• kieron gillen ve jamie mckelvie ikilisinin yarattığı, image comics etiketli bir çizgi roman serisi. ilk serii rue britannia 6, ikinci seri the singles club 7 sayıdan mürekkeptir. müziğin büyü olduğu temel düşüncesinden yola çıkan seride, phonomancer adıyla anılan müzik büyücülerinin maceraları anlatılmaktadır. lakin büyü ve macera dediysem de, "baş döndürücü bir tempo", "taş üstünde taş koymayan bir aksiyon", "voldemort" gibi şeyler beklemeyin. müzik ve büyü ilişkisi daha çok metaforik bir düzeyde düşünülmeli burada. aslında hepimizin yaşadığı "bir şarkı tarafından lanetlenmek" gibi durumlar söz konusu.

    --- spoiler ---

    ilk seri rue britannia'da, phonomancer david kohl, britpop tanrıçası britannia'yı diriltmeye çalışan bir grup retromancer'ın peşine düşüyor, bir yandan da geçmişinden gelen bir hayaletle yüzleşiyor.

    ikinci seri the singles club da ise bir gece klubünde geçen bir geceyi yedi farklı sayıda yedi farklı karakterin gözünden öğreniyoruz. aşk, seks, sarhoşluk, dans ve müzik... ve büyü! bize bir yerlerden tanıdık gelen türden bir gece.

    her sayıda, kieron gillen'ın hazırladığı bir sözlük/referans rehberi sizi adını duymamış olduğunuz pek çok güzel grup ve müzisyenle tanıştırıyor. ayrıca, her sayıda b-sides türü birkaç kısa çizgi öykü ve bazı müzik yazıları ve röportajlar da cabası.

    --- spoiler ---

    indie çocuklar için indie çocuklar tarafından hazırlanmış bu çizgi roman artık yok. gillen/mckelvie ikilisinin işleri loki: the siege'de takip edilebilir.
  • bir harf veya hece veya sesi gösteren işaret.
hesabın var mı? giriş yap