• genellikle maasina, bir devlet calisani kadar bile zam alaman calisan turudur. yas ilerledikce yarin isten cikartilacakmiyim endisesi olur, en kalifiye olaninin bile.
  • memurların ağlaması karşısında çıldıran insandır. memur denen varlık mesai yapmasa bile mesai ücretini almakta,
    işten çıkarılma sıkıntısı yaşamamakta, her yıl ikramiyesi otu boku olan şahıstır. özel sektör çalışanının çalışma saatleri dahil iş verenin insiyatifine bağlıdır. 15 saat çalıştırır ertesi gün 9 da gel der izin vermez para vermez üstüne üstük kovmakla sürekli göz dağı verir. şimdi kimse memur aç diye ağlamasın. memurun altında arabası kıçında evi varken biz faturalarımızı ödemeye zorlanıyoruz. özel sektör çalışanı= orospu çocuğu.
  • entry sayısına bakınca sözlükte bile kimsenin s**ine takmadığı, fakat hayatın her noktasında o olmazsa hiçbir işin yürümeyeceği, calısan kişi.

    şu anki durumu bilemem ama, yakın geçmişte iş nedeniyle birçok devlet dairesine girip çıkmışlığım var ankara'da. örgü ören teyzelerden, bulmaca çözen amcalara kadar birçok manzaraya şahit oldum. kimse kusura bakmasın, istisnalar hariç, memur oldunmu bu dünyada işin iş arkadaş
  • sabah 8'den akşam 8'e kadar çalışıp boş kalan vakitlerinde de memur hiç çalışmıyo yeaaa diye ağlayan insanlardır. bir kere de ulan ben neden 12 saat çalışıyorum 8 saat çalışmak varken demez. ona göre kötü şartlardaki emekçi iyi şartlardaki emekçiyi yanına çekmek zorundadır.
  • o kadar erken mesaiye baslar ki, sozlukteki sabah entryleri hep onlara aittir.
  • memurla aynı toplam saatte (haftada 45 saat) çalışanları da mevcuttur. hepsi memur olmak istemezler. özel sektörde kendini geliştirme ve yükselme şansını daha fazla görürler.

    memur gibi günün büyük çoğunluğunda bir şey yapmadan oturmak içlerine sinmez. tek eksik; yeni başlayanlar için yıllık izin 14 günken, memurların en az 20 gün olmasıdır.
  • aslında sadece devlete çalışan şapşal emekçilerdir özel sektör çalışanları. nasıl mı anlatayım arkadaşım !!!!

    artık devlette akıllandı bir tarafdan halkın gazını almak oy almak için yada devlet büyüklerinin akrabalarını yada hükümete yakın partili yada yandaşları yada bir şekilde esaslı torpili olanları memuru işe alır, garantili memur iş sahibi yapar. sınavlar kpss mpss sadece en alt tabaka için vardır (halk,avam, yapılcak yapılmıycak iş vsss ne dersen de)

    fakat devlete esas işi yapacak enayiler lazımdır. çattt diye taşeron çıkagelir ortaya.

    örneğin devletin herhangi bir bölüm muhasebe/satınalma vs..... 657 li devlet memuru 3000 tl maaş alırken yanında ki taşeron kadrolu satınalmacı bu işi 750-1000 tl arası yapar !!!!! devlete kapağı atmış olan siki taşşağı denk memur performas riski olmadan rahat rahat çalışır kasmaz bile. ama taşerondaki devamlı diken üstünde çalışır en ufak olumsuz rapor durumunda şutlanacağını bilir.
    yada devlette çalışan en basit fotokopi memuru 2500 tl maaş alırken, özel sektörde bir mühendis/uzman yada kalifiye çalışam bu maaş için uzun yıllar çalışarak o maaşa ulaşır. vel hasılı ülkenin çarklarını döndüren gerçek emekçilerdir özel sektör çalışanı. haaa birde brütten maaş aldıkları için hayvan yükü ile vergi öder, sgk primi öder, işsizlik öder damga öder. bu kesintilerden kalan net maaş ile geçinmeye çalışır. devlet memuru eline geçen net maaşı bilir ama vergiden brüt maaşından haberi yoktur bilmez bile.

    velhasılı sonuç olarak....bir ülkede en çok tutulan yada bonkör işveren devlet ise o ülke teknolojisi yada katma değeri olmayan sadece emek satarak ekonomisini çeviren 3.dünya ülkesidir.
    2023 cihan vevleti yada büyük türkiye mi dedidiniz. hassiktir ordan kimi kandırıyorsunuz. devlet memur alcak dendiği zaman odtü lü adam bile kpss giriyorsa ne denebilir ki
  • türkiye'de ise biat etmek zorundadır. köle olduğunu kabul edip patronunun gözünün içine bakmalıdır. patron ne diyorsa odur ve patronu ne eylerse güzel eyler. başka türlü işsiz kalınır. işsiz kalmak ise aç kalmak demektir.
  • sessiz haykırışları vardır lakin duyulmaz. o esnada patron denen secde halinde merkez bankasını kıble edinmiş haldedir. daha çok para daha çok para diyerekten enaniyetini çalışanlar üzerinde test etmekten garip bir haz almaktadır.
hesabın var mı? giriş yap