• türkiyede roaccutane adı altında satılmaktadır. sivilce değil akne ilacıdır, aradaki farka nüans deyip geçmeyiniz. bu ilacı hamilelerin ve "hamile kalma olasılığı bulunanların" (bu nasıl bir kümeyse artık) kullanması tehlikelidir, çocuğu allah çarpar. bu bakımdan doktor ilacı yazarken özel form imzalattırır "(ro)accutane kullandığım sürece hamile kalmayacağıma söz veririm, and içerim gerekirse" şeklinde.

    şiddetli depresyon yarattığı son senelerde kesinleşmiş bir ilaçtır, misal amerikadaki son uçak kaçırıp binaya çarpma eğlencesinin faili gencin de sivilce surat (ee, akne) bir insan olup accutane kullandığı ve bu sebepten yaşadığı depresyonla intihar amaçlı böyle bir eylem yaptığı söylenmektedir.
  • 6 ay kesintisiz kullanılmalıdır, derideki yağı alır götürür. karaciğeri yorar.
  • teratojenik etkisi nedeni ile hamilelerin kullanmasi sakincali olan, aknenin de her tipinde degil kistik (yüzü yanardag kraterlerine benzeyen lezyonlar ile kapli hastalar) veya noduler tipinde kullanilmasi gereken ilac.
  • kullanılırken fırlayan kolesterol seviyesi sebebiyle ayda bir kan testi yaptırılmasını gerektiren ilaç, bi de aklıma şöyle bişey geldi; depresyon ve intiharın çok somut ve belirli olmayan bir milyon tane sebebi olabiliceği düşünüldüğünde, bu ilacı kullanmak zorunda kalacak derecede abarmış bi sivilce sorunundan dolayı kişinin büyük ihtimalle yaşamış olduğu psikolojik çöküntü, yıllar boyu aynaya bakınca gördüğü şeyden tiksinmiş olma durumu, ve bu durumun kişinin sosyal hayatına olan kaçınılmaz etkilerinin(dalga geçilme, vs) bu depresyona girme sürecinde tamamen etkisiz olduğu kanıtlanmış mıdır, yani yumurta mı tavuktan çıkmıştır yoksa tavuk mu yumurtadan? ya da bu ilaç beynin kimyasını etkileyebilicek bi madde mi içermektedir, hmm.
  • en büyük yan etkisi depresyon olan, amerika'da bu ilacı kullanan 500 e yakın kişinin intihar etmesi sonucu kullanımı yasaklanan, türkeye'de kullanımı gayet yasal olan, kullanan kişiyi muma çeviren, kişide varolan bütün sivilce potansiyelini dışarı çıkaran, tedavi bitimindeyse bir daha hiç çıkmamak üzere sivilce sorunundan kurtarabildiğini iddia eden, başka ağır ilaçlarla kullanıldığı takdirde ölüme bile sebebiyet verecek derecede ciddi hasarlara yol açabilen * *, yeşil reçeteyle satılan, korkulası bi ilaç. *
  • isotretinoin içeren bir akne ilacı, depresyondan başka, karaciğer harabiyeti ve pankreatit gibi yan etkileri de vardır; ayrıca teratojen etkisi kanıtlanmış bir ilaçtır.
  • 1 hafta sonra kullanmaya başlayacağım bunun içinde üçbuçuk attığım ilaç..hiçbirşeyi karşılamayan sigortam (bkz: axa oyak) roaccutane'ı da karşılamadığı için beni epey bir sarsıcak ama hadi hayırlısı..
  • gecenyil 6 ay boyunca kullandigim bu ilac, eger doktor kontrolunde her ay muntazam olarak kan tahlili yapilarak kullanilirsa yan etkileri cok hos olabiliyor soyleki 2-3 hafta icinde tam olarak etkisi vucutta hissedilmeye baslayinca yuzunuzde 1 gram yag guddesi kalmadigi icin yuz temizlemek zorunda kalmiyorsunuz hatta ve hatta 5 gun sac yikanmasada farkedilmiyor,bu durum fon cektirmeye merakli hatunlarin isine gelecektir,en kotu yani ise dudaklarin her an kurumasi ve nemlendiriciye yapisik dolasmaniz,tedavi boyunca epilasyon yada agda yapilmasi hic onerilmiyor deri cok hassas oldugu icin istenmeyen tuylerle birlikte havalaniyor,yinede tedavi sonucu muhtesem bir cilde sahip oldum.
  • herkesin sakıııınn kullanma ölürsün diyee bağrınıp çağrındığı, bilende bilmeyende illede hakkında yorum yapma ihtiyacı duyduğu ilaç.
  • bu ilac akneye karsi kesin cozum degildir, %25 aknelerin tekrar etme sansi vardir.
hesabın var mı? giriş yap