• dünyanın ilk zeytinyağlı fıstıklı baklava üreticisi olan pastane. adiyaman'dadir.
  • 80'lerde lüleburgaz'ın gözde pastanelerinden. garson mahir vardı, saçlarının arkası uzun falan.
  • zeytinyağlı baklavayı icat etmiş olan ve adıyamanda yer alan bu pastane, inanılmaz lezzetli baklavalar üretmektedir. tereyağına düşkün biri olarak özene ilk gittiğimde zeytinyağlı baklava mı olur gibisinden burun bükmüştüm, tabii baklavayı yememle beraber bu görüşüm tarih oldu. öylesine hafif, lezzetli ve fıstık açısından kıvamında birşey ki baklava sevmeyen insanları bile hayran bıraktığına defalarca şahit oldum. ayrıca ille de tereyağı diyenler için havuç dilimi diye tabir edilen tereyağlı baklavaları da bulunmaktadır. havuç dilimi de enfes ama benim favorim zeytinyağlısı. peki fiyatları nasıl derseniz; karaköy güllüoğlu, imam çağdaş vs ile kıyaslayınca çok daha ucuz.

    web sitesi de buymuş meğer;

    http://ozenpastanesi.com/
  • özen pastanesi, ankara'da 1960'lara kadar açık kalmış, atatürk bulvarı üzerinde, kızılay genel merkezinin yanındaki binada imiş ve beyaz tentesinin gölgesindeki masalarıyla bulvarın kaldırımlarına da uzanıyormuş. otuzlu ve kırklı yıllarda birçok sanatçının, aydının uğrağı olan pastane, ankara'nın seçkin bir kültür mekânıydı. örneğin nurullah ataç buraya çok sık uğrarmış. garip akımının başlangıcı sayılan şiirler oktay rifat'la orhan veli birbirine burada okumuştur.
  • ilhan başgöz'ün hatıratında söz ettiği dönemin ankara aydınının buluştuğu kızılay-sıhhiye konumlu bir pastane. bira içilen sohbet edilen bir mahfil. şimdi yerinde yeller esiyor.
  • uşak'ta da vardır.dondurması güzeldir.
  • bugün dörtyol şubesinden ekler aldım bir ekler canavarı olarak eve gidince kahve yaptım yanına sonuç 10/10
    özellikle üzerindeki fıstık tozları ve içindeki çikolata parçaları tam anlayamadım ama bir de galiba fıstık parçaları da var... verdiğim paraya kesinlikle ama kesinlikle değdi artık ekler almak istediğimde adresim belli oldu :)
hesabın var mı? giriş yap