• claude chabrol'un yirmiikinci istanbul film festivali'nde canavar olmeli adiyla gosterilen bu filmi, oglunu bir trafik kazasina kurban veren bir adamin katili bulma mucadelesini anlatir. iyi orulmus dramatik yapisi ile saglam bir filmdir kesinlikle. nicholas blake'in romanindan uyarlanmistir, oyunculuk konusunda ise sikintilari vardir kanimca.
  • 16 nisan günkü reks sinemasında yapılan gösteriminde salonda ancak bi 30, 35 kişi olduğunu görerek üzüldüğüm, yerime geçtiğimdeyse arkamda oğuz aral'ın olduğunu görerek heyecana kapıldığım, 69 yapımı film.gerçi filmden beklediğimi bulabildim mi....galiba hayır.
  • ----------spoiler-------------

    piyasadaki uyduruk vcd'lerde adi turkceye "bu adam olmeli" olarak cevrilerek sonu acik edilen film. ingilizce adinda da var ayni sorun. (bkz: this man must die)

    "il faut que la bete meure; mais l'homme aussi"

    -----------spoiler------------
  • polisiye yazan kahramanımız, edebiyata meraklı bir velet için homeros ile bütün bir batı edebiyatını mukayese eder ve homeros'u galip çıkarır. tüm batı edebiyatının yapmaya çalışıtığı ve dahi başardığı işlerin ilk ve en iyi yorumlarının homeros'ta olduğunu işaret eder ve ilyada'dan bir örnek verir: düşmanından kaçmaya çalışan askerin ensesinden giren mızrak dilini ikiye böler ve ağzı açık güneşe karşı ölmekte olan adamın ağzında mızrağın metal dili ışıldar.
  • (bkz: wolfsburg)
hesabın var mı? giriş yap