• açık kaymaklı, cross platform emulator geliştirme api'ının (libretro api) önyüz uygulamasıdır.
    bir çok arcade makinası için implementasyonları kullanıma hazır.
    desteklenen platformlar windows, mac os x, linux, android, ios, psp, ps3, wii, 3ds.
    http://www.libretro.com/

    hatta lakka adında farklı cihazlarda kullanıma hazır dağıtım oluşturmuş bir proje bile var.
    http://www.lakka.tv/
  • hakkında türkçe bir tanıtım videosu: https://www.youtube.com/watch?v=thu_csxsdhi
  • fena fikir değil ama yine şöyle adam gibi bir emülasyon deneyimi yaşayamadım.

    canım eski winning eleven'ı çekti söylemesi ayıp. liseliler değil, üniversiteliler bile bilmez. playstation one'da oynadığımız, japonca menüler yüzünden maça zor girdiğimiz oyundan bahsediyorum. az googleladıktan sonra retroarch kurdum. iş burada bitmedi.

    emülatör için çekirdek hızlıca indirildi ama bios yok. sanırım yasal sıkıntılar nedeniyle "bios'unu kendin getir" diyorlar. ntsc-j bios bulduk falan filan ama performans aman aman tatmin etmedi. özellikle input aygıtı ile ilgili zaman zaman gelen lag var. forumlarda da belirtilmiş ama belli bir çözümü yok. suç retroarch'ın değil elbette, adam sadece ortak bir platform sunmuş. ps one platformu dahi hala adam akıllı emüle edilebilmiş değil yani. snes falan iyi de, bir tık daha yeni konsollar için hala konsolun kendisi kadar keyifli bir deneyim sunabileni görmedim duymadım.
  • http://www.portalroms.com/en olmadan eksiktir, yarımdır, hatta kötürümdür.

    kodi ile entegre çalışması ile beraber yeniden playstation 1 günlerime döndürmüştür beni.
  • github repository'leri ve server'ları geçtiğimiz günlerde hacklenmiş, tüm dosyaları silinmiş multi emulator projesi. hala bu durumdadır ve durumlarını düzeltememişlerdir.

    şuan core update, online update yapamıyorsunuz ve sitesindeki birçok adres yolu çalışmıyor, çöp olmuş durumda. o yüzden uğraşıyorsanız boşuna cebelleşmeyin.

    işin komik tarafı geliştiricileri yedek almadıkları için dosyaları geri getiremiyor. kullanıcılarından tekrar dosyaları bir araya getirmek için destek bekliyorlar.

    hack operasyonunu gerçekleştiren kişiler her kimse planlı çalışmış, sadece server değil github hesaplarını da elden geçirmişler. projelerinde daha önce bulunan kötü niyetli contributer'lerden birileri de olabilir.
  • gamecube-wii emülatörünü kurmak için aşırı fazla uğraştığım cross-platform bir emülatördür. retroarch'ın içine dolphin yüklemek yerine kendi başına dolphin kursaydım çok daha az sürerdi ama takıntı yaptığım için biraz uğraşarak kurmayı başardım. kendi başına dolphin kurduğunuz zaman daha başarılı oluyor. yakın zamanda steam'de çıkacağı duyurulmuştur
  • efsane bir programdır ama psx vs sorunludur. snes nes gba vs çok iyidir. bir kere insanı xbox kol tanıtma derdinden kurtarır.
  • harika bir emulator'dur hemen hemen her sistemi kolaylıkla emulate eder. emulator'lerin genel olarak ayrı versiyonları daha iyi ve daha sorunsuz çalışır ancak retroarch genrl olarak harika özellikler ekler upscale gibi. mesela ps1 ve saturn emulatörlerinde mednafen'in ayrı versiyonu daha stabildir ancak kurulumu zordur zira komut satırıyla çalışır (tabii sürükle bırak şeyiyle de açabilirsiniz.) onun dışında oyun başına ayrı buton ayarı, upscaling, shader, overclocking gibi eklentiler ayrı versiyonunda ne yazık ki yok. saturn neyse de ps1'de upscaling harika bir özellik grafikleri güzelleştirmesi bakımından. overclocking de aynı şekilde orijinal konsolda yaşadığınız fps düşüşlerini azaltıyor veya yok ediyor. mesela tomb raider 3 oyunu fps düşüşleri bakımından çok kötüdür sürekli düşer.

    bir diğer özellikte retroachievement desteği. her ne kadar saçma sapan uyduruk başarımlar koyduklarından kullanmayı bıraksam da eski oyunlara kupa desteği koymaları bakımından harika. dolphin, ppsspp'de ise ayrı versiyonlarının kullanılmasını öneririm. pcsx2'da gelecekmiş core olarak.
  • microsoft'a tek seferlik ödenen iş ortaklığı ücreti olan 19 dolar sonrası, geliştirici modunda xbox series s/x konsollara kurulabilen uber emulator.

    böylelikle aşağıda ismi geçen cihazlara ait olan ve gelmiş geçmiş 10 binlerce oyunu büyük bir keyifle oynama şansı buluyorsunuz.

    desteklenen başlıca emulatorler ve listede ismi olmayan daha onlarcası.

    arcade
    neogeo
    gamecube
    playstation
    nintendo 64
    playstation 2
    super nintendo
    sega mega drive

    konu hakkında hiçbir fikri olmayanlar, ayrıca şu videodan ufak bir fikir edinebilir.

    işlemin nasıl yapılacağına dair türkçe makaleye ise şuradan ulaşabilirsiniz.
hesabın var mı? giriş yap