• bu haftasonu amerika'da gösterime giren en yüksek imdb puanına sahip film. an itibari ile surrogates 7.5 ve pandorum 8.4 puandalar...inanılmaz.

    sanırım iyi bir film ile karşı karşıyayız. halbuki fragmanı pek ümit vermiyordu.

    http://www.pandorummovie.com/

    edit: pandorum 7 puanlara düştü, bilginize.
  • --- spoiler ---

    girişinde "insanoğlu .... hepimiz allaha emanetiz yolunuz açık olsun" minvalinde rusçanın(romencede olabilir) hemen ardından türkçe uğurlama mesajı duyulmaktadır.

    --- spoiler ---
  • orada burada vizyon tarihi 30 ekim olarak görünen film. ama gel gör ki 30 ekim'i geçmemize rağmen ne bir hareket var, ne bir haber. korkuya kapılmaya başladık...
  • imdb puanı halen reel değerinin üzerinde olan film.
    fikir, teori ütopya güzel ama bir şekilde "olmamış" ama bu kötü demek değildir sadece beklentilere göre kötü, çoğu filme göre de iyidir.
    bu yıl district9 dur moon dur paranormal activity dir varken korkalım kurgusallaşalım diye bu filmden medet umulmaz.
    surrogates klasmanındadır.
  • --- spoiler ---

    uzay gemisinde her aletin çevirilip şarj edilerek çalışması gibi orjinal fikre sahip film. hayvan gibi ortalığı sarsan dev reaktör var ama devre dışı kalma ihtimaline karşı akü, jenaratör yerine auxiliary power olarak bunu koymuşlar. onun dışında nöbet tutan ekibin sayıca azlığı ve orantısız rütbe hiyerarşisi olmamış. teğmenle onbaşı ne alaka lan?

    değişim geçirip yamyam olan yolcular da pek orjinal fikir değil. insan istiyor ki bir filmde de evrimleşip böyle elf gibi olsunlar sonra kalanları öldürmeden uzaya fırlatsınlar falan... yok illa zombi olup yamyam olacaklar.

    bir de ninja çifçi süperdi. seyrederken nedense ulan şimdi haka dansına başlacak gibi bir hissiyatla seyrettim yapamadan öldü.

    --- spoiler ---
  • moon ve district 9 ile birlikte bu sene sci-fi severlerin yüzünü güldürmüş filmdir.
  • --- spoiler ---
    "gemide yaratıklar var böeaaaa" muhabbeti yerine daha yaratıcı bir şey bulunsa, hatta onu bırakıp tamamen elemanların pandorum sorunu üzerine gidilmiş olsa çok daha iyi olabilirmiş bu film. ha yine de gerilim/sci-fi türü için yüz akı sayılabilecek bir yapım (ki gerilim = boktan gibi bir görüşüm vardır genellikle, istisnalar hariç).

    "evrimi hızlandırılmış" yaratıklar film boyunca zor ölen "öcüler" olmak dışında pek bir şey katamadılar bence. yani ne bileyim, bi alien filmlerindeki "alien"lar kadar hikayeyi sürüklemediler. tamam, alienlarla karşılaştırmak biraz abes ama, random yaratık olmaktan öte birşey yapabilirlermiş.

    o değil de o yaratıklar 900 küsür yıl boyunca birbirlerini ve uyuyanları yiyerek mi yaşamışlar? come oooon...

    --- spoiler ---
  • sifir beklenti ile izlemeye basladigim, bildik bir konuyu gozunuzu bile kirpmadan izletecek kadar ustalikla cekilmis hayli iyi film. begendim.
  • son zamanların en iyi bilimkurgu/korku filmlerinden. hatta alien resurrection'dan bu yana en iyisi diyebilirim.

    --- spoiler ---

    yaratıkların sureti çok erken gösterilmiş. biraz daha merakta bırakmalıydı. bir de 900 küsür yıl nasıl uyur lan bi insan?

    --- spoiler ---
  • genel olarak yardımcı rollerde görünen ben foster döktürdüğü filmdir. yaratık tasarımlarını beğenmesem de açılıştaki uyanma sahneleriyle alien göndermesini gayet başarılı buldum. bu senenin en iyi gerlim/korku filmlerinden biri olduğu kesin.
hesabın var mı? giriş yap