• ünlü şarkıcı-filozof ahmet'in de ah canım vah canım adlı eserinde dediği gibi pozitif düşünce kazanır. yani bir bakıma winner'ların düşüncesi.
  • düşüncelerin en zoru.*
  • hiçbir işe yaramaz. oysaki negatif düşünce öyle mi! kendinizi en kötüsüne hazırlayınca bakın dünya ne kadar pozitif, ne kadar tatlı geliyor.
  • birçok psikolog için para kapısı, safsatalar yığını. iyi düşün ki iyi ol, hadi canım!

    ben pozitif düşünceye inanmadığım gibi hayatında hiç bir şey yokmuş gibi pozitif düşünceye sığınan insanları da anlamıyorum. özellikle menopoza ramak kalmış kadınların konferans konferans gezmeleri, kişisel gelişim kitaplarının manyağı olmaları çok gülünç ya. ''teyzeciğim sen pozitif düşünsen ne olacak, altı üstü bir ev hanımısın, dünyayı mı kurtaracaksın 45'inden sonra'' demek geliyor içimden.

    bir de pozitif düşünceden para kazanan insanların organik tıbbı hiçe sayar konuşmaları yok mu, deli ediyor beni. bu kadar cahilce konuşmak üniversite bitirmiş psikologlara ve bundan para kazananlara hiç yakışmıyor. pozitif düşünerek kanseri yenmişmiş, pıh! ulan hastanın onca aldığı anti-neoplastik nereye gitti peki? hadi anti-neoplastiksiz, cerrahisiz, radyasyonsuz yenin kanseri? plasebo etkisinden bahsedecek arkadaşlara selam edip kaçıyorum. hipokrat çarpsın emi sizi?
  • insanları yönetmek için elzemdir.
    http://www.youtube.com/watch?v=u5um8qwwrvo
  • oluşturması, koruması ve kollaması en zor düşünce. sürekli kendinle mücadele ve kuvvetli bir öz-gözlem yeteneği gerektiriyor. o sebeple safsata olarak görülecek, küçümsenecek ya da dalga geçilecek bir şey değil. ne demiş henti matisse: “there are always flowers for those who want to see them. bu görmeyi istemek noktası da işte sürekli olarak pozitif düşünceyi beslemeyi gerektiriyor. bir deneyin, göreceksiniz, çok çok zor. ama doğa kanunları gereği bol ödüllü bir şey olduğuna da eminim.
  • ınsanın düşüncede hayal ettiği yaratıcı affedici, kollayıcı ve herşeye gücü yetense pozitifliğe yatkın demektir.
    öncelikle yaratıcı imajımızı gözden geçirmeliyiz, sonrasında olaylara pozitif yaklaşmak kolaylaşacak.
    pozitif yaklaştıkça olaylara, dairesel bir hareketle içimizdeki yaratıcı daha affedici olacak ve böyle sürüp gidecek.
  • bir rahatsızlık sonucu gittiğin doktorun, ilaçları yazdıktan sonra "ağrınız devam edebilir, sıcak su torbası iyi gelecektir" dediği anda akla ilk gelenin "ohh ne güzel, sıcacık keyif yaparım" olmasıdır pozitif düşünce.
    polyannacılık oynamıyorum, ciddi ciddi ilk aklıma gelen bu!
  • hangi durumda olursa olsun alternatif üretebilen, çözüme yönelik, gerçekçi, hızlı karar verebilmeyi sağlayan düşünce sistemidir.

    pozitif düşüncenin tersi olan negatif düşünce, duyguların da negatif oluşmasını beraberinde getirir. duygu negatif ise, düşünce, davranışlar doğal olarak kilitlenir. öfke, acı, iğrenme gibi duygusal zorlanmalar yaşanır. stres olarak ifade edilebilecek bu olumsuzluklar, insanın ruhsal ve bedensel zorlanmasını da beraberinde getirir. sonuç, gerçekçi olmayan, uzlaşma sağlamayan, çözüme yönelik olmayan olumsuzluklara doğru gidiştir.

    "pozitif düşünce", her koşulda pozitif enerjiyi sağlayarak insanı her zaman aktif ve sağlıklı kılar. duyguları pozitif olarak besler. içgüdüsel olarak da, insanın içindeki olumlu enerjiyi harekete geçirerek "motivasyon" sağlar. bunun sonucunda, her şeyde bir olumlu yan olduğunu kabul edip, "motivasyon" katkısı ile olumlu olanı arayıp bulmaya doğru yönelinir.
hesabın var mı? giriş yap