• her ile bir üniversite açma mantığının yol açtığı nitelikli işssiz ordusunun ekmek kavgasıdır.
  • sectikleri bölüm dolayisiyla is bulma umudunu kaybetmis 38 bin kisi demektir bu, iclerinden en bi fetocu olanlar secilir kalanlar ise bir umut kpss atamasini bekler.
  • şaşırmamak lazım. son çare olarak kullanılıyordu, şimdi ilk tercih haline geldi. bu üniversite mezunları çıkıp iş arasalar belki bulamayacaklar ama polislikte bir torpil ve bir sınav ile kolaylıkla yer bulunabiliyor. devlet tarafından sürekli desteklenen bir kurum ve kimse karşısında duramıyor. daha ne minnet edecekler elin saçma insan kaynakları müdürüne veya yetersiz birim amirlerine, girerler sınavlarına olurlar polis sonra aşırı bir durum olmadıkça maaşları da yatar, emeklilikleri de garanti.
  • kapı kulu olmak için 38 bin üniversitelinin başvurması durumudur aynı zamanda.

    dün next level isimli alışveriş merkezinin açılışı vardı saat öğlen 1'de, açılışa başbakan falan da geleceği için polisler sabah saat 8'de alışveriş merkezinin bulunduğu bölgeye dizilmişlerdi. başbakanın gelmesine 5 saat kala, oyuncak asker gibi dizmişlerdi polisler sabahın 8'inde. ne yalan söyleyeyim çok hoşuma gitti. ankara ayazında en az 5 saat hiçbir işe yaramadan dikileceklerdi yüzlerce polis.

    oradan incek'e çıktım, anayasa mahkemesi'nin önünden geçerken mahkeme başkanı ve üyelerin gelişi sebebiyle mahkeme binasının nizamiyesinden yola doğru dizilen polisleri gördüm. daha başkan ve üyeler ufukta görünmüyordu ama polisler, onların gelişinden dakikalarca önce yola çıkıp dizilmek durumundaydılar. ankara ayazından daha beter olan incek ayazında hiçbir işe yaramadan dikilmek zorunda olan polisleri görünce bir kez daha keyiflendim.

    uzun lafın kısası, bu işleri yapacak kapı kulları lazım tabi.
  • memleketi polis devletine dönüştürerek milleti kaba kuvvet ile sindirmek için mesai harcayan hükümetin sayesinde millet aç açıkta kalmış, bulduğu her deliğe kafasını sokmaya çalışıyor. bu herifte "
    üniversite gençliği vatan hainlerine karşı yasal yollardan mücadele etmek için emniyet güçlerine katılıyor" diye ılık ılık rüyalar görüyor.

    (bkz: http://megaswf.com/file/2610256.swf)
  • aynı kişilerin yıllardır yaptığı başvurudur.

    ülkede işsizlik azalmak yerine artmasından ve meslek sahibi olmak için değil üniversite okumuş olmak için üniversiteye giden insanların fazlalığından kaynaklanmaktadır.
  • polislik mesleğini orospu çocukluğu olarak genelleyen andavalları göstermiştir.
    bu kadar aklınızı kaybetmeyin.

    ayrıca üniversiteden mezun olan bir gence şu soruyu sorun (ülkedeki yaşam şartlarını göz önüne alarak);

    günde 10-12 saat arası 1000 lira civarı bir iş mi yoksa ortalama 9 saat mesai ile 2500 lira civarı bir memuriyet mi?

    cevabı otomatik olarak buluyorsunuz.

    edit: zöge olmuş ama ne anlatmak istediğim anlaşılmamış sanırım.

    etrafımda bir sürü genç var böyle adam ben 1000 lira ile nasıl geçinirim diyor. e haklı. ayrıca öyle açık öğretim mezunu falan değil. görüşmelere gidiyor. verdikleri ücret 1500 en yüksek. o da anasının nikahında karşı tarafta. yani otomatik olarak taşınması gerekiyor. masrafları çıkar eline ne para kalır ki? ekstradan başka bir örnek vereyim. spor meslek yüksek okulu mezunu adam 2 senedir atanmamış. haklı bir şekilde başvurdu. sonuçta ikisi de memuriyet diyor daha fazla boş geçiremem zamanımı diyor. gitti sözleşmeli öğretmenlik yaptı. verdikleri para 900 lira. şimdi oldu da kabul edilirse 2500 lira maaş alacak. atandığı yerde ilk aylarda lojman falan derken tam masrafı da olmayacak. velhasıl kelam buraya başvuran (küçükte olsa) zorunlu insanlar var. artık düzenli yaşama geçmek isteyen insanlar. a tabi içlerinde binlerce gavat var onlara bir şey demiyorum. bunlar olacak. çünkü adamın elinden gelen bir iş yok amk ne olsun. açık öğretimi bitirmiş 4 senelik. askerlikte yok polis olursa. amk piyango gibi bir iş onlar için.
  • dokunulmazlık hakkı kazanmak isteyen 38 bin lisanslının milletvekili olmaya kasıp kulağını tersten tutmak yerine daha kolay gördüğü mesleğe başvurma eylemidir. haklılar da adamlar. sağlam maaş, vatandaşa eziyet serbest, dayak atmak serbest, işkence yap örtbas edilir, adam öldürsen, hem de bunu zimmetli silahınla herkesin gözü önünde yapsan bile seni izleyen kameralar kuşları çekmeye başlar, mahkemeler davanı sündürür de sündürür, hatta mağdur ettiğin vatandaşa karşı dava bile açabilirsin mağdur olduğun gerekçesiyle. yurtdışı çıkış işlemlerin saniyesinde halledilir, bürokratik engel olmadan ülkeden kaçıverirsin, üniformaya veren kızlardan illa ki nasiplenirsin, yetmezse taş gibi eylemci hatunları ekip otobüsüne kapatıp işini orada görebilirsin. esnaftan alışveriş (gasp diyelim) yaptığında beş kuruş ödemezsin. her daim seni kollayacak gerizekalı bir de cop aşığı kitle bulunur. senin işini üstlenecek fedailer etrafta kol gezer, onlara kitleyebilirsin birçok görevi. bir de seni behzat ç romantikliğiyle destekleyecek kitleler de vardır. kısacası, vicdanın dışında hiçbir engelin yoktur bu meslek için. onu da zaten eğitimle hallediyorlar merak etme sen.
  • 38 bin kişinin daha esnaf lokant..

    neyse..

    ilginç olaydır..
  • asıl sorgulanması gerekense polis olmak için üniversite okumaktır. gerçi okudukları okullar üniversite demek için en az 3 şahit gerekir.
hesabın var mı? giriş yap