• mumkunse dvd'deki zhang yimou'nun filmi nasil cektigini anlattigi commentary'nin de izlenmesi gereken guzel konulu duygusal cin harikasi. filmin sonundaki muhtesem renkli sonbahar sahneleri ukrayna'da cekilmistir, amma velakin kis beklenenden once basladigi icin yonetmen karda dovusme sahnesi eklemeye karar vermistir. birkac sahne cekildikten sonra kar'in durmasi ve azalmasi nedeniyle filmin akisini bozmamak icin kar makinesi getirtip yapay kar ile cekimlere devam etmisler. ayni zamanda kardaki sevisme sahnesini cekerken aktor/aktrist usutmesin diye alttan isitici battaniye koymuslar.
  • kaplan ile ejderha ve hero tadında, muhteşem görüntülere sahip film...
  • çin filmlerindeki renk seçimlerine bir kez daha hayran olmamı şağlamıştır.
    buradan sonrası (bkz: spoiler) yerine geçebilir dikkatli olalım;

    filmin başında yer alan muhteiem yankı dansı boyunca "biri bizi kandiriyor yaw basbayağı görüyor bu abla" diye söylenip durdum ama çözemedim niyetini bir türlü...sonra o da sapıtıp kör mü görüyo mu unuttu zaten..yok ormanda sağa sola çarpmadan koşmalar, yok "anaa, yaralanmışsın sen" şekline boş bulunmalar..
  • 2004 yılı mahsulu yimou zhang tarafından yönetilmiş olan çin / hong kong ortak yapımı aşk filmi.

    başrollerde birbirinden değerli üç isim göze çarpıyor; takeshi kaneshiro (duo luo tian shi-1995, chung hing sam lam-1994), andy lau (wu jian dao-2002, full time killer-2001) ve ziyi zhang (2046-2004, wo hu cang long-2000, ying xiong-2002, jopog manura 2-2003).

    filmi sanırım iki kelime ile özetleyebilirim: çok güzel.
  • feng li,bin wang,yimou zhang'un hero'dan sonra senaryosunu yazdığı film.gel gelelim ki hero kadar etkileyici bir film beklerken daha sonuk gecen ama birkez daha gorup cınlıler bu işide beceriyormus demeden kendımı alamadığım film.
  • (bkz: ombra mai fu)
  • renklerin ve hareketin filmi, gözlerimizin yeteneğine bir övgü bu film ne kadar güzel görebiliyormuşuz dedirten filmdir...
  • muhtemelen m.s. 800'ler mahsülü bir uzakdoğu efsanesi ile robin hood ortak yapımı. film boyunca dublajın bir parlayan hançerler, bir uçan hançerler diye devşirilmiş olmasının bir sebebi vardır belli ki. devlete ve orduya karşı örgütlenmiş zenginden alıp fakire veren ... hançerler'i konu alır. anarşizm nereye kadar havasında bir konusu olduğu da söylenebilir. ancak baştan belirttik, efsane gibidir filmin konusu. dolayısıyla en başındaki şarkı ile bir aşk filmi haline dönüşür:

    "bir bakışıyla bütün bir imparatorluğu yıkar,
    ikinci bakışı bütün bir halkı ölüme götürür."

    ..ve belki de bu satırlar görmeyen bir kıza, bir köre yazılmıştır. görmemek ile körlük arasındaki fark filmde irdelenmez, politik olarak ise sadece "görmemeyi seçen" kızın rüzgarı tarifi ile perçinlenir:
    "rüzgar artık dursun!"

    --- spoiler ---
    görmezlikten gelen kız öyle ya da böyle halkın hizmetine girecek bir imparatorluk ve bir cumhuriyettir ve her biri kendisinden yana o iki adam arasında kalarak büyük bir kararlılıkla yıkılacaktır.
    --- spoiler ---
  • --- spoiler ---

    bambu ormanında geçen sahnede, ağaçların tepesinde uçuşan tipler çin hava kuvvetleri'nin ilk örnekleridir.

    --- spoiler ---
  • uzakdoğu'nun muhteşem atmosferinde, renklerin ve dövüş tekniklerinin mükemmel buluşması...imkansız bir aşk. cevap verilmiş olsa da, aşk için ölmeyi göze alır mısınız sorusunu güzel bir şekilde sormuş, başarılı zhang yimou filmi.
hesabın var mı? giriş yap