• mark knopfler ın çok sevdigi, strat kasası üzerine uretilmis gitar markası
  • jeff loomis'in de yücelttiği gitar markası...
  • gitarlarinin cogunun string thr body olmasi saygi göstermeme sebep oldu.ve 7 tellileri de cok ama cok saglam.fiyatlarina gelince...bence oldukca saglikli fiyat/performans oranlari var.bu konuda ona rakip tek peavey dir
  • neredeyse her kore üretimi gitarda olduğu gibi, hakkında cort fabrikasından çıktığı yönünde söylentiler(?!) duyduğum, süper işçilik, süper hardware, uygun fiyat gitar. ayrıca yakın zamanda edinmeyi düşündüğüm bir jeff loomis signature modeli üretmektedir. floyd rose'lu olan modeli ile c-7 hellriser'ın pabucunu parçalayıp, dama atmıştır.
  • en kısa zamanda bir tanesine sahip olmayı istediğim gitar markası.
    kısa süreli çalma tecrübemin ardından*, kaliteli işçilik, güzel manyetikler, mükemmel sustain ve şık görüntüsü artıları iken, kalın sapı* eksisi olarak gözüme çarptı. ancak bu kalitedeki gitar için fiyatı muhteşem bir artı getiriyor. ne gerek var 3-5 bin ytl daha fazla vermeye.

    (bkz: schecter c1 classic)
    (bkz: schecter damien)
    (bkz: schecter hellraiser)
  • ürettiği gitarların manyetik/gövde kalitesi ile ibanezin aynı fiyattaki gitarlarını havada karada öpüp bayıltan, ltd yi yine ibanez gibi ezen ve dehşet görüntüye sahip dehşetengiz gitarlar üreten, fiyat/performans oranında çok güçlü gitarları olan bir amerikan markası. ruhsuz ibanezi ezecek olan firma. türkiye'de her ne kadar duyulmamış olsa da ileride gürleyeceğini düşündüğüm güzellik merkezi.

    zamanın ötesinden:

    cort fabrikalarında üretilmelerine karşın dediğim herşeyin hakkını verebilen ama gibsonların saplarıyla kalınlıkta yarışabilen firma. amerikan üretimlerinin üzerine rahatlıkla bal döküp yalayabilir ve hatta fanteziye girebilirsiniz, denenmiştir.
  • özellikle sahibi olduğum seymour duncan manyetikli tempest custom modelinin enfes clean tone'lara sahip olduğunu teyid edebileceğim gitar markası. ayrıca görünüm ve kullanılan malzemenin kalitesi olarak pek çok üst sınıf tabir edilebilecek gitarın eline verecek donanıma sahiptir.

    string through body modellerinde sustain'in dibine vurmaktadır. bahsettiğim tempest custom modeli abanoz ağacından olduğu için oldukça tok ve güçlü bir tona sahiptir. harika gitardır vesselam.
  • jeff loomis sayesinde tanıştığım, 7 telli gitara karşı herhangi bir isteğim yokken beni paraya kıyıp schecter jeff loomis signature almaya zorlayan kaliteli gitar markasıdır.
  • schecter gitarlar gerçekten başarılı aletler. bir esp'nin yahut gibson gibi bir markanın hemen hemen aynı özellikteki gitarı 4-5 bin lirayken schecter'ın 2 bin lira civarında olması zannediyorum ki markanın bindirdiği paradan kaynaklanıyor. durum böyleyken schecter gitarlar incelenmeye, en azından bir göz atılmaya değer.
    gitarları incelediğimizde manyetikler, ağaç, işçilik, bağlantı özellikleri göz dolduruyor. klavye hakkında karar vermek içinse kişisel tercihler devreye giriyor. fikir vermesi açısından söylüyorum. klavye öyle çok ince, kayan bir yapıda değil; yani bir jackson klavyesi beklentisinde olmayın. floyd rose gibi konularda soru işaretiniz olmasın, orta kalitedeki gitarlarından itibaren original floyd rose kullanılıyor.
    şahsi kanaatim karşılaştırılması gereken ve en başarılı olan 2 seri blackjack ve hellraiser serileri. seriler oldukça başarılı, buradaki ayrım noktamız da bizim gitardan istediklerimiz olacak. bakalım bize uygun olanı hangisi?
    blackjack serisinde seymour duncan blackout active manyetikler tercih edilmiş, bu size daha sıcak bir ton sağlıyor.
    hellraiser serisinde ise emg 81tw/89tw manyetikler kullanılmış. bu özellikli manyetikler size bilinen emg soundunun yanında single clean, drive soundunu da sağlıyor. manyetiklere klasik 81/85 serisinin single a bölünebilenleri diyebiliriz.
    deneyin, tercih edin. parmaklarınız size kararını bildirecektir.
  • diamond serisi gayet çalınası fiyat/performans canavarı gitar markası. türkiye fiyatları son derece uygun, diğerleri gibi abd fiyatının iki katına piyasaya sür mantalitesi yok.

    adı schecter guitar research diye de geçer bu arada.

    (bkz: schecter solo 6 custom)
hesabın var mı? giriş yap