*

  • duygulu bir kuş. duygulu olduğunu şu fotoğraftan anlıyoruz: http://g.mynet.com/i/181/98116_0.jpg şu sağdaki fotoğrafta gagaya bakınca lütfen, gözlere bakınca skicem dediğini anlayabiliyoruz. ancak koca hayvanın ismini gagasına göre koyduklarına göre fakir fukara babası bir hayvan olduğunu düşünüyoruz.

    sudan'da yaşarmış, türü de tehlikedeymiş. neyini avlıyorlar bu hayvanın derseniz vedat milor edasıyla "etinde kekremsi bir tat var" derim. ehem yok canım, niye tehlikede bilmiyorum.

    evrimsel süreçte ise pelikanlar ve leylekler arasında kayıp halkalardan biri olduğu düşünülüyor. bir diğeri için: (bkz: çekiçbaş)
  • (bkz: pabuç gaga)
  • kuş deyip geçmemek lazım, ciddi gaddar.
  • buz devri animasyonlarından fırlamış bir havası olan sempatik tür.

    http://www.wherecoolthingshappen.com/…_wcth14_1.jpg

    http://www.wherecoolthingshappen.com/…ow_wcth14.jpg
  • bbc'nin afrika belgeseli'nin 2. bölümünde anlatılan hayvan.

    --- spoiler ---

    3 gün daha büyük olan yavru, annesi su aramaya gidince, diğerine saldırdı. anne dönüp tüyleri yolunmuş ve yuvadan uzaklaştırılmış yalpalayan yavruyla karşılaştı. yaralı yavru anneye sığındı ama anne onu görmezden gelerek büyük ve galip olan yavruyu suyla besledi. dendiği gibi, tek bir yavru yetiştiriyorlar ki o da en güçlü yavru oluyor. (bkz: survival of the fittest)

    --- spoiler ---
  • bbc afrika belgeselinde izlediğim kadarıyla kendisi insafsız, gaddar pisliğin tekidir.

    senin sigorta olarak gördüğün yavruya su vermeyen pabuç gagana sıçayım ben. yavrun gelmiş sana sığınmış, sen ona sırt dönüyorsun. o sübyanın yüzünü görünce de mi hiç acımıyorsun, benim içim parçalandı burada.

    gece gece sinirlendirdin beni.
  • bir kuş türü.moralim bozuktu.bir belgesel gördüm şapşal, şaşı gözlü, çok tatlı bir kuş vardı.izleyimde keyifleniyim dedim bari.adı da pabuç gagalı leylekmiş hatta.adı bile komik şapşal şeyin.neyse izlemeye başladım.yavrulardan biri diğerinin tüylerini falan yoluyor.hırpalyor bayağı.güya ondan daha güçlüymüş şerefsizzz.güçsüz olan kuş, annesi olacak orospudan yardım istiyor.adi anneside güçlü olan kardeşe su getiriyor.işallah soyunuz tükenir şerefsiz kuşlar...
  • hayvanlar alemindeki en ciddi bakışlara sahip hayvan.
  • az once afrika belgeselinde izledim bu kusu. iki yavrudan sadece birini buyutuyor ve ikinci yavruyu birincinin ölme ihtimaline karsi doguruyor. hatta annesi yokken 3 gun buyuk olan kus diger kardesine saldiriyor onun tuylerinu yoluyor. anne gelince bunu goruyor hatta kucuk kardes hemen annesinin yanina siginiyor ama o karaktersiz kani bozuk anne gidip gene o buyuk yavrusuna su veriyor onu kolluyor. cok uzgunum cok uzuldum gercekten.
hesabın var mı? giriş yap