• nam-ı diğer "koleksiyoncu: ruben brandt". yönetmenliğini milorad krstic'in üstlendiği 2018 yapımı macar animasyon filmi. gezici festival 2018 kapsamında gösterilen filmlerden birisiydi. gelen yoğun istek üzerine tekrar gösterilen tek filmdi. tek kelimeyle de muhteşem bir film. fragmanı

    ruben brandt isimli ünlü psikoterapist, korkunç kabuslarının verdiği acıyı durdurmak adına louvre, the tate, uffizi, hermitage, the art institute of chicago, moma gibi dünyaca ünlü müzeler ve özel koleksiyonlarda bulunan ve kabuslarında gördüğü 13 ünlü tabloyu çalmak üzere kleptomani rahatsızlığı olan dört hastasıyla bir çete kuruyor ve soygun işine giriyorlar.

    film, konusunun ilginçliği kadar, mükemmel ötesi çizimleri, her karesi görsel sanatlar tarihinin meşhur örneklerini barındırması ve müzikleriyle tam bir başyapıt. muhtemelen bu yıl animasyon oscar'ını da alabilir. film hakkında variety'de "kusursuz bir sinema ve sanat ansiklopedisi" ifadesi kullanılıyor. mutlaka izleyin, mutlaka.
  • gerek kurgu, gerek görsel ve teknik olarak doyurucu bir filmdi. birkaç sahnede arkada çalan haley reinhart'ın coverladığı oops ı did ıt again aklımdan çıkmıyor.
  • aşmış bir animasyon harikası, eskiden bol bol gelen ama artık nadir olanlardan. insan yaşamaktan keyif alıyor gerçekten şöyle şeyleri izlerken. 10 üzerinden 10 veriyorum efendim.
  • başından sonuna yüzümde aptal bir gülümseme ile izlediğim muhteşem film. ünlü tabloların deforme / sürrealist yorumları ve filmdeki tüm tipler muhteşem. müzikler de tam arşivlik.

    türkçe altyazısına ulaşabildiğimde eşimle birlikte tekrar izlenecek.

    izleyin, izlettirin.
  • bugün türkçe altyazılı olarak izleme şansı bulduğum animasyon. gerçeklik ile bağlantılı olan ama aynı zamanda karakter tasarımlarıyla gerçek ile ilgisi olmayan çok hoş bir film. kullanılan semboller, sanat eserleri, konusu hepsi güzel. bir animasyon gerçekçi olacağına böyle olmalı bence.
  • büyük bir ön yargı ile izlemeye başladığım akabinde içeriğindeki sanatsal altyapı ve müzikleri ile beni benden alan animasyon.
  • insanı esir edecek güzellikte.
  • harika bir animasyon.

    başlarda çizgilerinden dolayı çok yadırgamış olsam dahi, müziği, senaryosu ve kurgusuyla sizi bir anda içine çekiyor. işin içinde zaten sanat varsa o film benim için 1-0 önde başlar her zaman ama bu sefer olay sanattan öteydi. daha uzun olsaydı keşke de izleseydik!
  • postmodern jukebox'ın seslendirdiği coverların ayrı bir hava kattığı animasyon başyapıt. tabiri caizse her şeyiyle tam bir "sanat filmi"
  • görsellerinden kurgusuna kadar tüm yönleriyle aşmış bir sanat filmi. ayrıca filmin konusu ve felsefesi özgün bir yapıya sahip.
hesabın var mı? giriş yap