• facebook listemdeki çok sayıda kezbanın seviştiğini öğrenmemi sağlamış slogan, pankart. alalla.
  • geyik slogan. sloganı atan teyze doğursa zaten ona mucize denir. teyzem sokağa çıkmış slogan atmış daha ne olsun. klavye başı delikanlısı değil en azından kıçını kaldırmış.
  • imparatorlukla yonetilmeyen cagdas toplumlarda kişisel tercih olarak dusunulup kimseyi ilgilendirmeyen görüştür.
  • lafı dolandırmadan direkt mesajını vermiş teyzem bu pankartla. helal olsun.

    erkek de buna benzer söylemle gelse haklıdır, kadın da. burda kadınlar zaten haklı, kime ne lan?
    özgürlüklerin kısıtlanmasını eleştirmek, ne zamandan beri ergenlik veya abazanlık oldu bilen beri gelsin.
    yasakçı zihniyetinize sizin..
  • basit bir şekilde insan hak ve özgürlüklerini savunduğu halde bir türlü ne dediği anlaşılmak istenmeyen slogan. hedef saptırmak için pankart taşıyan kadının namusu hakkında ileri geri konuşmak ise kimsenin ağzına yakışmıyor.
  • "dindar nesil doğurmayacağız" http://tinyurl.com/crtkpch pankartı açan kardeşimizle paralel düşününen teyzenin pankart üzerindeki sloganı. temelde kürtaj yasağı tasarısına karşı çıkarken sapla samanı karıştırma, muhaliflik damarı kabarmışken tek yönlü savunma mekanizması geliştirip akılcı bir protesto ve fikir yürütmeden uzak ne kadar eylem varsa yapılıp durdu kaç gündür. hala da devam ediyor maşallah. hani paralel bir evren söz konusu olsa, insanlar daha farklı düşünebilse ve davranabilse belki şunlar şunlar olabilirdi;

    1-hükümet ve meclisin kürtajı yasaklama tasarısı hazırladığı ve başbakanın kürtajı cinayetle özdeşleştirdiği basın toplantısı..
    2-sivil toplum örgütlerinin kürtaj konusunda aile hekimi, kadın doğum uzmanları, psikolog ve psikiyatrların görüşlerinden yola çıkarak kürtajın yasaklanmasının doğuracağı sorunları belirlediği bir rapor hazırlanması..
    3-aile hukuku üzerine uzmanlaşmış hukukçuların kürtajda mevzubahis canlının hukuki durumu, kürtaj ve küretaja yol açan fiilde sorumluluğun taraflara paylaştırılması ve hakları üzerine görüşünün yer aldığı bir bildiri hazırlanması..
    4-kamu hukuku üzerine yetkinliği olan hukukçuların tecavüz, fiili şiddet, aile içi tecavüz ve taciz, şiddet kullanımı ve bireysel hukukun kamu üzerindeki etkilerinden yola çıkarak kürtaj ve küratajın yasaklanması veyahut belli haller dışında sınırlandırılması üzerine görüşlerini içeren bir bildirinin yayınlanması..
    5-sosyologların kürtaj ve küretajın yasaklanması veyahut sınırlandırılması durumunda toplumsal yapıda meydana gelebilecek risk faktörleri, demografik dağılımlar ve değişimler, sosyo-kültürel yapıda meydana gelebilecek farklılıklar üzerine bir bildiri yayınlaması..
    6-aileden sorumlu bakanın sivil toplum örgütleriyle biraraya gelip durum hakkında görüşmesi..
    7-
    a)hükümetin görüşleri değerlendirip belli durumlar haricinde kürtaj ve küretaja yasak getirip korunma ve doğum kontrol yöntemlerinin yaygınlaştırılması ve bilinçlendirme kampanyası başlatması, kürtaj ve küretaj fiiline sebep olan durumdan sorumlu tutulan her iki tarafa da yaptırım uygulama (hapis, süreli kamu hizmeti, maddi para cezası, gözetim altında tutma ve zorunlu psikolojik destek grubuna katılım) temelli yasa çıkarması..
    b)hükümetin görüşleri değerlendirip kürtaj ve küretaja yasak getirmekten vazgeçip korunma ve doğum kontrol yöntemlerinin yaygınlaştırılması ve bilinçlendirme kampanyası başlatması, kürtaj ve küretaj fiiline sebep olan durumdan sorumlu tutulan her iki tarafa da zorunlu psikolojik destek grubuna katılımı şart koşan bir yasa çıkarması..

    görüldüğü üzere paralel evrende konsensüs sağlanıp pekala insanlar birbirine hakaret etmeden, birbirini kırmadan, fırsat bulmuşken muhalif olduğu görüşe konu üzerinden mantıksız siyasi bindirmeler de yapmadan konu ve ülke ile ilgili kararlar alınabilir, keşke bizim buralarda da bu şekilde birşeyler olsaydı..
  • yeterince erken davranmak kaydı ile hamile kalıp doğurmamak da kendi elinde olan kadının sözüdür, haklarına dair beyanıdır. zaten hakları özgürlükleri konusunda duyarlı kadınlar zaten istenmeyen hamileliklerden kaçınma konusunda daha bilgili bilinçli başarılılar,

    (bkz: prezervatif)
    (bkz: doğum kontrolü)
    (bkz: ertesi gün hapı)

    kürtaj yasağı daha çok, fakir, cahil, % 80 muhafazakar görüşlü insan kesiminde bir sürü istenmeyen hamilelik neticesinde kötü bakılmış eğtimsiz insan imal edilmesine yol açacak.
  • herkesin kendi durumunu yansitan pankarti tasidigini zanneden insanlarin dalga gectigi teyzenin tasidigi pankarttaki slogan. isin kotu yani, boyle zanneden insanlar cogunlukta. bu birazcik acikliyor mesela, hayvan haklari gosterilerine katilimin azligini. bizi bitiren bu "sekilcilik" olacak.
hesabın var mı? giriş yap