• görsel

    kız mı dersine çok iyi çalışmış? yoksa siz bu kızın tıp ile alakası olmadığını anlayamayacak seviyede misiniz ?

    ameliyata girip dikiş atması, belki daha bilinmeyen şeyler

    biz konudan anlamadığımız için eve tamirci çağırıyoruz, gelen adamın eksik iş yaptığından huylanıp tribe girip ulan bunun böyle olmaması lazımdı herhalde diyoruz, bu sefer işten anlayan birisi gelince, evet yanlış yapılmış kim bu usta? böyle kablomu bağlanır diyor.

    biz bile yeri geliyor anlamadığımız konularda bile huylanırken yıllarca bunun okulunu okuduk diyen siz nasıl anında durumun farkına varmıyorsunuz? hiç mi mesleki sohbet olmadı aranızda?

    eve boyacı geliyor , fırçayı tutma şeklinden bile hemen anlaşılıyor amatör olduğu.

    lise mezunu kız üç beş kitap okuyup, kendini zeki sanan adamlarla aylarca dalga mı geçti?

    o zaman tıp okumak zor değil?

    ya da…

    o bizim meslektaşımız diyip ( burda yine doktor olmadığını anlayamıyorsunuz) eksikliklerini hatalarını açıklarını görmezden gelerek meslektaşçılık yapıp ses çıkartmadınız? e bide karşıdaki kız olunca kapılar açıldı?

    irdelenmesi ve incelenmesi gereken çok şey var.
  • gerçekten problemdir. bir insan yanında ameliyata soktuğu, sabah akşam sohbet ettiği, beraber hasta baktığı kişinin nasıl hekim olmadığını anlamaz aklım almıyor.

    şunu da rahatlıkla söyleyebilirim; bugün her hangi birini sağlık ocağına koy senelerce bir allah’ın kulu anlarsa adımı değiştiririm.
  • hastane sıkı bir denetimden geçer umarım. can ulan bu. nasıl anlamadıklarını merak ettiğim doktorlar
  • 50'li yaşlardaki erkek çocuk cerrahisi uzmanının işgüzarliginin büyük oranda sebebiyet verdiği vahim hadise.
  • siz doktorları hastane içerisinde akademik sohbetler yapan tipler zannetiniz galiba. o ortamın seviyesi öğretmenler odasının bir tık üstü sadece fazlası değil.
  • nasıl anlasınlar kardeşim? doktorların götünde bandrol mu var? herkes kendi işini yapıyor. her meslek grubu içerisinde işini bilip yapmayan insanlar da olduğu için haklı olarak hiç kimse, başkalarının mesleği hakkında atıp tutamıyor. atıp tutması da doğru değil zaten. düşünsene doktor olmuşsun, iş arkadaşının sahte olup olmadığını sorguluyorsun. bu senin işin değil ve saygısızca. kendi işine bakarsın. bir zahmet devlet gerekli mekanizmaları kullansın da kimin sahte, kimin gerçek olduğunu gerekli denetimlerle anlayabilsin. kadınlar gününe çevirdiniz güzelim memleketi.
  • karşınızdaki kişi size kendini öyle bir pazarlar üzerine de öyle bir ilişki ağı kurup kendince ufak bir cemaat kurar ki ne dese kabul etmek zorunda kalırsınız. ben de akademide bu salak nasıl prof olmuş dediğim zamanlar oluyor. o zaman müritleri hemen saldırıyor. mecbur susuyorsun. muhtemelen benzeri yaşanmıştır dediğim olay.
  • kız asistan zaten ilk sene eğitim veriliyor hasta bakmamış henüz. yani bir hafta içinde anlaşılacak bir şey de değil meslektaşın bilgisini sorgulamak nereden baksan elinde kalan bir şey, ayrıca meslek edinim sonrası da eğitimin devam ettiği nadir mesleklerden doktorluk iyi bir doktor olabilmek için okumaya hayat boyu devam etmelisin.

    kız hasta bakmış dediler ben ilk bakmamış diye haber aldım; benim gördüğüm haberde pediatrist diyorlardı. cerrahi mi miymiş?! , çok daha kolay kamufle olması o zaman* (bu ironi değil bu arada)

    edit: sevgili roma vatandaşları kızı ya da doktorluğu savunmuyorum her meslekte yarak kürek insan mevcut. olayı farklı bakış açısıyla anlatmaya çalıştım dikiş fotoğrafını görmedim ama atılır sıkıntı yok eli ayağı tutuyorsa atılır. primer suturları herkes atabilir ilk yardımdan hallicedir.

    edit 2: dostlar romalılar deli misiniz lan kimseyi savunmuyorum, doktor seçme hakkınız mevcut sarmadıysa değiştirin.

    sikko doktorlar var mı evet var twitter a son 3 senede giriş yapmış profundan acilcisine ne oldukları görüldü zaten demek istediğimi anlayın lütfen sandığınız kadar komplike işler değil yaptığı işler ve ne desin sözlüye mi alsın meslektaşı siz çalıştığınız yerde iş bilmeze böyle mi davranıyorsunuz ben kızın nasıl patladığını çok merak ediyorum
  • soru eklerini dahi düzgün yazamayan birinin bunu sorgulamak yerine öncelikle ilkokul öğretmeninin diploması konusunda şüphe duyması gerekirdi. demek ki nadir de olsa yaşanabiliyor bu tip durumlar.

    ilk hali
    görsel
hesabın var mı? giriş yap