• bugüne kadar başlığının açılmamış olmasına şaşırdığım hususlardır.

    beştaş almayın, ucuz duruyor.

    en iyisi tek taş.

    tanıdıktan almayın. kazık yediğinize değsin.
  • sakin surpriz yapacagim diye kafaniza gore almayin. cok mutlu gibi olmus gibi ama boyle tam da istedigi gibi degilmis gibi degisik tripler sergileyebilir aldiginiz kisi.

    1- erkekseniz, alacaginiz kadinin yakin bir arkadasina konuyu aciyorsunuz.
    2- yuzuk alicam ama gamze nasil bir seyden hoslanir, hic anlamiyorum bu islerden diyorsunuz.
    3- milisaniye icerisinde o yakin arkadas, sevgilinizle iletisime gecip, "seninkisi sana pirlanta alacakmis kalp kalp kalp!" diyecektir.
    4- sevgiliniz begendigi/istedigi yuzugu hemen onunla paylasacaktir.
    5- araci kurumumuz ayni milisaniye icerisinde tekrar size donus yaparak "daha once konusmustuk, gamze bu tiplerden hoslaniyor. bence bunu almalisin mustafa" diyecektir.
    6- alirsiniz, verirsiniz. ucuzu, pahalisi sevgilinizin insafina gore artik. ama tripsizlik garantili is olur.
    7- mutlu son! (her manada)
  • *sertifikalı olmalı.
    *kesim oranı kusursuz olmalı. doğru oranlarda kesilmiş pırlantanın bir yüzeyinden giren ışık diğer yüzeyinden yansır ve dağılarak "taç" denilen üst kısmından yayılır. kusursuz bir pırlanta ışığı en iyi yansıtandır ve bu kesim pırlantyı pırlanta yapan bir özelliktir.
    *pırlantalar renksiz değildir. d'den z'ye kadar renk sınıflandırılması vardır. d, en berrak ve değerli olanıdır.
    *karat değeri. karat (ct) bir pırlantanın ağırlığını ifade eden birimdir. mesela 0.2 gram 1 karartır ve bir pırlantanın değerini etkileyen en önemli faktörlerdendir.
    *pırlantanın şekli. pırlantanın şekliyle kesimi aynı şey değildir. kesimi kusursuz olacak dedik ama şekli de beğenilecek düzeyde zarif ve özel olmalı. damla kesim, zümrüt kesim, oval kesim vs çeşitleri vardır.

    edit: müsait olduğumda konuları açıp ayrıntılı yazarım.

    şöyle özetliyeyim.
    pırlanta tanımlanması ve değerlendirilmesi temelde 4c üzerine kuruludur. bunlar c arat, c olour, c larity ve c ut'tır.

    karat, elmaslar ve diğer değerli taşlar için kullanılan ağırlık birimidir. eskiden karatlarının ağırlığını belirlemek için farklı tohumlar veya tahıllar kullanılırdı. hollandalı kuyumcular karatın 0.2057 grama eşit olduğunu düşünürken, italyan mücevher tüccarları onu 0.1972 gram olarak tanımladı. karatın ağırlığı 1913'te standartlaştırıldı ve bugün her karat 200 miligram veya 0.2 grama eşitlendi.
    buna göre bazı büyüklüklerin değerleri şu şekilde.
    0.25 karat : 4.1 mm, 0.5 karat 5.2 mm ... 3 karat 9.3 mm şeklinde gider.

    renk, elmas renkleri d'den z'ye kadar renk skalasına sahiptir demiştim. d renksiz olandır ve z'ye gittikçe renk sarı ve kahve tonlarında olur. d, e, f kategorilerine sahip elmaslar tetcih edilir ve en değerlileridir. bir arkadaş mesaj atıp renkliler de değerli demiş ama ben buna katılamayacağım.

    berraklık, elmas berraklığı, loupe clean (lc) ile başlayan ve piqué 3 (p3) ile devam eden bir ölçekte derecelendirir. vvs1 en berrak olanıdır ve ancak mikroskop altında lekeleri gözlemlenebilir. kusursuz olarak kabul edilir. en kusurlusu da sı2 olarak adlandırılır.

    kesim, bir pırlantanın kesimi, ışığın yansımasını arttırmak için mücevher yüzeyinde kesilen tüm küçük yönleri ve açıları kapsar. kötü kesilmiş bir elmas donuk ve cansızdır, yüksek kaliteli yüzeylere ve açılara sahip bir elmas ışıkla verimli bir şekilde etkileşime girer. ayrıntılı bakıldığında beyaz, ateş ve gökkuşağı renklerini kusursuz bir şekilde yansıyıp parıldadığı görülür.

    şekil, pırlantanın genel şeklidir ve dünya üzerinde 7 popüler şekilde piyasaya sunulur.

    sertifika, sertifikalar, bir elmasın kesimini, rengini, berraklığını ve ağırlığını özel olarak listeleyerek kalitesini garanti eder. sertifikasız alınnası kesinlikle önerilmez. elmastan anlamayanlar için sertifika bir garanti belgesidir.
  • almamak?
  • marka alırsanız fena kazıklanırsınız.

    iyi arastirma yapın, 4c kuralini iyi hazmedin:

    1-carat (karat/taşın büyüklüğü)
    2-cut (kesim, işçilik)
    3-colour (renk, kalite düştükçe koyulaşır)
    4-clarity (berraklık, lekesizlik, içinde veya dışında çizik vs olmaması)

    reklamlarda gördüğünüz markalara vereceginiz paranın çok daha azı ile, daha iyi özellikte taşı olan bir tektaş alabileceginiz ureticiler var piyasada. elbette sertifikali taşlarla. o yuzden arastirmanizi iyi yapin.

    ben, eşime aldigim tektaşa 3.500 tl vermistim 2018'de. aranizda "oha, çok para" diyen olabilir. ancak taş 40 karat (çoğu model 20-25 karattır), rengi d (diamond'in d'si, yani en üst seviye), berraklığı da vvs2. kesimi ve işçiliğide gayet güzel.

    bu ozelliklerde taşı olan bir tektaş yuzugu gidip de zen pirlanta gibi ünlü bir firmadan alacak olsaydim, heralde o donemin parasiyla 15.000 tl felan vermem gerekecekti, sırf adı var diye.

    eşim de marka istiyordu ama ben dinlemedim onu.. kadınlar böyledir, teknik detaylara girmeden direkt "ne güzel yüzükmüş, markası ne?" diye sorarlar birbirine.

    reklam olmasın diye aldigim firmayi yazmadim, eminim onun gibi pek çok iyi ve uygun fiyatli firma vardir.

    arastirin, yorumlari uşenmeden okuyun, sertifikasına ve taşın orjinal olduğuna dikkat edin. zaten yuzuk her yerde standart, 14 ayar oluyor, saglam olmasi ve bükülmemesi icin. önemli olan taş.
  • karat önemli

    karat ne kadar büyükse, adamın kadına olan sevgisi o kadar büyüktür.

    diyen kızlar oldukça, erkeklerin başı daha çok ağrır.

    ne tek taşı ne beş taşı...

    gidin o parayla dünya turu yapın !

    çocuklara anlatacağınız anılar biriktirin !

    edit : en önemlisi kapitalizm kurbanı olmayın .
  • bakın burası çokomelli. debe de kalsın başlık belki olurda birisinin dikkatini çeker (bkz: umut fakirin ekmeği)
  • almamak.

    elmas madenlerinde mahvolan işçilerden çocuklardan haberi olmayanlar için;

    https://youtu.be/nmwu3aqrd90
  • cağaloğlun'da çalışan biri olarak sertifika ne kadar önemli de olsa benim size tavsiyem taş alırken renk ve karata daha fazla dikkat etmeniz içinin sı2 pike olup daha uyguna almak varken paranızı vs taşlara bayılmayın eşiniz taşı götürüp bilen birine göstermeyeceği sürece kimse taşın içine bakmaz eşinizde bilen birilerine gösteriyorsa zaten o kadından uzak durun
hesabın var mı? giriş yap