• yonca lodi'nin yolumu bulurum albümünde parlayan şarkısı. klip de çekmişler, iyi de etmişler...

    saklanma anılar ardına sakın
    anılar şeffaftır, sen görünürsün
    bir de ben arkamdan ışık alırsam
    beni olduğumdan büyük görürsün

    saklanma, saklanma çıkmaz o sokak
    saklanma, bir duvarla son bulacak
    saklanma, saklanma çıkmaz o sokak
    saklanma, bu aşka yazık olacak

    saklanma şarkılar içine sakın
    söylenir söylenir de bıkılırsın
    bir şarkı, bir şiir olsan
    mısralar devrilir de yıkılırsın
  • bu aralar radyoda her duyduğumda sıkılmadan dinlediğim tek şarkı. fazla anlam yüklü olmasından ötürü çok fazla söz eklememeleri iyi olmuş,yoncalodi nin güzel yorumuyla kişiyi otobüsün ve trafiğin karmaşasından alıp götürüyor.
    saklanma anılar ardına sakın
    anılar şeffaftır sen görünürsün
    bir de ben arkamdan ışık alırsam
    beni olduğumdan büyük görürsün...

    uzun zamandan beri bu kadar anlamlı ve güzel bir türkçe şarkı dinleyemiyorduk,aysel gürel'e ve güzel yorumuyla yoncalodi'ye buradan teşekkürü bir borç bilip, kendilerine neden çıkış parçası olarak bunu kullanmadıklarını soruyor ve daha önceleri nerelerdeydiniz demek istiyorum.
  • enfes derecede güzel olan dinlenesi bir yonca lodi şarkısı.
  • aysel gürel'in son harikası.. tıpkı eski sezen aksu şarkıları** gibi bir tat bıraktı damağımda.. bir de yonca lodi gerçekten hakkını vere vere okumuş..*

    "saklanma şarkılar içine sakın
    söylenir, söylenir de bıkılırsın"

    nasıl bir esersin* sen yaa?*
  • bu gece tesadüfen ilk kez dinlediğim, 'anılar şeffaftır sen görünürsün' dizeleri ile birden anılar diyarında ufak bir gezintiye çıkmama sebep olmuş hoş bir yonca lodi parçası. göz göre göre yazık olan aşklara hitaben.

    'saklanma çıkmaz o sokak !! ..saklanma bir duvarla son bulacak.'
  • öyle pek çaktırmıyor, low profile kalıp kendi halinde çalınıyor söyleniyor bir yerlerde ama galiba yazılmış en iyi türkçe şarkılardan biri bu...
  • mükemmel düzenlemesi, ondan güzeli sözleri ve vurucu yonca lodi vokali ile, ara sıra olsa bile defalarca dinlenebilen, enfes yonca lodi parçası. 2007 çıkışlı, yolumu bulurum albümünün en iyilerindendir.
  • yıllar sonra da dinlenecek yonca lodi şarkılarından biri.
  • fena çarpıyor.. beş yıl, on yıl geçsin hiç farketmiyor.. sanırım 30 yıl sonra tekrar dinlediğimde yine çarpacak.. kalbim olduğu için de öldürecek o zaman herhal.. sezen aksu, aysel gürel duosunun hançerlerinden biriyle gideceğim kesin ama bakalım hangisi olacak..
  • tam on yil önce bu vakitler dinlemiştim.dile kolay , hala ayni tadi aliyor insan. maziye donuyor insan dinlerken. yikilan hayaller, asklar, pismanliklar hep bu sarkida cigerleri daha cok yakiyor. yonca lodi'ye 96 dan beri hastayim.sadece sesiyle var olmaya calisan , enfes bir muzik kralicesi.
hesabın var mı? giriş yap