• akp nin yeni saçmalığı.
  • bu afiş: çirkeflik ve adiliğin gelip dayandığı son noktadır. http://m.friendfeed-media.com/…76de0a26321375096f4c
  • 12 eylül referandumunda hayır deme sebepleri konusunda (bkz: #20253987) şöyle bir şey yazmıştım dün.
    bilgi eksikliğini göstermek maksadıyla yazdıydım bunu.. ancak sanki hayır diyenler gündemi çok mu takip ediyor'dan tutun, işte siz bu tepeden bakışlarınız yüzünden halktan oy alamazsınız'a kadar ilginç eleştiriler geldi..

    şimdi burda detaylıca denklem oluşturalım o zaman; bir şey yapılıyor, ve tamamen tek kişiye ait imza ile.. başka kimsenin katkısı yok.. bu kişi ben yaparım, ederim diyip, tek başına bir işe girişiyor.. buna zaten okumadan salt bu davranıştaki hata yüzünden "hayır" çekebilirsin... ama " evet " çekebilmen için en azından neye evet dediğini bilmek zorundasın... bir yükümlülük almak gibi, senedin altına imza atmak gibi..

    yani bunun hesabını ileride verecekse "evet" diyen verecek..

    peki bu "tek başına yaparım ederimci zihniyet" ne yaptı?
    kendi içinde son derece mantıklı olan bu direnci kırmak için, daha doğrusu bu argümanın üzerini biraz daha örtebilmek için, "darbeciler" adlı bir illüzyona sardı.. "okumuyorsunuz bile, darbecileri savunmak için okumuyorsunuz bile" diye propaganda yapmaya başladı.. sonra millete döndü ve dedi ki, asker mi, biz mi?

    şimdi zekası düşük olan, beynini yormayı çok küçük yaşlarda kaybetmiş olan da, "hakkaten lan, ciddi asker profili mi, yoksa zaten bize daha yakın olan ve biraz da sevecen olan bu insanlar mı?" demeye başladı..

    ilk başta hayır'cının hiç okumasa ve tartmasa bile kendi içinde mantık barındıran " hayır " lafının üstüne, suni bir set çekiverdiler böylelikle.. tam böyle ilkokullu zekasına hitap edecek şekilde.

    sonra otomotikman argümansal üstünlüğünü yakaladığını sanan bu ilkokullu beynine sahip kimseler, "eheh öne geçtiğimize göre bizim hiç okumamıza gerek kalmadı.. " güvenine girmeye başladılar..

    halbuki arada kaybettikleri şey, bu yeni düzenlemenin getirdiğiyle götürdüğüyle, tarih nezdinde hesap vereceklerse, "evet" diyenler verecek.. bunu unuttular.. tek bir illüzyon hamlesi ile bir anda, boş senedin altına imza atmaktan farksız bir duruma girdiler.. ve hala dönüp hayır'cıları suçluyorlar, "olum niye imza atmıyorsunuz siz de bunun altına" diye..

    o yüzden okumadan "hayır" demek kendi içinde tutarlıdır.. ama "evet" demek basit bir illüzyon gösterisine kanarak ve bu sırada gündemde olan biten her şeyi hiçe sayarcasına yapıldığında bariz mallık'tır.. bunun tartışması su dahi götürmez..
    kafayı kuma gömsen de, kulaklarını tıkasan da, adamlar gelir senin yüzüne yüzüne vurur..

    sözün özü;

    "metrobüs'ün fiyatını danıştay mı indirmiş?"
    "ergenekon zaten sonuçlanmadı mı yavv?"
    "eee boykot yapmak da hayır demek değil mi gardaşım?"
    "pkk'yla mhp yanyana, demekki kesin doğru olanı yapıyoruz"

    diye zırvalayan sensin.. bu cahilliği sana kazandıran da, en başta dediğim gibi okumadan altına "evet" dedirtebilen zeka yoksunluğun.. tartamaman, ölçememen, kıyas algının kayboluşu vs. vs..

    işte o zeka yoksunluğu sende var, ve akp'de sana müstehak olanı sunuyor..
    daha 1 sene geçmemişken habur rezaletinin üzerinden, şu anda seni "pkk'ya karşıyız, onun dediğinin zıddıyız" diyerek oltaya çekiyor.. yani sen bu algısızlığınla, buna kanmaya müsaitsin, ve akp'de sana bunu yapıyor..

    tamam bu bir akp çirkefliği ama en çok da senin mallığın..
  • nihat doğan'ın evet türküsünden sonra gerekli olan bir hamle.
  • 7 milletvekilinin 5'i akp'li olan ordu'da, esasında pek de şaşırtmayan pankart. ben ordulu biri olarak, fenomen olmuş radara girme videosu, "artiz ne arar lan bazarda?" ve şimdi de bunu görünce, utanmalı mıyım sıkılmalı mıyım bilemedim.
  • bu mantığı kuran insan geri zekalıdır, çok açık.

    geri zekalıdan iyi bir seçim yapmasını bekleyemezsiniz.

    yani böyle bir mantık kurabilen kişi, bu argüman olmasa bile başka bir saçmalık yapacaktır. ondan doğru ve etik bir karar vermesini bekleyemezsiniz.
  • çürük iddiadır.
    yıl 2011… erdoğan kanal d’ye konuştu: “gönlümde başkanlık var.” dedi.

    yıl 2015… hdp’li leyla zana başkanlık sistemine karşı olmadıklarını açıkladı.

    ak parti yöneticilerinden yalçın akdoğan “öcalan başkanlığa karşı diyenler var, külliyen yalandır!” dedi. oslo görüşmelerinin tutanakları yayımlandı, tutanaklarda öcalan’ın “başkanlık sistemine karşı olmadığımız gibi erdoğan’nın başkan olmasına da karşı değiliz.” dediği görülüyordu.

    yıl 2016… fetö’cü emre uslu, başkanlık referandumunda “evet” denilmelidir dedi.

    pkk’nın söylediklerinin tersini yapacaksak, bu durumda başkanlığa “hayır” dememiz gerekiyor, aksi halde bu belgeleri nereye koyacağız?

    pkk’nın yaptığı açıklamalar mı bize yön verecek?

    ben bu yaklaşıma sonuna kadar karşıyım çünkü bana göre pkk’nın da fetö’nün de yaptığı hiçbir açıklamanın zerre kadar değeri yoktur. çünkü terör örgütünün ilkesi, kırmızı çizgisi, hassas noktası olmaz. dün “evet” der, bugün “hayır” der. bir öyledir, bir böyledir. ben terör örgütlerinin lafına bakarak oy vermem, onların beyanlarına itibar etmem. onların iddialarından hareketle ne “evet” derim, ne de “hayır” derim çünkü benim kendi aklım var, başkalarının aklına ihtiyaç duymam.

    bir sistem/rejim değişikliğine gideceksek bu değişikliğin ne olduğunu bilmemiz lazım.

    “biz değişikliği bilmesek de olur, okumamıza da gerek yoktur, bizim yerimize pkk,fetö okusun onlar kararını versin biz de onların dediğinin tersini yaparız” demek terör örgütünün kucağına oturmak demektir. çünkü pkk referandumdan evet çıkmasını istediği için ters psikoloji yapmak adına “hayır” diyeceğiz şeklinde bir açıklama yapabilir. çünkü fetö referandumdan hayır çıkmasını istediği için yine ters psikoloji yapmak adına “evet” diyeceğiz şeklinde bir açıklama yaparak toplumu istediği yöne çekebilir. dolayısıyla yapmamız gereken, terör örgütlerinin söylediklerine göre değil anayasa metninde yazanlara göre hareket etmektir. kendi aklı olan hiç kimse örgütlerin söylediklerine göre karar vermez.

    chp ve hdp meselesine gelirsek…

    • rus uçağını düşürdüğümüzde chp ve hdp “yanlış yaptık” dedi, ak parti esti, gürledi “doğru yaptık” dedi. birkaç ay sonra rus yaptırımları bizi zora sokunca hükumet çıktı “evet yanlış yapmışız” dedi. hani chp ve hdp’nin her dediği yanlıştı, hani onların dediğinin tersini yapmalıydık?

    • yıllardır sürdürülen suriye politikasını chp ve hdp eleştirdi, “yanlış yapılıyor” dedi. hükumet ise “doğru yapıyoruz” dedi. aradan 6 yıl geçti. hükumet sözcüsü numan kurtulmuş “suriye politikalarımız baştan beri yanlıştı” dedi. hani chp ve hdp’nin her dediği yanlıştı, hani onların dediğinin tersini yapmalıydık?

    • süleyman şah türbesi’ne saldıracaklar diye vatan toprağını bırakıp kaçtık, chp ve hdp “yanlış yaptık, türbeyi terk etmemeliydik” dedi. hükumet dinlemedi, chp ve hdp yine haklı çıktı. abdülkadir selvi “orayı hiç terk etmemeliydik, yanılmışız” dedi. hani chp ve hdp’nin her dediği yanlıştı, hani onların dediğinin tersini yapmalıydık?

    • 2010 referandumu…. chp ve hdp “hayır” dedi, hükumet “evet” dedi, aradan 7 yıl geçti, binali yıldırım geçtiğimiz günlerde o referandumdan sonra üç bin beş yüz fetö’cü yargı mensubunun devlete sızdığını açıkladı. chp ve hdp yine haklı çıktı. hani chp ve hdp’nin her dediği yanlıştı, hani onların dediğinin tersini yapmalıydık?

    onlarca örnek vermek mümkün ama uzatmaya gerek yok. pkk, chp, hdp, fetö bir şey diyorsa tam tersini yapmamız lazım mantığı çürüktür. bu mantığın çürük olduğuna dair onlarca örnek mevcuttur. yazının başında da belirtildiği gibi bir karar vereceksek bu kararı kendi aklımızla, kendi beynimizle vermeliyiz, örgütlerin yaptığı olumlu ya da olumsuz hiçbir açıklamaya kulak asmamalıyız.
  • pkk oy kullanacak sanki..pkk dan kasıt hdp ise, " eyy benim hdp li kardeşlerim" diyerek neden pkk dan oy istedin ?
    ayrıca başkalarının yanlışlarından , kendisine doğru seçen bir anlayış doğru ise,ben de "adnan oktar evet diyor" demek isterim.
  • youtube'da, haluk levent'in izmir marşı'nı izlerken, alttaki yorumlardan birinde denk geldim:
    ''pkk hayır diyor diye evet veriyorum diyen zihniyet, ışid allahuekber diyor diye dininizi mi değiştirdiniz??''
hesabın var mı? giriş yap