• islamcıların toplumu değiştirme çabalarından birisidir. yılların çilingir sofrası kültürünü yok etmeye çalışmaktadırlar. kendilerinden başka kimsenin yaşaması gerekmemektedir.

    sorarsanız da göz yaşartacak kadar çok düşünceli cevaplar alırsınız. içmeyin bu mereti derler, kötülüklerin anası derler. zaten hayatını mahvedecek kadar içen adam şimdi gidip başka maddeler kullanıyordur kardeşim merak etme.
  • adamların işine karışsan bu benim dinim gereği olan birşey karışamazsın diyorlar, onlar senin işine karışırlarsa bu benim dinimin gereği karışırım diyorlar. her zaman için win, win durumu var.

    haram gördükleri içkiye de fahiş zamlar yaparak onu zor ulaşılır hale getirerek dolaylı yoldan yasaklıyorlar.
  • maaşınızı rakıyla mı alıyorsunuz? diye sordurandır.
  • malın birinin ağlayacaksan içme diye savunduğu olay. maalesef ki senin gibi mallarla aynı ülkede yaşamaktan utanç duyuyorum. umarım yarın birgün o boklu kıçından donunu almazlar da sen de veryansın etmezsin.
  • cezalandırıcı vergilerin ekonomiye iki türlü zararı olur:

    1) kayıtdışılık, mafya etkinliği artar. a.b.d.'de prohibition döneminde olduğu gibi, mafya ve kaçak içki üretimi bu tür yasaklarla güçlenir. bu hem ahlaki, hem ekonomik zararlara yol açar

    2) ama cezalandırıcı vergilerin yol açtığı çok daha ciddi bir ekonomik sorun var: fiyat artışı, enflasyon

    ülkedeki herhangi bir malın vergiler yoluyla suni olarak fiyatınının artırılması , er veya geç ülkenin genel ekonomisini bozar, ülkenin karlılığını düşürür.

    mesela ülkemizdeki oteller ve turizm sektörü doğal olarak alkol fiyat artışlarından ciddo zarar görüyor. her şey dahil oteller artan içki fiyatlarını oda fiyatlarına yansıtmak durumunda. turizm ile ilişkili tüm firmalar, gelen turistin harcama kalemlerinde alkol fiyatının daha büyük bir yer tutması ve diğer harcamalarını kısmasından elbetteki etkileniyor. alkol fiyat artışı tartışmasız ülkenin turizm sektörüne büyük zarar.

    en büyük zararsa, insanı olanı. bu ülkede her yıl onlarca insan kaçak alkol zehirlenmesi sonucunda ölüyor.

    türk'ün, hele ki alkol içen türk'ün canını kıymetli görmeyecek ilginç yaratıklar ülkede yaşıyor olabilir. peki bu kaçak alkol zehirlenme ve ölümlerinin arasında turistlerin olmasının ve bunun dış basında haklı olarak gündeme getirilmesinin ülke turizmine nasıl bir zarar verdiği konusunda biraz düşünmenin vakti gelmedi mi?

    3) en önemli ve sıkıntılı yansıma biçimi ise, alkol fiyatlarının tüm yeme içme, eğlence sektöründeki fiyatları doğal olarak kendi etkisi altına alması. bu durum tüm mallarda korkunç bir enflasyon kısır döngüsü yaratıyor.

    ülkede alkol fiyatları 18 kat artarken, doğal olarak bu fiyatlar yanındaki birçok ürün ve hizmetin fiyatlarını da yukarıya çekti.

    örneğin son 18 yılda dolar sadece beş kat artarken, ülke içinde birçok ürün ve hizmetin fiyatlari 10 kata yaklaşan oranlarda arttı. gelirimiz artsa bile, ülkenin görece daha da pahalılaşması, hem gelir dengesinde bozukluğa, hem de ülkede bir mal üretip yurt dışına satmanın giderek daha zorlaşmasına sebep oldu.

    18 yıl önce yatırımcı için cennet gibi bir ülkeydik. ne üretirsen dünyadan ucuza mal olacak, yatırımcıya kar olarak dönecekti. günümüzde ne yazık ki tam tersi durum söz konusu.

    bu gelişmede, alkole uygulanan cezalandırıcı vergilerin ciddi bir rol oynadığını görmemek için gerçekten ekonomi cahili olmak gerekiyor.
  • ahlaksızlıktır
  • rakı, turkish siyasal islam'ın favori şeytanlarındandır. atatürk'ün içeceğidir. türklük çağrıştırır, türk devrimini simgeler, anti himmet + anti cemaat bir itemdır. çakma değil gerçek bir yerli ve millidir. türkiye'yi, kafa kesip keçi siken ortadoğu çöplerinden ayıran sosyal bir ögedir.... şaka lan şaka tabi ki sağlığa zararlı olduğu için bu fiyat artışı dalyarak dalyarak konuşmayın kafanızdan kurup da.
  • ayda 30bin euro kira geliri olan inşaatçı tanidigimin bile kendi rakisini yapmasıyla sonuçlanmıştır.

    artık pazarlarda bile rakı satıyorlar bidonlarla. olay vergi değil ayan beyan enayi yerine konulmak.
  • bak bak savunmaya gel. (bkz: #111645497)
    neymiş alkol bireysel ve aile bütçesine zararmış. sorsan bunlar 28 şubatçı paşalara karşılar. neden? çünkü insanların hayatlarına müdahale ettiler diye cevap verir. siyasal islam yapınca insanın hayatına müdahale değil, siyasal islam'a yapılınca mağduruz da mağduruz. yezid bile sizin kadar iki yüzlü değildi.
  • en acısı da iktidar değişse bile indirim gelmeyecek olması. en fazla zam getirmezler, normalleşmesi bi 18 sene sürer.

    ev bakarken bir oda daha ekledim artık, alkol üretim odası olarak kullanılacak.
hesabın var mı? giriş yap