• (bkz: ghee)
    temiz tereyağı da denilebilir. zira inkiliççede clarified butter olarak anılır. ghee ismi ise hindistandan gelir. anadoluda yüzlerce yıldır zaten yapılan ancak son zamanlarda gözden düşmüş yeniden kıymeti bilinmeye başlanmış yemeklik, yemelik ve ilaç olarak kullanılan yağ.
    mide asitlerini dengeler, barsak fonsiyonlarında kıymetli katkıları vardır.
    k2 ve cla gibi antioksidanlar açısından zengindir.
    yağ içinde eriyen a ve e vitaminleri bakımından çok zengindir. ve daha niceleri.
    yapması da çok kolay.
    you can do it!
    yapılışı için buyrun efenim.
  • (bkz: sade yağ)
  • tdk'ya gore de dogrusu ve kullanimi sadeyag olan, ekstra saglikli yagdir.
    elde etmek oldukca basit. celik tencerede ocaginizin en kucuk gozunde, en kisik ateste tereyaginizi eritip yavas yavas fokurdattikca ustte biriken kopukleri yine celik bir kasikla uzerinden alip baska bir kapta biriktiriyorsunuz. siz kopukleri temizledikce yag berraklasip sapsari bir renk aliyor. artik kopuk cikmadiginda tencerenin altini kapatip cam kavanoza ince tel suzgec uzerine koyulmus iki kat tulbentten yagi suzerek aktariyorsunuz. son kopuklu kisimlar da tulbentte kaliyor. kavanozdaki kopuk kacaklarini (eger varsa) yine kasikla temizledikten sonra sogutup kapagini kapatip atiyorsunuz buzdolabina. bu sekilde laktoz ve kazeinden yuksek miktarda arindirilmis yaginiz 6 ay ile 1 yil arasinda buzdolabinda durabiliyor. tum yemeklerde kullanabiliyorsunuz.

    kazein ve kanser arasindaki iliski, kazeinin kotucul etkileri hakkinda bir tik.

    artan kopuklu kisim icin cok insancil ve yuzde yuz calisan bir tavsiyesi var pinoeatshealthy'nin; icine ekmek dograyip sokaktaki kedi kopeklere mama olarak veriyorsunuz. herkes mutlu evren birazcik daha guzel bir yer haline donusuyor bir sureligine.
  • eskiden tereyağı küçük kovalarla alınırdı. hemen tüketilemediği için bir süre sonra küflenir bozulurdu. anne bozulmaya başlayacağını anlayınca tereyağını kaynatır köpüğünü alırdı. çocuklar da bunun tereyağını kurtarmak için son bir çaba olduğunu düşünür sonucu beğenmezdi. o beğenmediğimiz kaynatılmış tereyağı şimdi sadeyağ olunca değerlendi tabii. kaynatmak deniyordu ama suyla değil, tereyağını tek başına fokurdatmak. arda’nın mutfağı’nda bunun öyle 40 dk 1 saat fokurdatmadan yapıldığını gördüm.link
  • türk gıda kodeksine göre en az %99 oranında süt yağı bulundurması gereken yağ çeşididir.
    kodekse göre tereyağında ağırlıkça %80 ile %90 arasında süt yağı bulunması gerekir, marketlerde satılan yağlarda bu oran genellikle %80, azami %82,5 civarındadır, gerisi süt kuru maddesi, duruma göre tuz ve sudur, evet su. işte bu sudan arınmış yağ, sadeyağdır ve neredeyse tamamı süt yağıdır. yemeğe lezzet, mideye afiyet katar.
    internetin olmadığı zamanlardan beri tenekeyle sipariş verdiğinizde, şanlıurfa'dan sadeyağ gönderen mancı'da kilosu 270 lira olmuş. bim'den kilosu 150 liraya pervin tereyağ almaktan daha lezzetli olduğunu düşünüyorum.
    annemin sadeyağlı pilavlarını özledim, eve girince aklı giderdi insanın. şimdi porsiyonu 195 liraya satılıyor isim yapmış lokantalarda.**
    (usd/try 18,66)
hesabın var mı? giriş yap