• roland'ın pille bile çalışan minik gitar_amplifikatörü. boss efektleri ve ünlü bir takım amfilerden esinlenerek modellenmiş amp selector ile o ebat ve fiyattaki bir aletten elde edilmesi güç tonlar elde edilebiliyor. efekt denen şeyden tiksindiğim bu kısmı geçiyorum.

    micro cube'u iyi bir amfi yapan özellikler daha doğrusu kendi klasmanındaki amfilerden ayıran özellikler şunlar:
    küçük ve ucuz amfilerde çok nadiren;
    güzel bir gain kanalına rastlanabilir
    reverb bulunur
    pa sisteme ses gönderecek empedansta line-out çıkışı bulunur

    bunların ışığında diyebilirim ki bu düdük kadar alet portatif amaçlar için oldukça başarılı bir seçim.
  • ilk çıktığı dönemler 3 kişi olarak pilli olan en ufak modelini denediğimiz, çıkan sese inanamayıp, bir yandan akor basarak; "bu ses bundanmı geldi şimdi? huhaaahaha!!" şeklinde salyalar saçıp garip sesler çıkaran magandalara dönüşmemize neden olmuş minik amfi. ancak bugünlerde seriye yeni yeni modeller eklendiğinden büyük abilerini de deneyip edinmek mümkündür. özellikle yeni başlayanlara şiddetle önerilebilir..
  • taşınabilir ve geniş fonksiyonları barındıran kendisi minik ama sesi ve özellikleriyle adeta mini bir dev olan (bkz: cep herkülü) bir roland ürünü. 6 adet aa pille 20 saate yakın çalışır.
  • tünele bu amfiyi almak için gittiğimde, önce bir kaç dükkana gitar denemek için girdim. amfi olarak roland micro cube sorduğumda, satmadıkları için başka amfi önerdiler genelde. neredeyse aynı fiyata 20 watt lık, 25 wattlık, daha ucuza 15 watt lık amfileri tavsiye ettiler. micro cube için gereksiz pahalı, küçük yorumlarında bulundular. direndim, dinlemedim.
    daha sonra micro cube satan yere gidip hiçbirşey yapmadan, eti wanted reklamlarındaki gibi parayı verip amfiyi alıp çıktım. eve gelip de amfiyi kullanmaya başlayınca ne kadar doğru bir karar verdiğimi de anlamış oldum. hiç abartmıyorum, 30 wattlık marshall amfiden daha güzel sonuç veriyor evde.
    evet belki güç bakımından ve bazı konulardan 30 wattlık bir amfi ye karşı dezavantajları vardır, ancak evde kullanılacak bir amfi varsa, o da budur!
    blues tonları inanılmaz, clean tonları süper, insan çalmaya doyamıyor. r-fier kanalı, sert tonu da çok güzel. heralde tek dezavantajı, sert tonlarda fazla alternatif sunamamasıdır, çünkü pedallara farkı yanıtlar vermiyor, bir equalizer pedalına ihtiyacınız olabilir. sesi ise ev için fazla bile.
  • alalı 1 aydan fazla oldu, günde ortalama 1 saate yakın çalıyorum, hala ilk taktığım piller bitmiş değil. hayır boşuna adaptör almışım ona yanıyorum.
  • rolandın cosm teknolojisini kullanan küçük dev amfi. diğer cube modellerinden küçük olmasına rağmen onlardan başarılı olduğu söylenir.üzerinde delay , reverb , flanger , phase ve chorus efektlerini dijital olarak barındırır.özellikle chorus efekti çoğu prosesöre göre daha başarılıdır ve reverble birlikte kullanıldığında mükemmel 80ler clean soundu alınabilir.strat tipi kullanıcılar için çok iyi blues soundu sunmaktadır.amfinin tek eksi yanı yeterli derecede eq fonksiyonu olmamasıdır.aux girişi sayesinde mikrofon veya ikinci bir enstrumanla bir arada kullanılabilir.akustik simülatörüde çok başarılıdır.siyah , beyaz ve kırmızı olarak 3 renk çeşidi bulunmaktadır. pili çok uzun süre dayanmaktadır ve ev dışı kullanımda çok pratiktir.daha sonraları 4 hoparlörlü ve daha çok amfi modellemesi sunan rx versiyonu çıkmıştır. fiyatının yüksek olması ve ebatlarının önceki seriye göre daha büyük olması nedeniyle ilk microcube kadar tutulmamıştır.
  • tarihte bir fender twin reverb bir vox ac 30 nasıl bir yerde ise aha bu amfi de onların yanındaki yerini almıştır bana göre*.
  • küçük boyutuna göre muhteşem bir çıkışa sahip, taşınabilir amfidir. siyah, kırmızı ve beyaz olmak üzere üç renk seçeneği bulunan amfi 5"x1 hoparlöre sahiptir. 7 cosm gitar amplifikatör modeli ve 6 dps efekt ile ton varyasyonu geniştir.
  • tam anlamıyla "kompakt" bir ampli. birçok tonun tadına bakmaya yetecek kadar seçenek ve kombinasyona haiz olmasının yanında, r-fier + phaser'la, gain'i de ver ederekten, ideal gitar tonu arayışına bile çıkılabilir bununla.
  • şöyle şaklabanlıklar yapmaya olanak verir:

    http://www.youtube.com/watch?v=_uem1gvyxb8
hesabın var mı? giriş yap