• mikro sorunlarla kafayı bozmuş birisinin olaylara makro yaklaşan bir meslekdaşını mikro düşünmeye daveti gibi düşünebiliriz.

    tabi elin amerikalısı hergün yaşanabilen bir konu hakkında kendine pay biçip bunun üzerinden nemalanmaya çalışmıyor. malum zat herkesi kendi gibi biliyor ama işin aslı öyle değil.
  • ülkece garipliğimizin kanıtı. kendi topraklarimiz dışında herşeye duyarlıyız. yani başımızda olan bitenleri ise görmezlikten, duyamamzliktan gelmek için herşeyi deniyoruz.
  • bence yüzyüze "yok yok ben değil bilal'di" diyeceği aktivitedir ..
  • erdoğanın tepkisini obamaya anlatırken "erdoğan asks you 'where are you president'" mi dicekler, düşündükçe gülüyorum absurd
  • @presidentobama diye başlamadığı için boşa giden giydirme. insan bi menşorlar bir şey yapar.
  • henüz haklı maklı da olduğu söylenemeyecek olay. sazanlık:

    polis açıklamasına göre olayın motivasyonunun müslümanlıkla alakası olduğunu gösteren hiç bir delil yok ortada. soruşturma sürüyormuş. ilk belirlemelere göre olayın sebebi park yeri kavgasının büyümesi.

    ateist olduğu belli olan katilin facebook profili bu.. ben ne bir nefret söylemi gördüm ne de herhangi türden bir antidemokratik talep:

    https://www.facebook.com/craig.hicks.967

    chapel hill denen o yer abd'de bir üniversite bölgesi, her milletten öğrencilerle dolu. polise göre dünyada artan terör olaylarına rağmen bu bölgede islamfobik söylemlerde pek yükşeliş görülmemiş. müslümanların da burada hiçbir şikayeti olmamış. sanıyorum olayın bu kadar dehşetle değerlendirilmesinin sebebi, abd'nin hani "iyi mahalle"sinde durduk yere görülmüş olması:
    http://www.washingtonpost.com/…y-of-north-carolina/

    kurban kızın babası olayda nefret suçu olduğunu iddia ediyor, katilin eşi bunu reddediyor. son olarak fbi devreye girmiş bunu aydınlatmak için. adamlar nefret suçu meselesini sıkı tutuyorlar, ortadoğu ülkeleri gibi cumhurbaşkanlığı makamından salmıyorlar.

    olayın medyada "müslümanlar öldürüldü" şeklinde verilmiş olmasının sebebi abd'nin ortadoğu'daki savaşlarla beraber özellikle içindeki müslüman azınlık hakkında gerginleşmiş olması. yoksa abd'de her gün meksikalılar, çinliler, latinler, amerikalılar, ruslar öldürülüyor. cinayette gelişmiş ülkelerin açık ara lideri olan ülkeden bahsediyoruz. adamlar için silahla öldürme haberleri normal, silah sahibi olmak zaten amerikada yaşamanın parçası.

    ama tabi tayyip haklı, çünkü ortadoğuda olduğu gibi müslümanı sadece müslüman öldürmeli.. yoksa tayyip ağlar..
  • (bkz: o başkan buraya gelecek!)

    - hıck!
  • her ne yaptıysa, her zaman düşmanca hisler beslediği ateistlerden birinin sahibi olduğu bir platformdan yapmıştır.

    (bkz: jack dorsey)
  • ne yazdigini okumadim etmedim ama; gulben ergen'in beyonce'ye trip atmasi tadinda, ayarinda bir twittir yamulmuyorsam. evet kezban bizim ki.
  • anlamsiz, tek hedefi halka kendini guclu gostermek olan tweet. turkce yazmis, mention da yok oldu obama'nin etrafinda tanidik biri varsa soyler artik.
hesabın var mı? giriş yap