesi. vay efendim hayatta kaldığın sürece insanda olsan canavarda olsan bir sıkıntı olmazmış. ama düşünmüyor bu adamın bu zamana kadar nasıl nasıl acı çektiğini, o dayanılamaz kan komalarının nasıl üstesinden geldiğini.

    yani anlatmak istediğini saçmalayarak izleyiciye veren bir seri. kimse kusura bakmasın ama sırf bir kaç kişi için onca kişinin hayatını ben tehlikeye atamam. yukarıdaki örnekte olduğu gibi sırf iki kişi kaçsın diye onca masum hayatın ölmesine izin veremem. yuuichiro'nun da bir ailesi varsa narumi'nin de bir ailesi, arkadaşları var. onlar ölünce bir şey yok ama bizim yuu efendinin sevdiği kişilerin kılına bir zarar geldi zaman etrafta onca masul can katlediliyor böyle saçma bir şey olabilir mi arkadaş. yani sırf bu bencil idealist düşünceler yüzünden acayip irite oldum ana karaktere ki böyle shounen serilerde ana karakteri sevmek lazım ama sanırım böyle çarpık ve zıt duygularla mangaka daha değişik bir şeyler denemek istemiş o yüzden bunu da başardığını düşünüyorum. sırf ikinci sezonun sonuna doğru yuu'nun takımında biri ölecek diye dört gözle bekledim ama dünyanın sonu geldi, gerçektende serinin ismi gibi owari no seraph geldi ama yine nafile.

    umarım üçüncüncü sezon yayınlanır da yuu ve arkadaşları asuramaru'nın da dediği gibi, güçlü olmanın kendinden bir şeyler feda ederek olduğunu acı bir şekilde öğrenme fırsatı yakalarlar. ayrıca asuramaru erkekmiş ben bunu seriyi izleyip bitirdiğim de öğrendim. teşekkür ediyorum yapımda ve yayında geçen herkese. yani bu anime hakkında sevmediğim diğer bir şey de sürekli imalı bir şekilde seyircinin yüzüne vurulan bishounen, bu çok kibar oldu, geysel geysel sahnelerdi. o mikail ile yuu ile arasındaki olan ilişki zaten hiç bir şey demiyorum zaten ekstra bölümlerde de görüldüğü üzere bu gey ilişkilerine seri güzel bir şekilde dokunuyordu. shinoa gibi on numara beş yıldızhane bir kız var adam halen tutturmuş mikail. ben sana hiç bir şey demiyorum yuu. adam hiç olmasa az da olsa kızlara olan ilgisini biraz daha fazla gösterir de insanın içine hiç olmazsa şüphe düşürmesin değil mi. yani öyle sahneleri izlerken kendi kendime gey len bu diye saçımı başımı yolmam.

    ve evet animesini sonuna kadar izlememdeki tek etken shinoa'ydı. böyle hal ve hareketleri, karakteri olsun her şeyiyle tam benim istediğim tarzda bir ana kız karakter shinoa. kendisini bu kadar çok sevmemdeki diğer bir sebeb ise seslendirme sanatçısının sesinin favori seiyuumlarından birisi olan mamiko noto'ya benzemesi. böyle ses tonuna sahip karakterlere nedense aşırı sempati besliyorum. yani seride shinoa gibi bir karakter olmasaydı sanırım animenin sonunu getiremezdim. yuu'nun saçma sapan hareketlerine alaycı bir şekilde karşılık vermesi, ablasının vefatından sonra tek tabanca olarak orduda hayatını idame ettirmesinin yanında her durumda sağlam şekilde ayağı yere basan, sağlam bir karaktere sahip olması shinoa'nun sevdiğim huylarından birisiydi. her ne kadar romantik olarak yuu'ya yakın olsa da umarım kendisini hak eden başka birisini bulur ve yuu'da mikail ile evlenir böylece mutlu bir şekilde seriyi bitirmiş olurlar. sırf şu sahne bile kendisine başlı başına hasta olma sebebim:

    https://www.youtube.com/watch?v=5pgmcdle5d4

    --- spoiler ---

    işlerin tam sarpa sarıp, eğlence daha yeni başlıyor dediğimiz bir zamanda animesinin ikinci sezonu bitti. umarım yapımcılar hikayeyi bu şekilde havada bırakmayı düşünmüyorlardır çünkü bu şekilde animesini bitirirlerse çok yazık olur. havada kalmış, cevaplanması ve açıklığa kavuşturulması gereken bir çok soru var sonuçta. o yüzden shounen, aksiyon, fantazi ve özellikle vampir karakterlerin olduğu evrenleri seven bir anime severseniz vasatın bir tık üzerinde bir seri owari no seraph.
  • arkadaş kitabevi'nin çiçeği burnunda yeni yayınevi kurukafa yayınları tarafından türkçe'ye kazandırılmaya başlanan manga
  • sadece çizimleri için bile izlenebilir.
hesabın var mı? giriş yap