• geçtiğimiz hafta sonu yaptığım yolculukta fark ettiğim durum.

    istanbul aktarmalı olarak avrupa'ya yaptığım ikisi gidiş, ikisi dönüş olmak üzere toplam dört uçuşta da tüm personelin isimliklerinin üzerine atatürk rozeti taktıklarını fark ettim. yanımdaki arkadaşıma gösterdiğimde, geçen haftaki seyahatimde de takıyorlardı dedi. sanırım firma yönetim kurulunun ya da ali sabancı'nın kararıyla tüm uçuşlarda personel atatürk rozeti takıyor.

    milli bayramlarımızı bile kutlayamaz hale geldiğimiz şu günlerde, tamamen ticari kaygılarla yapılan bir hareket olma ihtimali olsa bile, cesaret isteyen bir duruş bence. atatürk ismini ağzına almayan bir cumhurbaşkanı, bir başbakan ve iktidar partisi milletvekillerinin hayatımızı cehenneme çevirdiği günümüz türkiye'sinde, onun ismini göğüslerinde taşıyor olmaları, bir cumhuriyet çocuğu olarak,onları tercih etmeme yeter de artar bile. atatürk'ün hatırasına hassasiyet gösteren bu firma, benim için her halükarda akp'nin thy'sinden kıymetlidir. varsın rötar yapsınlar, ek hizmetleri pahalıya satsınlar, rezalet başlıklarının öznesi olsunlar hiç umurumda değil. ben bu gün itibari ile, yapacağım yolculuklarda ilk tercih olarak pegaus ile uçmaya çalışacağım.

    uçaktan inerken, bizi yolculayan host ve hostese teşekkür ettikten sonra, atatürk rozetleriniz çok yakışmış dediğimde, gözlerindeki ışıltıyı ve içten teşekkürlerini görmem de paha biçilemezdi.

    şekilci, kamplaştırıcı, ayrıştırıcı bir eylem olmasına rağmen, tarafım belli diyerek bu ayrışma sürecinde üstüme düşeni yapacağımı ilan etmekten, mutluluk ve gurur duyuyorum.
  • tebrik edilesi harekettir.

    (bkz: yakışır)
  • bugün geldiğimiz noktada maalesef ayrıştırıcı bir sembol haline gelmiştir. halkı ya bizdensin ya onlardansın noktasına getirenler utansın. (bkz: mustafa kemal posteri olmayan dükkana girmeyeceğim)
  • bunu gören thy durur mu yapıştırır rte rozetini.
hesabın var mı? giriş yap