• son zamanlarda adını sıkça duyduğum, "ben senin bildiğin kızlardan değilim"in boyut değiştirmiş hali. ismi başlarda, i'm not like the other girls idi, sonradan pick me girl'e evrildi. erkek onayı alabilmek için hemcinsini aşağılayan, alttan alttan kadın düşmanlığı yaparak kendini hemcinslerinden üstün göstermeye çalışan kadın anlamına geliyor. örneğin, "kadınlarla anlaşamadığım için en yakın arkadaşlarım erkektir*", "kadının en büyük düşmanı yine bir kadındır" demek, cinsel açıdan aktif hayat süren kadınlara slut shaming yapmak, türk kadınının varoş ve kültürsüz olması minvalindeki başlıklara damlayıp "ben, onlardan değilim bakın:))" alt metnini iliştirerek sayfalarca kadınları aşağılamak, aldatan evli erkekleri suçlamak yerine onların birlikte olduğu kadınlara "yuva yıkanın yuvası olmaz" demek, saçlarını boyatmayan kadınlar başlıklarında doğal saç sinyalciliği yapacağım derken saçları boyalı kadınları gömmek veya tam tersi. tekrar ediyorum, birini eleştirmek ayrı, onay için aşağılamak ve diğer kadınların üstüne basarak öne çıkmaya çalışmak ayrı. geçenlerde sema maraşlı'ya pick me girl demişler. haha.

    kardeşlerim hepimiz internet ortamındayız, sinyalciliğe ihtiyaç duyacağımız zamanlar olabilir. fishing sezonunu açmak isteyebiliriz. kızlar danielle steel, ayşe kulin, canan tan okuyor; buyrun benim kütüphanem deyip kütüphane fotoğrafı paylaşmaya lüzum yok. sözde "hayır, tüm kızlar aşk romanı okumaz tamam mı, biyrooon" diye gösteriş yapacak, onda da hemcinsini aşağılıyor. çok şükür, "kızlarla anlaşamıym" ergenliğimden vaktinde kurtulmayı başardım. 30 yaşına gelip "kadın kadının osuruğudur" gibi şeyler söylediğimi düşündüm de...
  • yerine göre namus şov, yerine göre qanqilerle usturuplu seksapel qeyfiii olabilir. erkeklerin kadın zevki dönemin şartlarına, yaşlarına, konumlarına ve sikinin o günkü keyfine göre madonna-whore spektrumunun çeşitli yerlerinde olabileceğinden sizi "seçmeleri" için biraz çoklu kişilik bozukluğu sahibi olmak elzem tabi. zaten ben kadınların yüzde 80'inde nasıl çoklu kişilik bozukluğu yok halen şaşırıyorum bence asıl araştırılması gereken konu bu. madalyon piskürji merkezi dizilerde reklam yapacağına git azcık bu konulara eğil. vatana millete dram şovdan başka faydan dokunsun.

    neyse ben size asıl şeyi anlatacaktım benim ofise yeni gelen "ya ben erkeklerle daha iyi anlaşıyorum" kızı şu an odadaki tüm adamlarla küs olduğundan mesajlarını watsapptan benim aracılığımla iletiyor önderlik gibi. bıktım bu oyunlardan ne gereği var lan bunların. manyak mısınız kızım eller spermsiz çocuk üretti siz daha halen adamlara yaranıcam diye tuhaf tuhaf hareketler. saçmalamayın hadi öptüm.
  • kadınları varoş gösteren detaylar, kadınların güzel göründüğünü sandığı şeyler gibi başlıklara yazan, gündelik hayatta da ataerki yalakalığı yapan bazı hemcinslerimizin sözlükte de diğer sosyal medya platformlarında olduğu gibi varlık gösterme çabası.
    8 mart vesilesi ile eski spiker ipek tanrıyar da icra etmiş bugün. tabiri de bugün bu sayede öğrendim.

    edit : en üst levelı sema maraşlı ve sibel üresindir.
    kadın düşmanı kadınlardır. kadına şiddeti, aşağılamayı, metalaştırmayı besleyen insanlardır. tanımanızı sağlayacak cümlesi "ben feminist değilim"dir. sayılarının azalması dileğiyle.
  • dişi meriç diyebiliriz sanırım bunlara evet
  • ülkemizdeki en büyük örneği sema maraşlı isimli kadındır.
  • bu arada bunu yapan kadınları ayrıştırmamakta önemli. yani bu kadınlar sistemin kadınları birbirine düşürmesinin kurbanı. bence bu kadınların yanlış yaptığını belirtirken, aynı zamanda kendilerine karşı empatimizi kaybetmemek gerekiyor diye düşünüyorum. eşcinsel, trans bireylerde veya etnik azınlıklarda da bu türden karşılaşmak mümkün. ki eşcinsel olarak utanarak söylüyorum ki, ben de onlardan biriydim zamanında...
    bölünerek değil, birleşerek güzeliz ve güçlüyüz bence.
  • bunu öylesine genişleten feministler var ki erkeği onaylamayı erkeğe iltifat etmeyi dahi bu kapsama sokuyorlar. radikal feminizm kadar kendi kafasına sıkan bir kavram var mıdır bilemiyorum.

    ben sevgi dolu bir insanım, kadınlığımdan bağımsız bir şey bu. aileme, arkadaşlarıma karşı da sevgi doluyum ve sevdiğim özelliklerini tabii ki söylüyorum, başkalarının yanında da onları yüceltiyorum başkalarına karşı da iyi algı yaratmalarını isterim. hayatımdaysa bir insan bana göre iyi özelliklere sahiptir ve iyiyse özellikleri neden ona göre davranmayayım ki erkek diye? tüm sevdiklerime sevgi ve ilgi kalbimde dolup taşarken, erkeğime neden ve nasıl bunu yapmam? ben onu seçtiysem o benim için herkesten farklı ve özeldir, iyi yönleri vardır. hakkını mı yiyeyim napayım yani? köpeğe ettiğimiz iyi cümleleri erkeğimize etsek bazı radikal feministler tarafından pipi meraklısı oluyoruz. bizim ve kendi hemcinslerimizin yaptığı hatalardan dem vursak yine pipi meraklısı ve kadın düşmanı oluyoruz. siz asıl korumak istediğiniz kitleye önyargı oluşmasını sağlıyorsunuz, dolayısıyla asıl kadın düşmanı sizsiniz.

    hayatımda uyguladığım her şeyi tabii ki sevgilime de uyguluyorum. mesela, üç iyi özelliğini söylüyorum bir negatif özelliğini söylemeden önce. haftada bir gün de mutlaka güzel sözler söylerim. o hafta yaptığı iyi şeyleri not ederim, söylerim. hayvan gibi mi yaşayalım napalım?

    herkesin negatif özellikleri vardır. diyeceksiniz hep mi olumlu konuşuyorsun? hayır tabii ki. ama biliyorum ki herkesin kötü özellikleri var. mottom şu, ne söylediğin değil nasıl söylediğin önemli. adama(aynı şey kadın için de geçerli) köpek gibi davranırsan, sürekli negatif özelliklerini söylersen haklı olarak sana der ki: e niye benimlesin niye beni seviyorsun? eleştirirken takdir etmeyi unutmamak lazım, insanların sürekli yaptığı iyi şeyleri görevi olarak algılıyan ve teşekkür etmeyen ama kötü olan her şeyi sürekli eleştiren kitleyi çözebilmiş değilim. çay mı ısmarladı teşekkür et, kıymetini bil görevi olarak göremezsin. eleştirmeyi ise hiç unutmuyor insanlar niyeyse. bir gününüzü üç tane olumlu bir tane de değiştirmesini istediğiniz o hafta yaptığı bir şeye ayırın. üç olumluya bir olumsuz. iki olumsuzunuz varsa altı olumlu gibi gibi gibi. anlık bir şey söylemektense haftada bir gün bir saatinizi ayırıp bunu yapmak çok daha mantıklı.

    örnek vereyim anlaşılsın. ben sevgilimle uyumak isterim, maç izlerken uyuyakaldıysa salonda bu benim eleştireceğim bir şey benim için olumsuz bir şey ve derim ki: "canım ne kadar yakışıklısın bugün, bu hafta yaptığın saç modeli sana çok yakıştı ya da pazartesi günü giydiğin gömlek sana çok yakışmıştı çok hoş buldum seni/çarşamba günü çoraplarını sepete attın bana yardımcı olduğunu hissettim çok mutlu oldum çok güzel bir hareketti, salı günü çantamı taşıdın kollarım yorulmuştu sağ ol, senin desteğin beni güçlendiriyor ve kendimi değerli hissettim teşekkür ederim. ben yatakta senle birlikte uyumayı ve uykuya seninle gitmeyi seviyorum ama dün sen maç izlerken uyuya kalmışsın bir daha birlikte gidelim yatağa sana dokunmak bana huzur veriyor, senden güç alıyorum" demek mesela.

    hayatındaki herkes sen sevdiğin için hayatında, erkek diye neden kötü davranman bekleniyor anlamıyorum. biraz önce verdiğim örnekteki hiçbir şey pohpohlama değil, düşünmediğim hissetmediğim şeyler değil. samimiyetsiz olun demiyorum. kendinizi doğru ifade edin, iyi birer iletişimci olun diyorum.
  • sosyal medyanın boktan kategorizasyonlarından yeni bir tanesi.veya türkiye'de yeni yeni kullanılmaya başlanmıştır.böyle bir şey/durum gerçekten var ama anlamını bilmeden neredeyse her cümlede yersizce kullanan aptalları görünce tiksindim.teşekkürler.
  • kadınlara özgü bir sinyal çeşidi. (bkz: signalling theory). burası da teknoloji tabanlı sosyal bir organizasyon sayıldığından sözlükte de bulunmakta. verilen örneklere ek olarak benim gözüme ilişenlerden birisi, "ben ilişki işlerini yedim bitirdim, aştım artık. pek de umrumda değil" sinyalini, sadece ilişkiler başlığına deliler gibi entry döşeyerek vermeye çalışmakla oksimoron yaratma hali.
  • sözlükte bolca bulunan girl çeşidi
hesabın var mı? giriş yap