• nijeryalı akademisyen dr. opeyemi enoch tarafından çözülmüştür.
    http://www.bbc.co.uk/programmes/p03891wc
  • asıl trol, profesör çıktı desene
  • heberlerin altindaki yorumlarda nijeryali espirisi yapmadan duramayan adamlarin yaptigi yorumlar, yorum yapma istegimi kacirmistir.

    --- spoiler ---

    did you give them your bank account details dm? hahaha!
    --- spoiler ---

    --- spoiler ---

    ı’m sure there is something here about nigerians and a money scam. maybe a prince contacted him and he needs the money quick.

    no, he has the solution. he just needs $2,000 to help arrange printing shipping of the theorem to the cmı. then he’ll pay back $3,000! easy money!
    --- spoiler ---

    professor de olsa nijeryali nijeryalidir demis adamlar resmen

    zöge: bu adamların bu nijeryalı konusunda haklı çıkmış olması genel olarak haklı olduklarını göstermez.
  • bilişim dünyasındaki kriptoloji düzenini değişmesine neden olacak, riemann hipotezinin çözülmesinin fen bilimi açısından iyi, teknoloji açısından büyük sıkıntıdır.
  • asal sayıların tüm doğal sayılar içinde dağılımı bariz bir örüntüyü takip etmemektedir; muhtemel bir bağıntı peşindeki riemann hipotezi bunu formüle etmeye çalışıyor ve çağdaş bir nijeryalı matematikçi bu varsayımı çözdüğünü iddia etmiş. olsun bize konuyu tazeletiyor ya.
  • riemann hipotezi (riemann zeta hipotezi olarak da bilinmektedir),matematik alanında ilk kez 1859 yılında bernhard riemann tarafından formülize edilmiş çözülememiş problemlerden biridir.
    bazı sayıların kendilerinden küçük sayıların çarpımı (örn. 2, 3, 5, 7, ...) cinsinden yazılamamak gibi bir özelliği vardır. bu tür sayılara asal sayılar denir. asal sayılar, hem matematik hem de uygulama alanlarında çok önemli rol oynar. asal sayıların tüm doğal sayılar içinde dağılımı herhangi bir örüntüyü takip etmemektedir ancak alman matematikçi bernhard riemann, asal sayıların sıklığının;
    s f 1 olmak koşuluyla tüm kompleks sayılar için
    f(s) = 1 + 1/2s + 1/3s + 1/4s + ...
    biçiminde belirtilen ve riemann zeta fonksiyonu olarak bilinen fonksiyonun davranışına çok bağlı olduğunu gözlemledi. riemann hipotezinin iddiasına göre
    f(s) = 0
    denkleminin tüm çözümleri düz bir çizgi üzerinde yer almaktadır. yani bu denkleminin tüm komplex çözümlerinin reel kısımlarının 1/2 olduğu tahmin edilmektedir. bu iddia ilk 1.500.000.000 çözüm için test edilmiştir. bu iddianın her çözüm için doğru olduğunun ispatlanabilmesi halinde asal sayıların dağılımı ile ilgili çok önemli bilgiler edinmek mümkün olacaktır.
  • riemann zeta fonksiyonunda s değişkeni reel bir sayı olabileceği gibi karmaşık sayı olacak şekilde de genişletilebilir. bu sayede karmaşık analizin güçlü tekniklerini uygulama imkanı doğar.
  • çözümüne 1 milyon $ ödül verilecek hipotez. asal sayıların dağılımı ile ilgilidir. çoğu bilim insanını şizofren * etmiştir. adı üstünde riemann tarafından bulunmuştur.

    sen gerçekten belasın.
  • an itibarı ile ispatlanmaktadır.

    edit: ispatlanamadı *
  • michael atiyah da ispatlama iddiasında bulunmuş. atiyah bu iddiada bulunuyorsa elbette ciddiye alınır fakat riemann hipotezi'nin tarihi sonradan hatası anlaşılan ispat iddialarıyla doludur.
hesabın var mı? giriş yap