• insan gerçekten hayret ediyor.
  • "özel" tıp mezunlarının doktor olması yanında hikayedir.
  • 1000 kişilik sınıflarda ders görüp , yıllardır kendini tekrar eden hazır fotokopi ders notları ile, kitap yüzü açmadan devlet üniversitelerinin birinden mezun olmuş veya olacak olan, özel hukuktan kastının vakıf universiteleri bunyesinde bulunan hukuk fakültesi olduğunu düşündüğüm kişi beyanıdır.

    meslekî dayanışmanın ne kadar gerekli olduğunu anladığında bayağı keyfi kaçacak olan arkadaş beyanı.
  • ankara hukuk mezunu olmayanların bile avukat olabildiği şu sistemde şaşırtmayandır.
  • dilekçe yazamayan adamlar avukat olmasın özel , devlet farketmez
  • devlet üniversitesi eski mezunları, yeni mezunları beğenmez, devlet üniversitesi mezunları vakıf üniversitesi mezunlarını hiç beğenmez. kötü devlet üniversiteleri de var. maalesef hukuki terimleri yerli yerinde kullanamayan onlarca insan şu an avukatlık yapıyor. yine maalesef 'google' avukatlığı fazlasıyla yaygın. forumlarda ya da facebook gruplarında çok temel konular avukat meslektaşlar tarafından sorulabiliyor. sorun oradan mezun olan kişinin avukat olmasında da değil sadece. o diplomanın bu kadar basit alınması da sorun. esas sorunsa avukatlık sınavının olmamasıdır. tabi bu sınavın mevcut avukatlara da uygulanmasını çok isterdim.
  • 1000 kişilik amfi yerine 150 kişilik amfide, gerçekten de dersi veren hocanın girdiği ve yerine asistanını göndermediği ve efsanevi hocalardan oluşan (bkz: nami barlas)(bkz: abdülkadir arpacı)(bkz: duygun yarsuvat)(bkz: köksal bayraktar)(bkz: diler tamer) bir kadrodan eğitim gören kişilerin avukat olması diye değiştirilmesi gereken başlık. ama tahminim karakter sayısının yetmeyeceği

    (bkz: yeditepe hukuk)
  • kimse devlet üniversitesinde okumak zorunda değildir. kişi iyi bir eğitim, dinamik bir kadro, başarılı altyapı isteyebilir. devlet üniversitesinde keyfiyen yaz okuluna bırakan, sınavları okumadan not veren, aşağılayan, söz hakkı vermeyen, kendini beğenmiş profesörleri göz önünde bulundurunca özel üniversite tercihi daha caziptir. tercih ve kişinin istekleri kendinedir. eleştirel tutum sergilemek gereksizdir.
hesabın var mı? giriş yap