• bundan üç hafta önce kurmaya karar verip procrastinor'ın önde gideni olduğumdan ancak işlemlere başlayabildiğim, çağımızın vebası "procrastination" a karşı haklı mücadelemizi sürdüreceğimiz şukela bir destek grubu bu. buradan kuruluşunu ilan ediyorum efenim.
    "peki neden ingilizce? britanya'nın köpeği misin?" diyecek arkadaşları hoş sürprizler bekliyor. britanya'nın kedisiyim ulan!
    neden ingilizce sorusuna ise procrastination kelimesinin karşılığı olan sürüncemede bırakma, kaytarma ve erteleme kelimeleri biz bu dertten muzdarip grubun derdini tam karşılamadığı için. bir kere procrastination çok daha "akıllıca" yapılan bir eylem. her yaptığınız sizin esas yapmanız gereken işi daha iyi yapabilmeniz, uygun şartları sağlamanız için. öyle aman sonra yaparım gevşekliği değil bu. aksine bu dertten muzdarip kişi büyük bir stresin altında, o işi yapmak istiyor bir yandan, bir yandan da kendisine o an yapılması elzem işler çıkarıyor ki o işi yapabilsin. sonuçta ne oluyor? yumurta kapıya dayanıyor ve bazen kırılıyor. işte bu zamanlarda şu işime stresli başlamayayım, biraz zuma oynayıp öyle başlayayım ki stresten uzak bir çalışma ortamı yaratabileyim derken bulabiliyorsunuz kendinizi. yaptığınız şey yapacağınız işi desteklemek için, ama gelin görün ki desteklemiyor. böyle diye diye zuma'yı bitirdim, işimi bitiremedim. hatta zuma'yı tekrar oynuyorum çünkü işimi bunca ertelemiş olmak bende sıkıntı yaratıyor ve o sıkıntıyla işe oturursam zaten verimli olamam. şimdi kelimeyi ve grubu neden ingilizce seçtiğimi anlıyor musunuz? kaytaranların destek grubu ne kadar lakayt kalıyor, değil mi? ya da erteleyenler ne kadar bu davranma biçimine oturmuyor. kaytarma ve ertelemede yapılanlar o işi daha iyi yapabilmek adına değil çünkü, az buçuk benzerlik olsa da procrastination'da durum daha vahim, çünkü yapılan tüm işler aslında o işin yapılmasına yönelik. içinde bulunulan durumu en güzel anlatan anime de şu bence, bir daha yapıştırmakta fayda var, ingiltere'de yaşayan bir "türk"ün yapmış olması da manidar:

    http://www.youtube.com/watch?v=4p785j15tzk

    bu dertten muzdarip herkesin birbirine destek verdiği ve çivi çiviyi söker mantığı ile köstek olduğu bir destek grubu kısacası. kaytarıyorsunuz, afilli isim buluyorsunuz diyenleri ise ıslak odunla kovalayacak bir alt birim oluşturuldu bile. bunun ne kadar ciddi bir sorun olduğunu çeken bilir azizim!
  • sloganı "we'll help tomorrow"dur.
  • sloganı "we'll help you now but do you feel hungry? let's have a lunch cause we can not help you when we are both hungry"* olabilir ama "we'll help you tomorrow" kesinlikle değildir.
  • madem ingilizce başladık sloganı "before i get my stuff done" olan grup. teşekkürler lev yılmaz!
  • kuruluş metninden kaytarma haline destek olan mı yoksa , kaytaran vatandaşlarımıza destek olup bu kötü alışkanlıktan kurtaran bir grup mu olduğunu pek anlayamadığım oluşum. bence bahsedilen bu hal ister ingilizce ister türkçe olsun, mücadele edilmekten çok yüceltilmeyi hakeden bir durumdur. kendimi iş yapmaya hazır hale getirmek için; önce müzik dinleyeyim, önce kahve içeyim, önce şu kitabı okuyayım, önce şu filmi seyredeyim, önce biraz aylaklık yapayım sonra bunu yaparım diyerek son dakikaya ertelediğim işlerde nedense zor duruma düşmenin verdiği çaresizlik hissi ile olsa gerek birden hulk gibi oluyorum ve işi çat diye bitiriyorum. normalde 1 haftada yapacağım iş biraz stresli de olsa 1 saatte bitiriyorum. valla ben bunu yaşam biçimi haline getirdiğim için söylemiyorum ama size ekstra zaman kazandıran pek güzel şey .
  • benim sorunum tam olarak böyle değil şöyle diyenlere de destek veren grup.
  • hayvani bir procrastinator olan ben'e de yardım etmelerini isterim. çok isterim. yoksa ben böyle "ses var görüntü yok, istek var faaliyet yok" modunda kendimi harcayacağım.
  • destek istemeye gelip, komşu başlıkları okumaya dalınca bir saat daha yitirmeme neden olan gruptur. doktorum "allahtan ümit kesilmez kızım" dedi, ama iflah olmaz bir dertmiş gibi duruyor. neyse azıcık guitar hero oynayıp, geliyorum yardım istemeye.
  • "procrastinators of the world! unite... tomorrow" diye haykırarak destek verdiğim gruptur.

    ayrıca grubun maskotu olarak garfield'ı onermeyi dusunuyorum...bir ara..
hesabın var mı? giriş yap