• ks: reactive oxygen species
  • granit gibi kadındı. allah rahmet eylesin.
  • (bkz: readonlyspan)
  • yunan mitolojisinde çiy tanrısı. seher tanrıçası eos'un kocasıdır.
  • izlandaca'da gul.
  • fos* dan sonra gelen foramen rotundum, foramen ovale ve foramen spinosum'un baş harfleri.
  • dizideki en sempatik kadin karakterdi diyebilirim. joffrey'e olan ofkemden bin kat fazlasini petyr belish'e karsi hissetmemin belli basli sebeplerinden biridir. joffrey zaaten psikopat ve sapik bir cocuk. genleri bozuk zaaten. petyr belish ise psikolojisi normal duzeylerde calisip dunyanin en berbat ikiyuzlulugunu yalanciligini ahlaksizligini yapan insan. umarim belasini bulur.

    ros tam altin kalpli fahise tipiydi. hayatta ona verilen az imkanla kimsenin canini yakmadan kendine bakmaya calisan bir kadin. grr martin'in sevdigimiz karakterleri kurban etmesinin bir ornegi daha:(
  • açılımı "reactive oxygen species". vücutta düşük konsantrasyonda bulunduğunda zararlı patojenlere karşı immün sistemin etkili silahlarından olan oksijen, hidrojen peroksit ve nitrik oksit gibi serbest radikalleri ifade eden terimdir. yüksek miktarda oluştuklarında oksidatif strese neden olup lipitlerin, proteinlerin ve dna'nın normal işlevlerine zarar verebilir ve bu işlevleri engelleyebilir. burada organizmanın antioksidan mekanizmaları devreye girer. glutatyon peroksidaz, süperoksit dismutaz ve katalaz serbest radikalleri vücutta etkisiz hale getiren enzimler arasında yer almaktadır. enzimatik olmayan antioksidanlar arasında ise askorbik asit (c vitamini), alfa-tokoferol (e vitamini), glutatyon (gsh), karotenoidler ve flavinoidler sayılabilir.

    reaktif oksijen türlerinin üretimi proenflamatuvar sitokin ve kemokinler tarafından uyarılabilmektedir. sitokinler tarafından üretilen ros, proliferasyon ve programlanmış hücre ölümü gibi biyolojik olaylar için önemli bir sinyaldir.
  • artık desteği kalmamış olan robot yapımı için araç ve kütüphane topluluğu. güncel hali için (bkz: ros2).

    vaktiyle ortaya çıkmış, roscore adlı bir çekirdek üzerine çalışan ve uygulamaların birbiriyle kolay bağlantısını sağlayan bir artık ne denirse buna apı mi denir framework mü denir neyse odur.
    ros1 için hydro, ındigo, kinetic, melodic ve noetic gibi sürümler vardı ve her yeni nesilde yeni özellikler ekleniyor, bir takım kütüphaneler değişiyor ve kolaylaştırılarak hızlandırılmaya çalışılıyordu. ros2 ile yeni bir sisteme geçildi ve roscore gitti, yerine dds ile uygulamaların bağlanması geldi. bu sistemi çok daha hızlı hale getirdi, roscore düğümünü çöpe attı ve yazılım yazmayı kolaylaştırdı. dashing, eloquent, foxy, galactic ve humble gibi sürümler de ros2 için sürümlerdir. başlayacaksınız başta da belirttiğim gibi ros2 ile başlayın, ros1 e bakmayın bile. çıkan her kütüphane, her uygulama, her framework ros2 için çıkıyor. kaynak miktarına bakarsanız ros2 ile ros1 arasında fark kalmadı hatta ros2 yeni algoritmalarla birlikte daha kapsamlı bir forma kavuştu diyebilirim. sadece çok nadiren bazı sensörlerin paketleri ros2 uyumsuz oluyor, siz de onları almayıverin, araştırırken teknolojiye uyum sağlıyor mu bakın ve eski teknolojiyi almayın.
    iş için bakarsanız herkes ros2 kullanır çünkü daha hızlı olduğundan daha ucuz sistemlerle daha büyük işler başarırsınız.
hesabın var mı? giriş yap