• fransız sosyalist partisi mensubu politikaci. yıllardır ena'dan arkadasi, dort cocugunun babası ve bu partinin başkanı (genel sekreteri) olan françois hollande ile yaşamaktadır. 16 kasım 2006 tarihinde, 2007 fransa cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sosyalist parti'nin adayı seçilmiştir. muhtemel rakipleri arasında nicolas sarkozy ile yine ena'dan sınıf arkadasi dominique de villepin bulunmaktadir.
  • butun fransiz medyasi halki, 2007'deki baskanlik secimlerinde bu kadini secsin diye gazliyor mu yoksa bana mi oyle geliyor bilemiyorum. ama kesin olan sey 3 5 ay once hic ortalikta olmayan, kimsenin pek umursamadigi bu kadinin son haftalarda surekli mansetlerde ve haberlerde gozuktugu... biraz garip...
  • dominique de villepin'in gururundan ve kendini begenmisliginden, nicolas sarkozy'nin ikiyuzlulugu, oportunistligi ve pek gizleyemedigi irkciligindan hazzetmeyen fransiz halkinin yeni gozdesi.
  • sarko banlieux'lerle ugrasip dururken, koy koy gezip oy toplamaya calisan kadin. kisaca sego.
  • sosyalist partinin devlet baskanligi seçimlerine adayini belirlemek için aday adaylari arasinda düzenledigi tartismalardan ilkinde, türkiye'deki siyasi durum ve türkiye ab iliskileri hakkinda ne düsündügü soruldugunda "je pense comme les français" (fransizlar -halk, millet anlaminda- gibi düsünüyorum) bir sekilde "ben demek istedigimi gazetelerden okuyorum" demenin fransizcasini diyebilmis politikaci. politikaci, yani.
  • bir zamanlar leyla zana'nın avukatlığını yapmıştır*.
  • fransa'nin tansu ciller'i olmasi kuvvetle muhtemel politikaci. bir fransiz arkadas "hangi konuda ne politikasi oldugunu bilen yok" diyordu. gercekten de royal guzellik falan derken bastan ruzgari arkasina alsa da, son donemde adaylarin ciktigi televizyon konusmalarinda konustukca batiyor. tabi kendisinin soldan kopuk politikalarini desteklemeye dunden razi medya cevrelerinin verdigi gazla sosyalist partinin adayi olmayi hala basarabilir, ama parti cevrelerince aday olursa nicolas sarkozy karsisinda tutunmasinin zor oldugu dusunuluyor.
    http://www.milliyet.com.tr/…6/11/14/dunya/adun.html
    televizyon tartismalarinda konulara hakim olmamasiyla hayal kirikligi yaratmis kendisi son olarak. bir de ogretmenler az calisiyor, is saatleri artmali seklinde bir yorum yapmis. su anda bu kan kaybina ragmen hala onde gidiyor. son tartisma hakkinda"royal icin gecenin en iyi tarafi, bunun son tartisma olmasiydi" anlamina gelecek bir yorum bile vardi.
    http://www.paris-link-home.com/…366/2006-11-08.html
    http://www.timesonline.co.uk/…,,542-2451209,00.html
  • milliyet'in, mini etekle bacak bacak üstüne attığı fotoğrafını internet baskısına koyabilmek için hergün yeni bir bahane ile manşetlere taşıyacağı anlaşılan fransız politikacı.
  • son gunlerde françois mitterrand'in gayrimesru kizi oldugu dedikodusu yayilan, suratina astigi gayrisamimi gulumsemeyle ortada dolasan karizma yoksunu cumhurbaskani namzeti.
  • gaflariyla fransa'nin tansu ciller'i olmaya aday cumhurbaskani adayi;

    en bomba gafi, gectigimiz aylarda bir radyo spikerinin royal'i ben kanada quebec basbakaniyim diye arayip isletmesidir. royal quebec'in bagimsizligini gonulden destekledigini, korsika'nin da birgun fransa'dan ayrilmasinin hicbir sakincasi olmadigini soyleyerek bir kasik suda firtina koparmis, sarko fasosunu kendine guldurmustur.

    ha bir de anglosakson medyasi icin bir nevi rahatlama araci oldugunu gozlemleyebiliriz; kendi politikacilarinin guduklugu yuzunden yillardir ezilen britanya medyasi, sarko-sego kapismasinda icten ice rahatlamis, sego'yu dalga nesnesine donusturmustur.

    diger marifetleri arasinda, genc suclu cocuklari bir nevi askeri kampa-boot camp- gonderme onerisiyle; ki bu genc suclular aslinda kuzey afrikali getto cocuklari oluyor, yeni toplama kamplari olusturmak; sosyalist partisinin tabanini olusturan ogretmenlerin calisma saatlerini artirmak gibi guzide fikirler vardir.

    sego kazansa ne olur kazanmasa ne olur dedirtmistir bize; fransa da gitti ucuncu yolun kucagina oturdu en nihayetinde.

    ha yalniz sarko kazanirsa turkiye ab hulyasinin uzerine bir bardak soguk su icer, bunu da eklemek lazim.
hesabın var mı? giriş yap