• yanlış bir eylemdir. tek resmi günlerde değil her zaman asılmalıdır ki belki bazı insanların aklına gelir bu ülkeyi ne kadar zor kazandığımız, dökülen onca kanlar. böylelikle belki bez parçası olarak değil, bağımsızlık için ne kadar önemli bir sembol olduğu anlaşılır.
  • doğrusu, milli bayramlarda eve türk bayrağı asmak olan eylemdir.

    artık ağız burun öyle bir yamulmuş ki millî diyemiyor bazıları.

    milli bayram lan adı üstünde. diğeri de bayrak. türk bayrağı. asacam tabi sana mı sorucam hırt!
  • nevruz'da abdullah ocalan posteri ile gezmekten daha mantikli eylem.
  • yiğit her yerde yiğittir, bana bayrağımı indirtecek bir insan evladı yaşıyorsa bu topraklarda, buyursun balkonuma gelsin. yok sadece diyarbakır'da ağzını açabiliyorsa, kıçının üzerinde otursun bir zahmet haddini bilsin. yok ben haddimi bilmem, çok yiğit biriyim ben diyorsa yineliyorum balkonumuzda her daim dalgalanan, dalgalanacak olan bayrağımızı indirmeye çalışsın, çok rica ediyorum denesin.

    milli bayramlarda eve bayrak asmak, her gün evinde/balkonunda dalgalanan türk bayrağı bulunan insanlar için ekstra gurur kaynağıdır.
  • güneydoğu anadolu bölgesi sınırları içinde de mümkün olan şeydir. (bkz: gaziantep) bazılarının borusu da burada ötmüyor galiba.

    tabii beri yanda sait faik'in "ben insanları bayraklara tercih ederim" sözü duruyor. bana kalsa da öyle. ama insanın da bu kadar damarına basılmaz.
  • devletin bayramını bayram olarak benimsediğinizi ya da en azından öyle görünmenizin sizin ve ailenizin hayrına olacağı bilincinde olduğunuzu gösterir. pencereye, balkona bayrak asmak suretiyle, işyerlerine yasa zoruyla bayrak astıran güce (bkz: devlet) şirin görünme çabasıdır. küçük insanların kendisini güçlü tarafta konumlandırarak huzur bulma ihtiyacının sonucudur. doğduğundan beri halkıyla, halkının bir o, bir bu kesimiyle kavga eden, hatta savaşan devletlerde bu budur.

    bizde de en son 2007 ve öncesinde böyle bir bayrakçılık salgını olmuştu. bazı türkler türk bayrağını başka türklere doğru sallayıp durarak çooook şahane bir "kaynaşmış bir kitleyiz" mesajı vermişti. türklerin eğitimli, düzenli maaş ve sosyal güvence sahibi memur, asker ve bunların emeklilerinden (ve tabii ailelerinden) oluştuğu, ülkenin geri kalanının yanlışlıkla burada yaşadığı anlaşılmıştı. böyle küstahlaşılırken "asker sert konuştu" manşetli gazetelerden seçilmiş hükümeti zırt pırt tehdit etmeye bayılan generallerin güçlü kollarına ve kıllı kucaklarına güvenilmişti. sonra birtakım anlı şanlı kurumların da "emperyalizm"in kıllı kucağı olmaksızın aslında sadece "kâğıttan kaplan" oldukları anlaşılınca salgın da buhar oldu. (dedim ya, devlet denen büyük güce şirin görünme çabası diye).

    herhangi bir bezle veya simgeyle duygusal bağım olmamasına rağmen ben bile üzülüyorum tek tük bayrak sallanan balkonları gördükçe. bizim on daireli apartmanda tek bayrak oluyor özel günlerde. diğer dairelerde oturanların o özel günü ve bayrağı -af buyrun- iplemediği anlamı çıkıyor. halbuse o tek daire de asmasa böyle bir tablo oluşmayacak.

    (bkz: boyalı bir beze tapan angut)
    (bkz: ulusal bez)
  • üzerine uzun uzun düşünülecek bir eylem değildir. isteyen asar isteyen asmaz. hee ben astım diye rahatsız oluyorsan siktir git açık ve net.
  • gereken zaman ve tarihlerde cumhuriyeti hatırladığını belirtme biçimi.
  • kuran-ı kerim' i vitrinlerinin en ust rafina koyanlarin bik bik yaptigi eylem.

    milli bayram lar dunyanin gelismis, gelismemis, gelisemeyecek, savasla yogrulmus, teknolojiyle buyumus, nukleer bomba yemis, nukleer bomba atmis, habersizlikten sikilmis, hosgorunun dibine vurmus, diktatorlerle yonetilmis hic farketmez tum ulkelerinde bayraklarla kutlanir.
hesabın var mı? giriş yap