• görülen rüyanın gerçekleşmesidir. bir efsaneye göre gündüz uykularında görülen rüyalarda bu durum görülür. korkutucudur. bir kere insanın başına geldiğinde artık rüya görmekten çekinme durumuna gelinir. devamlılığı halinde medyatik olma şansı doğurur.
  • rüyada ölüm haberi okunan kişinin, ertesi gün gercekten ölmesiyle beni tırstıran fenomen, veya tesadüfi olay.
  • eğer rüyadan fazlasıyla etkilenilmişse ve uzun süredir görüşülmeyen biriyle ilgili bir rüya görülmüşse, vuku bulacak durum.
    ne hikmetse, hep kötü rüyalar* gerçekleşir.
    arkadaşınızın kanser olduğunu, saçlarının döküldüğünü görürsünüz. ağlaya ağlaya uyanıp ararsınız, ertesi gün farklı bir hastalıktan olsa da ameliyat olacağını öğrenirsiniz mesela.
    o zaman gelsin melisa çayları, ertelesin rüyaları...
  • kendinizden korkmanıza sebep olur.
  • bana bir kere oldu bu, yani oyle dusunuyorum.

    soyle ki; yuzumden cekilen yorganla uyanivermem, gozlerimi ovusturmam ve karsimda onu gormemle zaman-mekan-eylem karmasasi yasamam ve sordugum ilk soru: "ben ne ara uyudum? uyuyacagimi soyledigimi, uyumaya odama geldigimi hatirlamiyorum."

    zaten soyleyemezdim, okuldan geldikten sonra sikintidan odama gidip gerceklestirdigim bir ogle uykusuydu. ama onu gormemle o karmasayi yasadigima gore hali hazirda ruyamda beraberdik belli ki. hala o afallayisimi unutamam. cok guzel bir sersemlikti.
  • sabahtan beri düşünmekten kafayı yememe ramak kalmasını sağlayan olay.salı sabaha karşı uyanırken bir rüya gördüm binmem gereken hatta elimde biletiyle oraya buraya koşturduğum terminaldeki otobüsü önüme çıkan saçma sapan engellerle bir şekilde kaçırıyordum sonra uyandım genelde insanların çoğu gibi gördüğü rüyayı uyandığında hemen unutanlar hatta neydi lan neydi çok güzel rüyaydı acaba ne olacak diyenlerdenim ama bu aklımda kalmış işte derken kalktım baktım ne anlama geliyor diye "iftiraya uğramak" anlamına geldi hatta 1-2 siteden teyit ettim bunu sonra hiç iplemedim normal yaşantımı sürdürdüm çarşamba 03-04 gibi çok yakın bir arkadaşım aradı dedikleri aynen şu:

    a:arkadaş m:mednakc

    a:olum az önce bi kız bana facebook'tan mesaj attı tanımıyom etmiyom hesapta biz buna sürekli okulda bakıyomuşuz bu rahatsız oluyomuş ....bla bla bla....
    m:hahahahahahha sapık herif ne güzel oldu size uykudan yeni uyandığıma aldırmadan kahkahalar atıyorum kim la güzel mi falan derken arkadaş araya giriyo
    a:yok işte öyle değil kız özellikle seni tarif etti işte yanınızda gözlüklü, işte şu boylarda bi çocuk var ondan çok rahatsız oluyorum hatta bunu belirtmek için inatla ona bakıyorum o da bana bakıyor ben bundan çok rahatsız oluyorum falan dedi bunu duyduktan sonra bi afalladım lan noluyo amınakoyim diyom hafif kafamı yastıktan kaldırıken uykulu uykulu bi yandan da lan acaba gece gece bizimkiler coştu da taşak malzemesi mi arıyo diye düşündüm ama sonra aklıma bizim hafif uçkuruna düşkün başka bir arkadaşın okuldaki çoğu kıza salça olduğu aklıma geldi lan yoksa o hep yaptığı gibi birine asılırken ve ben onu izlerken kızı mı rahatsız ettim ya da bu salak mı üstüne alındı diye düşünüyorum
    m:ya amınakoyim olur mu öyle şey işim gücüm yok ona mı sarıcam neyse siz ne dediniz buna
    a:yok siz yanlış anladınız, hatta şu mesaja kadar bizim okulda sizin gibi birinin varlığından bile haberdar değildik ....bla bla bla ..........
    m:neyse siktir et ya bişe olursa haber ver hatta kızın adını falan de bi bakiyim kimmiş hatta yaziyim böyle böyle bi durum varmış ama siz yanlış anlamışssınız diye
    a:la olum siktir et şimdi bişe dicen iyice saracak hadi yat uyu görüşürüz sonra
    m:iyi la hadi görüşürüz

    sabah uyandım iyice kafaya taktım bu olayı sonra rüya aklıma geldi" noluyoz amınakoyim" diye nerdeyse 10 saattir evde dolanıp duruyorum bu iş yüzünden.nitekim hafiften kafa yedirtici bir olaydır bu rüyanın çıkması.
    bi de ben böyle adaleti sikeyim zamanında kaç kere kate upton'la onla bunla kamyon devirmişliği olan,ucundan dönen, evrende eşi benzeri bulunamayacak güzellikte kızlarla birlikte olan bi adamım çıka çıka şu rüya çıktı bahtımı sikeyim.
  • bütün yaşamım boyunca başıma gelen hadise. %90'ı çıkıyor ve bir kısmı haberci bir kısmı uyarı rüyaları. tek tek yazılırsa başucu fasiküllerine girer. fakat bildiğim kadarıyla bu olay dış enerjilere açık olmakla ilgili. 3. gözü açık olan insanlar ise durugörü gibi durumlar yaşayabiliyor, ama onlar için durum daha tehlikeli. dışarıdan her türlü canlı cansız enerjilere açıklar.
  • “arazide dolaşıyoruz. her taraf yemyeşil, çayır çimen. birden bire bir sel geliyor, annemi alıp götürüyor… “

    bu rüyadan kısa bir süre sonra yaveri salih'in yolladığı şifreli telgraf ile acı haber gelir ancak telgrafın şifreli olduğunu görünce zübeyde hanım’ın vefatını bildiren o telgrafın okunmasına gerek kalmaz, rüyasının gerçekleştiğini hissetmiştir, sadece onay almak içindir sorusu;

    -annem öldü değil mi?

    __________________________________________________________________________________

    afet inan, 26 eylül 1938 tarihinde atlattığı hafif komada gördüğü son rüyasını ise şöyle anlatır;
    “o geceyi rahatsız geçirdi. ilk komayı o zaman atlatmıştı. ertesi sabah;

    -demek ölüm böyle olacak…

    diyerek uzun bir rüya gördüğünü anlattı.

    -salih'e söyle, ikimiz de kuyuya düştük, fakat o kurtuldu”

    bu atatürk'ün çıkan son rüyasıdır...

    (bkz: salih bozok)
  • bazen bir rüya görüyorsun ama o rüya yı gördüğünü sonradan hatırlıyorsun sonra aa ben bu yaşadığımı rüyamda görmüştüm aslında dejavunun gerçek sırrı da bu değil midir sanki?

    not: rüyalar insanın aynası gibidir içindekilerini yansıtır.( istisnalar kaideyi bozmaz)
hesabın var mı? giriş yap