• 2004 yapimi kristoffer tabori'nin yonettigi, ba$rolunde de kotu adam olarak christian slater'in oyndigi filmidir.

    vincent palmer * buyuk $irketler arasi rededilemeyecek teklifler yapan bir hi tech headhunter'dir. 1 milyon dolar'a kar$ilik, o her zaman adamini kapmaktadir, her ne kadar kurbani i$ini degi$tirmek istemese bile. vincent hic bir zaman hayir cevabini almami$tir, ve bu cevabi almamak icin elinden gelen her tur manyakligi yapmaktadir.

    diger tarafta ben keats * koskoca viztrax $irketinin yoneticisidir, ve de vincent palmer'in en buyuk rakip firmaya geci$ teklifini defalarca red etmektedir, vincent palmer kollari sivar, hafiften sinirlenir ve manyakliklarina ba$lar, olaylar geli$ir.

    kanaatimce vasat ve de basit bir filmdir lakin konusu headhunter diye az bilinen bir kavrami i$ledigi icin enteresandir.
  • ing. takib edilen...
  • aynı zamanda raoul walsh'ın 1947'de çektiği western filmi.

    --- spoiler ---

    henüz filmin ilk sahnesindeki halüsinasyon bakış açısı çekimi ile yansıtılarak seyirci tedirgin edilir. ölümden kaçan adam (robert mitchum) yalnızlıkla o denli içli dışlı olmuştur ki hayaletleri izler boş ama korkutucu bozkırın ortasında. yalnızlık ile ölüm eşanlamlıdır belki.

    --- spoiler ---

    klasik dönem hollywood sinemasından güzel bir seyirlik.
  • westernle film noir türünü harmanlamaya çalışmış raoul walsh filmi. ama ikisini iyi bir şekilde harmanlayabildiğini söylemek zor. noir, western tarafını epey geride bırakmış. kostümlere, atlara, kasabaya rağmen western tadını almak zor. modern dönemde geçse daha mı iyi olurdu diye düşünüp durdum. bu açıdan, yani western beklentisiyle izlenirse bekleneni vermeyebilir ama noir beklentisiyle izlenirse fena değil. gene de senaryo bana göre dört dörtlük değil. aslında iyi başlıyor, flashbacklerin kullanımı iyi, ama bir süre sonra olaylar mantıksızlaşıyor. karakterlerin hal ve hareketlerindeki realizm kayboluveriyor. gene de kötü diyemem. son kertede robert mitchum her zamanki gibi oldukça iyiydi. sadece yaşarken değil, şimdi de underrated bir aktris olan (kalan) teresa wright aktörün gölgesinde kalmamış, rolün hakkını vermiş.
hesabın var mı? giriş yap