• habertürk yazarı fatih altaylı'nın bugün köşesinde yazdığı yazı.

    bütün muhalefet partileri ve muhalif bireyler birleşiniz. açıkça anayasa ihlali yapılmaya zemin hazırlanıyor.

    edit: aşağıda seçim ertelenemez deyip hakaret eden, beyni bok çuvalından hallice olduğu için geçmişi unutan denyoya ithafen: istanbul seçimini ertelemeden önce nasıl yavaş yavaş gündem oluşturdukları, veyahut açıkça yapılacak anayasa/kanun ihlallerinden önce süreci nasıl nakış nakış işledikleri unutulmasın. daha gündem oluşmadan, laf ağızlarından çıkmadan önce tıkamak elzemdir.

    edit 2: ben bir hukukçuyum, anayasanın ilgili maddesini de iyi bildiğim gibi gözümün önünde yapılan duyduğunuz/duymadığınız onlarca anayasa ihlali var. hukukun mevcut durumunun içler acısı olduğu hepimizin malumu. okuduğunu anlamakta güçlük çeken arkadaşlar için basit kelimeler ile derdimi tekrar açıklayayım. yaratılmak istenilen kamuoyuna karşı -örgütlü olarak- daha işin başında bir şeyler yapılması gerekiyor.

    kaynak:
    1
    2
  • erteledikleri vakit zaman ayarlı ekonomi bombaları ellerinde patlar. bilakis bu ekonomi bombalarıyla maraş yıkımını yeni hükümete bırakmak için sabırsızlanıyorlar. yani olmayacak erteleme..

    sonra belki erdoğanı değil ama bu zihniyettekileri dezenformasyon yapıp yeni hükümet başarısızmış algısı yapmaya çalışırken göreceğiz. tabi mamaları kesilince ne kadar dayanırlar bilemiyorum..
  • abi yok, bu sözlük zeka sıkıntılı insanlarla dolu. öyle ki, başka zeka sıkıntılı insanların saçma sapan yazılarını sözlüğe taşıyorlar.

    la olum siz zekâ sıkıntılı insanlara kaç kez söylenecek;
    s e ç i m e r t e l e n e m e z. seçimi ertelemenin tek yolu savaş halidir ve bu yetki de meclise aittir. seçimler 18 haziran'da yapılacak.
    zeka sıkıntılısınız, anladık. bari böyle borazanla ilan etmeyin.

    t: ihtimali olmayan durum.

    edit: ilgili madde.

    edit 2: küfürümsüler silindi.
  • ben bir yıl daha bu acıya dayanamam ya öleceğiz ya taburcu olacağız
  • kamuoyu oluşturmaya çalışıyorlar. yarın ertelenmesini istemeyen millet düşmanıdır, belediye seçimleri ile birlikte yapılsın seçim masrafı azalsın diyenler çıkacaktır. onlara kibarca siktir çekiniz.

    seçim ertelenemez.
  • anayasaya göre mümkün değil ve evet anayasa askıda. ysk'nın zaten böyle bir yetkisi yok. seçim yapılamayacak il ve ilçelerde en yakın seçim yapılabilir il ve ilçelere taşınır sandıklar, erteleme olmaz.

    fakat tayyip bey çıkıp seçimleri 1 yıl erteliyorum derse kimse gıkını çıkaramaz, seçimler ertelenir.

    durum bu.
  • seçim ertelemek kucaklarında daha büyük sorunları almak demek, sanmıyorum ama planları da çok derin o yüzden belli olmaz bunlar.
  • normalde böyle bir şey anayasaya göre imkansız ama burası türkiye her şey olur
  • seçim erteleme bildiğim kadarı ile savaş durumu harici cumhurbaşkanının ukdesinde değil. (bkz: meclis) karar almalı acaba çoğunluk sağlayabilecekler mi?
  • seçim ertelenemez diyenleri görüyorum. anayasal olarak haklılar. lakin anayasal olarak aday bile olamaması gereken uzun adamın adaylığı da söz konusu hatırlatırım. bizde her şeye "aman ali rıza bey tadımız kaçmasın" mottosuyla yaklaşan böyle pasif bir muhalefet cephesi olduktan sonra seçimler değil bir yıl uzun adam ölenekadar bile ertelenir.

    tanım: muhalefetin yine iktidar mağduriyet devşirmesin diyerek sessiz kalacağı ana yasa ihlali içeren durum.
hesabın var mı? giriş yap