• her kitabında ayrı bir olay olup, tolkien'in lord of the rings ve david eddings'in belgariad, elenium, tamuli'sinde olduğu gibi bütün seriyi tek bir kutsal amaca bağlamamış olması beni benden almıştır.
    kitaplarının okunuş sırası şu şekilde olmalıdır. (en azından drizzt'in kahramanı olduğu kitaplarının)
    1) dark elf trilogy:
    ilk kitabı homeland,
    ikincisi exile,
    üçüncüsü sojourn.

    2) the ıcewind dale trilogy:
    the crystal shard,
    streams of silver,
    the halfling's gem.
    3) legacy of the drow:
    the legacy ,
    starless night ,
    siege of darkness ,
    passage to dawn .
  • yarattığı artemis entreri karakterinden oldukça etkilenmiştim, zaknafein de cabası.

    hayal gücü geniş bir insansanız betimlemelerini imgeleyebiliyorsunuz, işte o zaman bu adamın kitaplarını okumak keyifli oluyor.

    fantastik edebiyatın sessiz ama ağır toplarından.
  • kendisinin basılan ilk romanı the crystal shard'dır.
  • en sevdiğim yazarlardandır.kanımca drizzt do'urden in hikayesi anlatılmış en iyi hikayedir.arkadaşlık, sadakat, ön yargı, özgüven, etik ve açık fikirlilik gibi konularda insana çok güzel dersler verir.kah ağlatır kah güldürür.

    drizzt serisi ilerledikçe her ne kadar arada oldukça vasat seriler yazmışta olsa sonlara doğru dünya gerçeklerini daha iyi yansıtması daha zalim bir dünya görüşünü ve cinselliği de sonunda işin içine katmasıyla baş tacı olmuştur benim için.

    kendisinin anlatmaya çalıştığı en güzel şey ise kanımca "önemli olan vardığın yer değil yol boyunca olanlardır."
  • chewbacca katliamından beri kendisini sevmeyenelr var. haklılar. oysa ben kendisini evvelinden beri sevmem. neyse, yine de camiada yeri büyüktür. bob denilince akan sular durur.

    kendisi wizards'ta öyle bir yere sahip ki, bu sene yayınlanacak olan dnd next'in players handbook'unda örnek karakter yaratım kısmında adı geçiyor. robert'ın bruenor'u nasıl yarattığını adım adım görüyoruz.
  • quake iii arenanın botlarının dövüş esnasındaki tepkilerinin arkasındaki isimdir.
  • bu adama laf edenlerin parmaklarini allah kirar bence.
    hatta ciddi bir elestiri olarak drizztten baska yazmasin (jarlaxle olabilir bak) diger karakter ve olay orguleri iyi degil ama drizzti ucuruyor bildigin.
    misal 70lerden beri clive cusslerda dirk pitt sonra kari koca vb eserler verdi hatta artik baskalari yaziyor kendi sadece onay veriyor ama eserlerinde sorun var mi yok.

    yukarilarda biri guzel yazmis dragonlance romantiklesti oysa forgotten realmin en iyi havasini olusturan yazar kendisidir.
    gencligimde tanistigim bu kisinin kitabi ciksa yine alir okurum. cunku bilirim ki verdigim paranin harcadigim zamanin hakkini alacak ve yine o guzel dunyaya giris yapabilecegim.
    bir kusaga turkiyede fantezi edebiyati sevdiren 2. yazar kendisidir unutmayin ve gereken saygiyi gosterin derim.
hesabın var mı? giriş yap