• aglatmadan bitmeyecek olan parça.
  • bireycilik içeren bir gündoğarken şarkısı.. nasıl mı efendim? hemen izah edeyim, şarkıyı söyleyen kişi sevdiği kişinin fiziksel olarak yanında diil ama şarkıların hatırlatması olsun basit bir sigara dumanının hatırlatması olsun, bu kişi sevdiğini ruhunda, zihninde hisseder.. nakaratta ise bir sahiplenme vardır; başkası muhatap olmasın sen benimsin benim hissettiğim şarkılarsın der.. gene burada bir bireycilik sözkonusudur.. nihayetinde oldukça güzeldir..
  • tango ezgileri içeren süper nostalji şarkısı.
  • yeditepe istanbulda zuhal olcayin soyledigi versiyonunun cok guzel oldugu fakat kayitli bir haline ulasamadigim dinlendirici bir sarki*
  • ingiliz limani ya da longoz ya da bozburun belki; ama her halikarda mavi, deniz, tekne, guverte, samanyolu; annemin en sevdigi sarki,her duydugumda icime huzuru dolduruveren, en guzel anilari canlandiran sarki. aradaki fiziksel uzakliga karsi "sen hep benim yanimdasin" diyebildiklerimi dusundurur.
  • ilhan amca daha çocuktur ve manisada yaşamaktadır. bir gün arkadaşlarıyla oyun oynarken bir çiçek koparırlar. yanlarına koşa kopşa bi adam gelir. bu adam manisa tarzanıdır. korkan çocuklara şefkatle yaklaşır ve eğilip bir çiçeği dalından koklar. "böyle yapın böyle koparmadan daha güzel kokar" der. ve bu laf çocuk ilhanın aklına kazınıp amca olduğunda bir şarkı sözüne döner*
  • gündüzü geceye, geceyi güne katmalarin; uzaklarin, özlemelerin, bilmelerin, beklemelerin sarkisi..
  • yeniden düzenlenen şarkılara gıcık olmamın bir başka nedeni..

    sanırım mest of gündoğarken'de yeniden yorumlanmış ve eldeki ya da piyasadaki tek cd kaydı da bu... ama ilk halinin keyfini veremiyor maalesef..

    buradan yetkililere sesleniyorum allah rızası için orijinali plak ya da kaset olarak piyasaya çıkmış albümleri bozmadan cd haline getirin... o olmazsa ağızda kaybolmayan sakız olsun bari naapiyim..
  • seni hiç aklımdan çıkarmadım ki ben... her dinlediğim şarkıda sen geldin aklıma...
    ufak, herhangi bir şey olsa bile bir şekilde düştün aklıma sen... hep yanımda hissettim seni..
    oldu bitti di mi herşey, hayır efendim sen hepp benim içimde biryerlerde varsın, olacaksın..
    gitmedinki sen. kaldın bende...

    her dinlenildiğinde, en derinlere itilmiş, unutulmak için çok uğraşılmış şeyleri su yüzüne tekrar tekrar çıkaran şarkı. ilk aşk belki, en deli dolu yaşanmış aşk belki.... ya da hiç yaşanmamış en platonik aşkı akla getirir, geçenin köründe insanın içine öküz oturtur bu şarkı... ilhan şeşenin o hüzünlü sesiyle dalar gider zavallıcıklar...
  • ajda pekkan tarafından da yorumlanmıştır. şüphe yoktur ki en güzel yorumu budur. superstar 4 albümünde bulabilirsiniz. sene 1987.
hesabın var mı? giriş yap