• şu an pek kimse farkında değil ama sonuçları acı olacaktır. beyler bayanlar hayırlı olsun. sgk'lıysanız ( ki emekli yada değil muhtemelen öylesiniz ) yarından itibaren doktor size bir ilaç yazdığınızda ecazenede şu durumla karşılaşacaksınız:

    eczacı size yüzde 30 ile yüzde yüz arasında ekstra bir ilaç katkı payı çıkaracak. çünkü sgk size bir ilaç yazılmışsa o ilaca eşdeğer ( eşdeğer olayı elbette pek çok ilaçta yalan ) ilaçlar içinde en ucuzunu size sözde bedava vermeyi teklif edecek.

    fark ödemek istemiyorsanız o sözüm ona eşdeğer ilacı alacaksınız ( doktorunuzun size yazdığı ilacı değil ), ha illa ben doktorun bana yazdığı ilacı istiyorum derseniz o zaman pamuk eller cebe.

    akp'nin sağlık kazıkları ndan en yenisi ve irisi bu.

    varsa merak eden sgk'nın bu uygulamayla yıllık olarak tasarruf (!) etmeyi planladığı paranın büyüklüğünü ( elbette sgk'nın tasarruf ettiği para siz değerli arkadaşlara girecek olandır ) o paranın miktarı yaklaşık:

    450 ile 500 milyon lira. ( yazı ile dörtyüzelli ile beşyüz milyon ).

    hayırlı olsun.
  • sgk'nın tasarruf edeceği tutar ilaç reprezantlarının firmalarına her sene ekstradan kazandırdıkları tutar olduğu için iyi yanları da olan uygulamadır. bu memlekette ilaç firmaları üretim yapmadıkları halde yüzlerce kşilik satış ve "tanıtım" ekipleri istihdam edip, reçete yazanları promosyonla dünyayı gezdiriyorlardı, parası da bizden çıkıyordu
  • anlamadığım olay eğer devletin önerdiği ilacın içeriği de aynıysa -ki öyleymiş ve öyle olması gerekiyor, bize giren çıkan nedir?

    x içerikli ilacın bir üreticisi apple, diğeri ise samsung. doktor apple yazmış, devlet samsung'u ödüyor. içeriği aynıysa bizene lan kimin ürettiğinden, pantalon mu alıyoruz ilaç bu.

    ilaç firmalarını ve doktorları üzen, devleti sevindiren, vatandaşın da pek siklememesi gereken bir olay gibi.

    varsa yanlış anladığım bir yer yeşillendirin lütfen.

    edit: yeterince mesaj aldım teşekkürler. anladığım kadarıyla bu ''eşdeğer'' ''aynı grup'' ilaç yazısının bir açığa kavuşturulması gerekiyor düzgünce yorum yapabilmek için.
  • şaşırtmamış gelişmedir. benzeri uygulamaları da 1-2 yıldır alıştıra alıştıra yapılmaktadır. olanlar ve olacaklar yıllar öncesinden görülmüş ve uyarılar yapılmıştı.

    `(bkz: akp saglik politikasi yalanlar ve gercekler)
  • doktorun sikinde olmadığı gibi eczacıyı da fazla örselemeyecek, vatandaşa ise zenci yarağı kıvamında etki edecek uygulama.

    doktor niye üzülsün amcık hoşafı adam yazar reçeteyi geçer.
  • tam boğaz ağrısı sebebiyle doktora gideceğim güne gelmiştir.
  • akp'nin sağlık sektöründe yaptığı en güzel icraattır.

    dur daha hedef 2023, işte o zaman yağlı kazığa oturtacaklar.
  • yeni olmayan uygulamadir
  • eczacının ocağına incir ağacı dikecek uygulamadır. kısaca açıklamak gerekirse, bi ilaç için tutar belirlenecek sgk bunun sadece bir kısmını ödeyecek, bu ilaçlarda da sadece etken madde etkili olacak markaları ön planda olmayacak. artık ilaç alımında da mf verilmediğinden eczacı aldığı fiyatın 1/3 ü gibi yürek yakan bir fiyattan satış yapacak. uygulamanın amacı, türk ilaç firmalarının satışını, önemini artırmak.
  • %9 luk doğalgaz zammını bağrına basan kesim tarafından törenlerle kutlanacak uygulamadır.
hesabın var mı? giriş yap