• “bu yüzden almanya'da öğrencileri robotların yapamayacağı alanlara yönlendiriyorlar.”

    böyle diyordu izlediğim röportajda bir eğitimci.
    biz ise nitelikli odun yetiştiriyoruz. sosyal ilişkileri zayıf, günü/ânı kurtarmaya çalışan zihniyetli insanlar yetiştiriyoruz. bunun acısını uzun vâdede çok daha keskin bir şekilde göreceğiz.
  • açılın gecesi gündüzü sanayi tipi robotlarla geçen uzman kişi geldi.

    bir arkadaşın yukarıda söylediği gibi tofaş üretim kapasitesini arttırdı ama çalışan insan sayısı azaldı. insanların işini artık robotlar yapıyor. örneğin kaynak alanında bir insanın yaklaşık 15 dakikada yapacağı bir kaynak işini robot 2 dakika sürmeden yapıyor. robotun çalışması daha düzgün ve hatasız. yemek, sigara, kahve molası istemiyor fakat bozulduğunda tekrar devreye alması uzun sürebiliyor. bakım maliyetleri daha fazla. önleyici bakım ve kestirimci bakım dediğimiz şey daha türkiyede oturmadı. halen manuel işin yürüdüğü bir dünya istasyon ve hat var. özellikle montaj istasyonları büyük çoğunlukla manuel yani insan gücü ile yapılıyor.

    türkiye'de bulunan hemen hemen bütün otomotiv ve dayanıklı tüketim fabrikalarına girmiş, gezmiş, iş yapmış birisi olarak söyleyebilirim ki 2025 bunun için çok erken bir tarih. en azından bizim ülkemiz için çok erken.

    robotlar insanların yerini alıyor evet ama robotların bakımı, yazılımı, kurulumu vs için insan oğluna yeni iş alanları doğuyor.
  • robot’un bahanesi, sigara molası, duygusu olmaz. elektrik faturasını ödeme bak bakalım çalışıyor mu o robotlar, ama 3 ay maaşını ödemediğin elemanın sen zor duruma düşme diye yine gelir çalışır(!)
  • haber der spiegel
    yapılan bir araştırmaya göre 2025 yılına kadar robotların yerine getirdiği iş miktarı insanların yaptığı işten daha fazla olacak. söz konusu habere göre robotların iş hayatındaki bu üstünlüğünün sonucunda çok sayıda kişi işsiz kalsa da yeni iş imkânları da doğmaktadır.
  • sinyal verecekse sorun yok
  • bakalım ilk (bkz: b166er) robotumuz nerede, nasıl isyan edip matrix evrenine hızlıca geçişimizi sağlayacak, merakla bekliyoruz.
  • muhtemel olasılık fakat yeni iş sahaları oluşacağından sorun teşkil etmeyecektir
  • şöyle bir düşününelim, her beden gücü gerektiren işi robotlar yapıyor. bu kadar insan işsiz olacak. herkes istediği her şeyi üretebilme gücüne erişecek bu yüzden de ithalat ve ihracat sadece ham madde üzerine olacak . yalnız sanat ve besin maddesi üretemeyecekler; baktığımızda biz de tarımda dışa bağımlı haldeyiz neredeyse. o yüzden yapay zeka bize iyi gelmeyecek.
hesabın var mı? giriş yap