• gerçek hayattaki mealine örnek olarak şöyle bir olay geçmişti başımdan:
    3,5 yılı (acı-tatlı fakat kesinlikle fırtına gibi) birlikte geçirdiğim sevgilimden ayrılmıştım.
    sadece bir, iki ay sonra bir arkadaşla karşılaştım, şöyle bir diyalog geçti aramızda:
    ben: ee, napıyorsun, nasılsın?
    densiz: napalım ya, takılıyoruz. dün gece arkadaşlarla takıldık kordonda, selin* diye bir kız vardı. aa hatta seni de tanıyorumuş galiba, bir ara takılmışsınız....

    işte o noktada bende kayış koptu, görüntü gitti...."tanıyormuş galiba"... "bir ara takılmışsınız"..."bir ara takılmışsınız".
    ulan hayatımın fırtınasından bahsediyorsun. bu kadar mı çabuk eskiyor? daha iki ay oldu bu hale mi geldi bu konu? ulan 3,5 yıl ne zaman bir ara oldu? az daha evleniyordum ben onunla, adı nasıl takılmak oldu?

    işte onun gibi bir cümle bu: "poeple you may know" may!?
  • eski bir dostu görmenin de en az eski sevgiliyi görmek kadar yıkıcı bir etki yarattığı facebook fasilitesi. "bir zamanlar en yakın arkadaşıydık birbirimizin, şimdi people you may know listemde aq." dersiniz. zira insan sevgililerinin gelip geçici, dostluklarınsa baki olduğuna inanır içten içe.

    evet, küfür etsem de iflah olmaz bir romantiğim.
  • çözümü people you may fuck uygulamasında saklıdır...
  • eğer eski sevglinin yeni sevgilisi de bu listedeyse, arkadaş çevrenizi gözden geçirmenizi gerektirebilecek sanal karşılaşma.
  • hala eski sevgilinizle arkadas olmamışsınız demektir
  • facebook ukalaliklarindan birine daha kurban gitmektir. eski sevgili de sizi goruyordur, "ee, nedir yani?"
    ayrica "people you may know" bolumu, fotografina bakildiginda dahi hatirlanmayan -kisacasi aslinda hic taninmayan- pek cok isim diziveriyor insanin karsisina.
    ha bir de, facebook hesabini acar acmaz yaptigi oncelikli islerden biri "search"e eski sevgilinin adini soyadini yazmak, profilini iyice kurcalamak olmayan var mi?
    "yok canim ne münasebet?!" mi?*

    en komiklerinden biri de minimum 10 sene oncesine dayanan iliskilerin / tanisikliklarin facebook'la taze kan alip, cosmasi...
    adi bile hatirlanmayan, yazlikta vesaire bin sene once tanisilan biri gelip sizi "arkadas listesi"ne ekliyor. daha dogrusu "eklemek istedigini" beyan ediyor, siz umursamiyorsunuz, tekrar tekrar o beyan gelip duruyor.
    sonra dayanamayip soruyorsunuz: nedir derdin, ne yapacaksin bunca sene sonra beni arkadas listene ekleyip?
    o da cevap veriyor: ya profilini kapatmissin, hicbir sey goremiyorum, listene ekle de fotograflarina bakayim!"

    vay be!
  • eski sevgiliyi blocklayarak engelleyebilirsiniz bu olayi. onun sizi blocklayip da o listede gorunmemesi gibi bir diger opsiyon var ama, sizin blocklamaniz daha iyi olur gibi.
  • "bir daha gösterme" seçeneği ile gelecekte yaşanması savuşturulabilecek bir travmadır.
hesabın var mı? giriş yap